.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 37 от общо 37
    Така е, но за много неща трябва да знаеш къде да ги търсиш, как да ги тълкуваш и разбираш и как да ги прилагаш. Ако беше просто, нямаше да има адвокати, всеки щеше да си прави справка в законите, които са общодостъпни, и да си действа.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от blago84
    Не нужно човек да е адвокат, за да се рови из нормативните документи и да се позовава на тях, когато това е необходимо.
    да, ама за да има склонност да цитира наказателния кодекс, може евентуално и да се занимава с това, по тази логика предположих
    хората, които хич не се интересуват от право, даже не знаят какво е НК вероятно

Повече от фен
    ....да а може би ти не знаеш какво е КТ....

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    защо реши,че не знам, много интересно
    кодекс на труда, ако не се лъжа, а аз не се лъжа почти никога, така че такива дребни подхвърляния са напълно излишни, не мислиш ли

След 16-годишна възраст, ако е по нейно желание не е наказуемо.
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Град
    София/Бургас
    Това къде го прочете?

Според наказателния кодекс е 14

<off-topic>Във връзка с ровенето из нормативните документи - не съм казвал, че правистите не са нужни, просто отбелязах, че четенето и позоваването на документи от нормативната уредба не е само тяхна привилегия - аз съм безкрайно далеч от правото, но честичко ми се налага да ровя из разни такива текстове, най-често наредби и по-рядко закони... Така че намирам за напълно нормално да се позова на текст от нормативната уредба, когато счета това за необходимо. <end off-topic>

Супер фен Аватара на l0lz
    ITG - Because it's easy to be a 6 foot 4 Olympic powerlifter and streetfighting god, from behind the confines of a keyboard.

Цитирай Първоначално написано от tqnko
    Цитирай Първоначално написано от ImmortalTechnique
    Така е, но за много неща трябва да знаеш къде да ги търсиш, как да ги тълкуваш и разбираш и как да ги прилагаш. Ако беше просто, нямаше да има адвокати, всеки щеше да си прави справка в законите, които са общодостъпни, и да си действа.
    Тъпото на нашия закон, че понякога може да се тълкува.... и така се измъкват много виновни!
    Той ако не се тълкува няма да може да се прилага. Проблемът е, че понякога се тълкува грешно и то умишлено.

@blago84, прав си по принцип, но пък човек, който е незапознат издълбоко с областта в която работи, няма как да знае дали например текст на конкретна наредба не противоречи на някой закон. В този случай ще се приложи законът.

Те може и би затва лелките от държавната и общинската администрация, като им цитираш някой закон, дето не са го чували ( а те повечето не са), дори и да и го покажеш закона, да си го прочетат, пак се праят на интересни и обикновено трябва или скандали да вдигаш, или да се разправяш с шефовете им или юристите на отдела.

Мисля, че темата се изясни.

Град
    София/Бургас
    ImmortalTechnique напълно съм съгласен с теб... а чиновниците, често не познават нормативната уредба по която работят, което е адски нелепо, но е факт.
    Темата за възрастта и секса от законова гледна точка май също се изясни.

Супер фен Аватара на Bixel
    Град
    Ямбол д'ге
    секс с майкати
    GTA Stunting

Нещо каза ли?
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

пс. Също смятам темата за приключена, благодаря за отговорите.
    А демотиватора кърти мивки! ) има много смешни с "джейлбайт"
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си