.
Отговор в тема
Страница 24 от 35 ПървиПърви ... 1420212223242526272834 ... ПоследнаПърви
Резултати от 576 до 600 от общо 862
    Град
    haskovo
    Ще падне у4ене за изпитите.Аз влезнах в едно от най-елитните у4илища без много у4ене.

NoContinuation, много зависи от преподавателя. Не знам при вас как е, но лично моята учителка по музика ми е диктувала супер много неща, които тогава считах за глупост, но ги научих. Жената беше стриктна, искаше да се знаят, иначе двойка. И колкото и тъпо да ви се вижда в момента да учите по такива елементарни предмети, имайте впредвид, че това е една обща култура. Не е голямо геройство да си тъп като амеба, да праскаш 3-ки и 4-ки и да се присмиваш(тоест да си избиваш чувството за малоценност) на тези, които имат отлични оценки, 'щото са си седнали на задника на време и са чели.

Някои неща наистина са трудни за разбиране. Но трябват усилия. Трябват, защото едно е да изкараш 4-ка на входно, друго е 4-ката да те съпровожда цяла година по дадения предмет. Срамота е по елементарни предмети като музика и география да имате 3-ки. Срамота е и да си цакате яко тройки по математика. Има някои неща от материала, които са по-усукани и не всички ги разбират, но пък сега е октомври, на какво ви изпитват? Формули за съкратено умножение? Вземете се в ръце, защото няма кой друг вместо Вас.

Не твърдя, че няма да Ви приемат никъде. Толкова много училища приемат хора с по бал 19-21, само защото имат да запълват бройка. Факт е обаче, че едно е да попаднеш в елитна гимназия, друго в квартална дупка, защото не си си мобилизирал мозъчните клетки навреме. То общо-взето си е за Вас, или по-точно за някои от Вас. Щом Ви кефи да завършите 7. клас с 4-ки и успех под 5.50 - Ваша воля.
    Ще е хубаво някой да се замисли над поста, защото скоро идва ноември, сравнително рано е и ако има да поправя успех, точно навреме.

Цитирай Първоначално написано от DarinCetYy
    някой може ли да ми отговори а тези въпроси от немили недраги

може ли някой да отговори на тези впроси ?
    въпросите са от немили недраги

има ли повестта драматизиран вариант.ако има, назовете го
    -

кой е основен композиционен похват в цялата повест

пряк израз на авторовото отношение във втората глава е
    лирическото отстъпление

посочете върховните моменти в повестта

кои герои са повече близки до странджата
    Бръчков

кои герои са повече близко до македоснки
    мм.. Попчето!?

кои от хъшовете не загива при гредетин
    Македонски

основен образ в сърцата и мечтите на хъшовете е
    свободна България?!

Ох леле вече нищо не помня от тоя седми клас..
    Дано да съм помогнала поне малко. . .
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Град
    Varna
    охх....тая година много зле започна... по БЕЛ на входното--- 4.40 (ама тя дава много трудни...ако учех някаде другадееее щях да имам 6 ) по Математикааа на входното--- 5.333 пак по мат.---5.42 простооооо ........пък и във варна конкуренцията е доста

Град
    София/Бургас
    NoContinuation, вземи се пребори с тая математика, че не знаеш от де ще ти скочи някой ден... Знам, че не е много приятна, но за съжаление е ужасно нужна за почти всичко.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от NoContinuation
    Не ,аз не се хваля с тройките ,и не ходя по цял ден на кафенца с бургашките футболистчета ,и не е от преподавателя.Просто никога не са ми вървяли тези предмети ,а математиката особено я мразя.Аз обичам езиците ,обичам да говоря и да уча ,и повярвай ми , ако можех ,бих заменила 5 -тте ми най омразни предмета и бих учила 5 езика ,наведнъж.Нямам намерение да ставам чистачка , а да науча достатъчно езици ,които според мен ще ми отворят много повече врати от колкото едната шестица по география или математика.
    Глупаво изказване. Ако сега тия елементарни формули не ги научиш, не те виждам в 9-ти клас, догодина ще подпукаш и квадратните уравнения, а не знаеш ли формулите - лошо, не знаеш и квадратните. Не е толкова трудно. И не е задължително да решавате хиляди задачи, нито пък да си давате парите по частни уроци...абе сядаш и си казваш - ще ги реша, почваш и четеш, отделяш на ден по един час (без събота, тя е за почивка) минимум или повече и си пререшаваш задачите от час или пък решаваш други...започваш от по-лесни към по-трудни...с това вайкане няма, немога, няма, не мога...не става, ще цитирам Пенчо Славейков:
    Цитирай Първоначално написано от Пенчо Славейков, из "Не сме народ, а мърша...
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме...
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни...
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни...
    Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
    а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.
    Не целя да те обидя. Просто се стегни. А за успеха - ако си решила да кандидастваш в математическа гимназия - стягай математиката, ако си с език - математика + езика + бел, ако ще кандидатстваш в икономически техникум - стягай история и география. Мармаладка е изключително права в своят пост. Браво за него.
    А за хора, като mz1 - майна, мога да ти кажа само, че страшно ме дразнят хора като теб - по форумите се правите на много големи - "ама аз не учих, нема смисъл да учите, цяла година по кафетата и накрая пак съм в най-елитното в града..."...пълни глупости. По форумите се правите на тежкарите, които не учат, обаче в действителност ходите по консултаций, даже когато не е необходимо и давате луди пари по частни уроци. Ако пък случайно си минал между капките, ще те изтискат, защото това не е кварталното...

