- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Биометрични данни За иЛи ПроТиВ?
http://news.ibox.bg/news/id_572246772
Как ви се струва идеята?
Моля да защитите и обусновете вашата позиция.
Също така бихте ли направили нещо ако можехте да се противопоставите?
As S1m
KuRwA
![]()
против съм. бих бил за единствено за убийци и ицнасилвачи тоест тежко провинили се. не че моето или нечие друго мнение от тук има значение дали ще стане това...
това за който го мързи ,да бе
Абсолютно против - бих се противопоставил по абсолютно всякакъв начин, дори ако трябва да си изрежа възглавничките на пръстите.
Без повече подобни картинки!
.: machoka :.
Май повечето хора които са тук се интересуват само от рипки и бтички.
Дали някой изобщо знае какво значи това "нововъведение"?
Аз ще ви обясна: Това е прадядото на чипът в мозъка... Амм.. освен ако не са го плантирали вече....![]()
As S1m
KuRwA
![]()
Правилно!!!Първоначално написано от FockidyFockFock
АЗ СЪМ пълното олицетворение на тази държава както и моделът на поведение сред подрастващите момичета и млади жени.
As S1m
KuRwA
![]()
Не мисля , че някой ще скандира "ЗА" ...
Това е идея , която до скоро мислех, че използват само във филмите , но уви ...
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
следващият епизод ще е да се инсталират камери във всяко домакинство, за да се следи за съобразно с правилата на един перфектно функциониращ социум поведение, нали?
къде си, Оруел :>
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Евала на тия дето им е се тая
Започва се бавно, никой няма да ти сложни каишката на врата, а ще те накара да си я сложиш сам...
As S1m
KuRwA
![]()
eма като се замислиш стадото си е стадо заради броя си..
доста хора съвсем охотно биха си наложили хомота.
а нежелаещите остават без гласност в това море.
и после като положението опре до микрочипа..ъ, кокала, де, започва голямото блеене.
сигурно изглеждаме доста параноични тея тук ;против;, които сме, ама личната свобода трябва да си остане ПОНЕ в разумни граници. това ги нарушава...неразумно.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Това "виждане" е от типа на: "мен не може да ме блъсне кола" или "аз ще си карам мотоора, защото съм сигурен в способностите си" доакто всеки ден четеш за смъртните случаи...
As S1m
KuRwA
![]()
Виж сега, темата ми не е с флирт наклонности.
Искам псросто да разбера младото бъдещо поколение наясно ли е с бъдещето си поне малко. Или по цял ден ще обсъждаме пръдни и някакви събития с характер на публичен дом?
As S1m
KuRwA
![]()
Тогава пусни темата в разделите за любов и секс - там е младото бъдещо поколениеПървоначално написано от Kya
![]()
Hey ! Mr Tambourine Man, play a song for me,
In the jingle jangle morning I'll come followin' you..
Въвеждането на такива документи ще означава създаване на гигантска база данни с отпечатъци и други данни, които лесно ще помагат за разкриване на всякакъв род действия против системата.
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Никой не иска да бъде следен, едва ли някой ще хареса идеята.
И с каква цел е всичко това? Да се създаде "перфектното общество" на хора идиоти и шепа хора, които да ги управляват и експлоатират.
Обусновете се и вие![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
АЪ пък, за да ви правя напук съм за! Ако някои си мисли, че като му имат биометричните данни ще го контролират по-лесно лъже се. 7 милиарда не се контролрат така лесно. Най-малкто ти трябва огромен контролиращ апарат, който ще отнема много много ресурси и пари. Нещо, което капиталистическто общество не би позволило.
От друга страна ние вече и днес боравим много по-лекомислено с личните си данни. Преди 15 години никой не би си помислил да пазарува онлайн, или от сайтове като ибей и да си дава личните данни на неизвесни лица.
Представете си, но до 20-25 години здравните каси и лекарите ще имат достъп до вашето ДНК с цел да ви предписват точното лекарство в точната доза.
Така ще изчезнат и мангустите с по 4 лични карти от различни области в България.
С масовизирането на една технология отпада и варианта да бъдеш следен. Спомнете си, какъв е бил страха от компютрите преди 30 години. Как те са щели да ни контролират и тн. Днес почти никой не го е страх от това. След 30 години на никой няма да му прави впечатление наличието на биометрични данни в документите за самоличност. Те и сега са там с изключение на пръстовия отпечатък, който лесно мове да бъде добавен.
Grumpy old madman
На когото не му харесва винаги може да се оттегли в Африка или Азия.
Биометричните данни имат и добра страна - при злополука те най-лесно ще посочат нужната информация на специалистите.
Но от друга страна обществото на Големия брат малко, по-малко се превръща в реалност. Никой не е мислел, че фантазиите на Жулн Верн ще се превърнат в реалност. Може би Оруел също е пророкувал тъмното човешко бъдеще.
Но спасение има - спомнете си пролите.
"Хората сами ще го поискат, ще симулираме терористични атентати и хората сами ще поискат по-голяма сигурност и контрол."
Това че стадото е тъпо и вярва на говорещи кутии говори на къде отива този свят.Нали знаете поговорката за баницата и консуматора, същото е, поне при комунизма хората знаят че имат враг, срещу който да се борят, днеска хората не виждат "Големия брат" чрез някакви полусвободи, се опива народа!
http://svobodata.org/