- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас - Началото
Каква е задачата? Ще се опитам да помогна.![]()
Ок.![]()
Тетрадка по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за за 7. клас (104 с.) - Цена свободна продажба: 5,20
Тестови задачи по БЪЛГАРСКИ ЕЗИК за 7. клас (80 с.) - Цена свободна продажба: 4,00
![]()
Когато трябваше да избирам в 4-ти клас между руски и немски за втори чужд език, аз избрах руски, защото тогава си мислех, че е като българския.През тези две години смених поне 6 учителя, а от учебника "Школьник 1" знам няколко изречения и 10 думи за две години. Определено в по-късен етап няма да се занимавам да уча повече руски. Предпочитам френски или испански.
,,,,,,
Тестът, не беше толкова зле колкото очаквах,дори мога да кажа, че беше лесно![]()
Но искам да ви питам нещо. Тайга - тая природна зона к'ва еИма ли иглолисни дървета,как е през лятото/зимата.
Питам защото имаше въпрос с описана природна област, а мене хич ме няма с тях, така че оградих тайга, а пък дали е вярно или не не знам...
Така, че моля някой добър по География да ми отговори![]()
Аз не казах, че сте си щракали с пръсти, а че сте имали повече време за подготовка, май, май.Първоначално написано от ElenorRugby
Да, един час и отгоре, може би.
Лъчо, няма да коментирам.
И да, спрете. Това, че вие сте влязли без да учите, не значи, че и ние трябва да постъпим така.
По география допуснах грешки, защото времето не ми стигна.
По физика беше лесно и по биология, също.
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
Ако си учите като хората през годината,няма да имате проблеми.Правете упражнения,ако ви е трудно да разказвате.Но според мен нещата са ..до зрялост и до усет.Другият вариант е да учиш много ,много здраво,за да постигнеш резултати.Имайте предвид,че г-жа Фандъкова няма да ви даде нищо трудно![]()
^ Дано министърката даде нещо като досегашните.
Не много трудно , не много лесно.
Средно , за да могат всички да решат задачите.
,,,,,,,,,,,
Пак ме разбирате погрешно. Къде, подяволите, видяхте да съм написало Не учете, ще си вземете изпита без учене ! ! Де, аджеба, го видяхте т'ва ? Няма такова нещо. Никога несъм и няма да го кажа. Трябва да се учи - спор няма. 5.28 без да пипнеш нищо, иди го разправяй това на някой друг, по форумите всички сте така - а, ама аз, нищо не пипнах, пък влезнах еди къде си...всички ходите на уроци, всички зубрите като луди, само по форумите сте такива. Не казвам че и аз не съм учил някога, но пък за сметка на някой, не ходех на частни уроци и с със средни усилия, нека така да ги наречем, успях да си взема изпитите...а и все пак, да ви кажа - Ако щете 2920 задачи да решите, работата е там, да не ходите на изпита с нагласата че много знаете, защото, ще се паникьосате и в един момент ще забравите всичко...човек, когато отива на изпит, е хубаво да отива със средна нагласа, добро настроение, да не се мисли за знаещ, просто да отиде...защото имам познати, които бяха от умните, пък накрая се прецакаха...всмисъл, не казвам НЕ УЧЕТЕ, казвам ви - учете, учете с мярка, излизайте навън, пийте кафе, карайте колело, кола, автобус (ако можете), опитвайте се да запаметявате нещата в час, за да ви е лесно вкъщи...а понякога болните амбиции на мама и тати страшно много пречат, но това е, за съжаление има и такива хора....и още един съвет: Премислете много, ама много добре, мястото, в което желаете да учите - помислете, ще ви трябва ли транспорт, в колко часа ще ставате, в колко ще си идвате...за да не чета тук теми на 16-ти догодина от сорта на "Избягах, разплаках се, писна ми, тъпо е" и т.н...Лека вечер, have fun !
Успех седмокласници!
Дано ви приемат там където пожелаете след година.
А до тогава яко бъхтене.. и не се предавайте!
Изобщо не си позволявайте да се отпускате.
![]()
ROCK
ON!
Аз уж ще влизам в Американския колеж, ама за чий се съгласих с майка ми - и аз не знам
Осъзнах, че едни от най-хубавите ми години ще минат в учене, ама го осъзнах късно... тръгнах да подготвителни курсове и не мога да се откажа... таксата вече е внесена, абсурд тея пари ей така да ги хвърля.
|Y| КОГАТО ПРАВДАТА СЕ ПРЕВЪРНЕ В БЕЗПРАВИЕ, СЪПРОТИВАТА Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА |Y|
azsum 9 klas i vleznah v nemskata sled 7 . t.e. e*ati uspeha . ama ne si mislete 4e v nemskata sme zubari ( e i takiva ima normalno ) . prosto hodeh na kursove . a za predi izpita u4eh po 1 4as i posle 30 min computer i reduvah za da ne mi pisva taq gramatika . a sled izpita po bg pak su6tata procedura s matematikata . a za izpita si kazvate 4e vsi4ko si znaetei ne burzate . uspeh
![]()
Напълно вярно =D> И аз така като зубря,зубря и нещо не ми се получава, а когато си почина,преговоря 1 път, е по-спокойноПървоначално написано от Lucho
![]()
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...B9%D0%B3%D0%B0Първоначално написано от Co0kieGirl
![]()
[size=3]Sie ist ein Star
Ihr Traum ist wahr..
Sie tanzt im Licht..
Nachts liegt sie wach und die Angst kommt ganz nah..
