- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Математика с/у БЕЛ
Ми на мен БЕЛ ми е лесен, но и математиката ми е лесна и все пак съм за БЕЛ.
бел?! Аз граматиката я знам, правопис, пунктоация, всичко ми е на доста добро ниво... вече разсъждения къде ше ми трябват у живота... докато математиката... както съм и с техническа специалност... мдаа, математика ftw!
БЕЛ![]()
все ми е таяРавни са.Така или иначе не се напъвам за 6-ци и по двете,защото не са ми приоритет,но ако реша ще ги имам.Ако става дума за кое е по-важно - математиката - българският е тук,а математиката навсякъде
![]()
БЕЛ
Математика.
Това не е само наука, а начин на мислене. Нейните приложения са почти всичко: физика, информатика, информационни технологии, електроника, сигнали и системи, синтез и анализ на алгоритми, дискретни структури, анализ и синтез на логически схеми, математически анализ, аналитична геометрия, астрономия, астрофизика, теория на вероятностите, комбинаторика, дискретна математика, архитектура, двигатели, машиностроене и уредостроене, авиационна техника .... не ме карайте да изброявам още технически дисциплини и специалности. Без математиката сега щяхме да сме едни тъпи маймуни, дето нямат нищо, щото са много тъпи, за да си го набавят. Бих казал че това, което е достойно да се нарече НАУКА е математиката и нейните приложения. Всичко друго е ала бала.
БЕЛ
Не можеш да бъдеш истински математик,без да бъдеш и малко поет.
К.Вайерщрас
Съгласен съм, но не трябва да се подценяват и българският и литературата. Ако математиката развива логическият начин на мислене, то литературата също те кара да мислиш, но по по-естетически и креативен начин. Освен това е по-духовна наука. Не е хубаво да поценяваш другите науки и да казваш, че са "ала-бала". Според мен трябва да се отнасяш с уважение към всички науки и да не забравяш, че преди математиката е била философията.Първоначално написано от to6ominator
Искам да кажа, че всеки трябва да знае правилата на родния си език.
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.
Математика рулллз![]()
I'm sitting here in the boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time
I got nothing to do
I'm hanging around
I'm waiting for you
But nothing ever happens
БЕЛ с две ръце и два крака.![]()
btw - Tempest пише се пунктуация.![]()
Loko Sofia![]()
Manchester United![]()
БЕЛ защото мечо е дебел![]()
Математиката никога не съм я харесвала и разбирала.![]()
час на класа![]()
Просто аз
+2Първоначално написано от NoShTnO_iZkUsHeNiE
![]()
![]()
...i princut celunal jabata i tq stanala chudna golqma princesa s mnogo kaima i kashkaval..
Свободен час ми е любимото..Математика.
не, не е естествено!Първоначално написано от oziris
аз например не виждам как есета и ЛИС-ове ще ми помогнат в бъдеще... докато математиката винаги я ползваме, дори да не се усещамесметката в кафето, парите за купончето
![]()
Eсетата и ЛИС-овете ти помагат да мислиш и да разсъждаваш. Ако не ги харесваш обаче, няма как да го забележиш това.Първоначално написано от Tempest
![]()
даа, много ми помагат да мисля и да разсъждавам... по какъв начин автора е използвал еди кой си похват, да, това ше ми трябва много... точно НИКОГА! Есета да, ама по психология/етика/право/философия... не и по литературапък и аз не разтягам локуми, нито преписвам и винаги правя есета по 1 страничка.. кратко, ясно, точно... каквото ше ми трябва нататък в живота
и винаги получавам 4.. но не се оплаквам, или по-скоро не ми дреме.
Много знаеш пък какво ще ти трябва в живота, че да кажеш отсега... Тея интерпретации се правят с цел анализиране произведението на някого. Не вярвам умението да анализираш да не ти трябва занапред, но както си решиш.
Да, много точно казано.Първоначално написано от montana6
Дори и само една книга да прочетеш, пак ще има смисъл - защото си развиваш въображението, научаваш нови думи, термини, а и четеш по-правилно от преди.