Sie sucht das M
м сори, ама на мене компютърът ми последно време мнго "зацикля" и просто край.От повече от 2-3 седмици немога да търся нищо в гугъл и т.н. И youtube не мога да ползвам и википедия,така, че моля някой да ми копира какво пишеПървоначално написано от ElenorRugby
Ще съм ви много благодарна.
Много е гадно това.Уж отварям страницата, но тя просто...абе не мога да го обесня, но това не ме вълнува много, макар че виждам че е доста зле това полужение с компютъра..
Тайгата е биом, характерен с преобладаващи хвойнови гори, формирани още в ледниковия период. Хвойновите дървета съставят основния растителен живот благодарение на своята силна приспособимост към хладния климат. За тази зона са характерни и блатата, които покриват континенталната част на Канада и северната част на Сибир. Тайгата произвежда основната маса от свободен кислород (за разлика от тропическите гори, които използват обратно 80-90% от кислорода в процеса на гниене).
Пейзаж от Квебек, Канада.
Географско разположение
Разположена е в северната субарктическа влажна географска зона. Тайгата е най-голямата по площ, най-древна и най-снежна ландшафтна зона. Ширината ѝ в европейската част на Русия е 800, а западен и източен Сибир - 2150 километра, което е съизмерно с територията на Европа.
Сибирска тайга
В Западна Европа заема почти целия Скандинавски полуостров и Финландия.
В Северна Америка тайгата се простира северно от Великите американски езера, практически по границата на САЩ и Канада.
На територията на Русия, южната граница на тайгата започва на ширината на Санкт Петербург, продължава до горното течение на река Волга, северна Москва, Урал, по 54° с.ш. до Новосибирск, а оттам до Хабаровск и Находка в Далечния изток. Целия западен и източен Сибир, планинските масиви на Урал, Алтай, Саян и около езерото Байкал са покрити с гори. Сибирската тайга, която лежи на юг от тундрата, е най-галямата иглолистна гора в света.[1] В нея растат смърч, ела, лиственица и бор.
Климат
Климатът е умерено хладен. През пролетта по-голямата част от тайгата се наводнява от топящите се ледове на течащите реки, докато устията им остават покрити. През лятото част от почвата се заблатява, а през зимата се заледява. Тайгата е скована от лед и сняг в продължение на шест месеца.
Почви
Почвите са неплодородни, бедни на хранителни вещества и с малка дълбочина [2]. Имат кисела реакция. Хумусът е с груба структура, поради намалената активност на хумусообразуващите микроорганизми от ниската температура. Хумусният хоризонт е беден на хумусни вещества, железни съединения и др., обезцветен и почти изцяло съдържащ кварцов пясък. Причина за това е постоянната влага в почвите, заради която тези вещества се пренасят в долния слой, и го оцветяват тъмнокафяво.[3] Почвите са замръзнали през голяма част от годината – 6 до 8 месеца[4]. Корените на дърветата се развиват на малка дълбочина и се разпростират хоризонтално. Това води до намаляване на гъстотата на дърветата.[3]
Гора от Черен смърч.
Флора
Освен хвойновите дървета, в тайгата има още много видове дървета, между които кедър, кипарис, ела, бор, смърч, секвоя и тис. Ниската растителност също включва голямо разнообразие от треви и храсти.
Фауна
Големите речни системи и езера са богати на много видове риби. Северните реки са основното място за хвърляне на хайвер от атлантическата и други видове сьомга.
Поради ниските температури, в иглолистните гори са разпространени малко видове земноводни и влечуги. В евразийската тайга типичен представител на земноводните е сибирският тритон, а освен него се срещат кафява крастава жаба, планинска жаба и Rana arvalis. На север до полярния кръг достига ареалът на усойницата и живородния гущер. В най-южните области се среща сивата водна змия.[5]
Екологични проблеми
Тайгата в момента е най-големият сухоземен биом на Земята, въпреки че в близкото бъдеще те ще бъдат надминати от пустините. Това ще стане поради мащабното изсичане и опустошаване. Безразборната сеч на горите в тайгата се провежда с гигантски темпове. По разчети, само в Русия годишно се изсичат около 1 млрд. м
Очертава се трудна година!Но не започвайте още от сега много задачи да решавате.Поне до 1 декември си пишете само домашните и се упражнявайте по 10-15 задачи на ден.Но след януари-учене!
И аз сега съм седми клас.Надявам се да имам добър бал!Успех на всички набори!
Lucho, май ти си неразбралият. Казах, че не всеки може да си вземе изпита с толкова малко усилия, а не без. Чети по-внимателно, а после коригирай останалите.
П.С. В една много известна песен се пее "Open mind for a diffirent view". Вярваш или не, оценките и твърденията ми са реалност.
Всеки започва с уроците, когато прецени. Аз например от началото на септември започнах. Като последните седмици (да речем от юни до изпитите), имах по 4 урока на седмицаама не ходех на училище
И спрете вече "Учете много", "Учете малко". Всеки си знае способностите (и психиката). Не съм била зле (освен по математика), ама исках да се застраховам и затова започнах рано.
В училище не са ни тормозили кой знае колко, почти нямахме домашна, обаче от частите уроци, особено по математика, домашното винаги беше нещо огромно. Ужасно е... решаваш задача след зачада, а то не свърша![]()
Много е гадно. Решаваш, решаваш и уж си решила много, а накрая имаш още 100+ задачи.Първоначално написано от Sarafina
![]()
Сега наще са ме записали на курс по математика и български в НПМГ [wtf?] А уж се бяхме разбрали поне от вторя срок да започна.
![]()
'що не пишете, бе?![]()