Знаела кое ще ви трябва на изпитите...
    Всичко, което се учи трябва на изпитите...

Ще си бъда нараненото дете,
    чиито думи никой не разбира,
    ще изчакам да поспре да ме боде
    и в прегръдката на нежността ще се завия.

Повече от фен
    Оф,бе аре оставете момичето на мира Ще прави каквото си иска и ще учи по каквото си иска Кво и командвате...И аз съм зле по математика и не уча и не знам нищо и кво от това...Точно затова съм влезнал в езикова,защото искам да наблягам на език,а не на някакви тъпи физики,математики и подобни глупости...Така че,всеки си решава...И кво като има 3-ка по музика...Аз и 2-ка съм имал по Музика и накрая имах 6...

Град
    софия
    Аз пък миналата година (7 клас ) по музика имах 5 за годината и всичко друго ми беше 6, ама понеже въобще не си давах зор по музика и не учих и той господина ми остави 5

Абе вие тъпи ли сте? Нали, за да влезе и трябва математика и български?
    Как ще влезе като не знае нищо, 'баси...
    Слезте малко на земята...

Град
    София/Бургас
    Аз в 12 клас мислех точно като NoContinuation... И какво излезе... Математиката ми трябва всеки ден и по много...
    Никой не ви кара да ставате математици, просто не заеб*вайте тотално тази наука, защото тя е отмъстителна и коварна, все ще намери кога и от къде да си го върне и то така, че наистина да ви заболи...

Цитирай Първоначално написано от Snickers
    Абе вие тъпи ли сте? Нали, за да влезе и трябва математика и български?
    Как ще влезе като не знае нищо, 'баси...
    Слезте малко на земята...
    Еми... именно. То не е въпросът да изкараш 3.50 на теста с налучкване, въпросът е след това какво ще правиш. Изпуснеш ли дори малко, после ти е трудно 3 пъти повече.

А българският език от кога е точна наука?
    Литературата не се отдава на всеки. Там трябва по-нетрадиционно мислене, за да вникнеш в дадено произведение, да разбереш как се е чувствал авторът, като е писал това и онова. Българският обаче си е български. Има си определени езикови правила, които трябва да се научат. И нали се сещаш, че за да умееш да пишеш есета, пък дори и някакъв съвсем малък текст, в границата на 3-4 изречения, пак трябва да знаеш частите на речта и на изречението на български, за да ги разбереш и на чуждия език, и съответно да можеш да ги приложиш.

Колкото до оценката ти по музика: аз лично бих си взела поука и бих се старала следващия път да имам много по-добра оценка. И това не би било само по музика, ами по който и да е предмет. Опитваш се да отсяваш важните за теб предмети, като обаче премахваш важните по принцип предмети(български, математика...). Поне, като не ти се учи по някои предмети(говорим за биология примерно), си изкарвай оценките от слушане в час. Само, дето надали си толкова умна, че да слушаш в час урока и после само да рецитираш, каквото си запомнила. Не сте достатъчно хитри още, нито имате реална преценка за нещата(повечето от вас), че да отваряте голяма уста. Нямате и особена обща култура все още, че да тарикатствате и да изкарвате разни високи оценки без да учите. Затова, тетрадчицата, 10-15 минути четене и после без много усилия си изкарвате хем прилична оценка, хем нещо ви влиза в главата.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от tArIkAt
    Оф,бе аре оставете момичето на мира Ще прави каквото си иска и ще учи по каквото си иска Кво и командвате...
    Тарикате, казвам им го, защото като изкара 3.01 по Математика и 3.49 по БЕЛ ще ореве форума със хиляда и една теми, че не са я приели където иска и че балът им не достига за никъде...ето затова го казвам. Не за друго.

Цитирай Първоначално написано от NoContinuation
    Lucho , aз не ,че не мога ,аз не искам.Така да се затворя в стаята ии един час да решавам задачи ,аз издивявам.Воля за такива неща нямам.И никога не бих си причинила това ,да отида в математическата.Отивам в италианска ,с бал 26.И да ,знам ,че това не е причина за успокоение ,но си е мой проблем как ще се справям.Просто няма как да разберете защо толкова го мразя тоя предмет.Баща ми как ме е карал да уча ,как се е опитвал да ми помага и как ми е викал ,не е истина просто.Аз не съм по точните науки ,нито математика ,нито български ..И ако е за едната диплома ..с езицит ще постигна много повече.
    И в моя случай трябва да се ходи на уроци по математика ,защото госпожата ни в училище пише бързо , не обича да обяснява и накрая ,след като целия клас не е разбрал и и казваме тя постоянно пита "Е какво не разбрахте?" и като и кажем всичко , и тя пак "Не ,ела да ми покажеш кое не разбра" ,просто не става жената.И учителката на курса знае ,кое ще ни трябва за изпита ,и по начина по който тя обяснява нямат нищо общо с училище.
    Ами като не ви "става" жената, вдигате си при директора на училището и излагате проблема. Ако ли не - отивате при класната. Ако нищо не помага - ще я питате докато разберете. И ти пак не можеш да ме разбереш - насила хубост не става. Ти го приемаш като
    Така да се затворя в стаята ии един час да решавам задачи ,аз издивявам
    приемаш го, като нещо, което ти е тъпо, скучно и безинтересно. Това не е хубаво. Горе го казах - насила хубост не става. Където и да влезеш, каквото и да учиш, БЕЛ и Математика все ще учиш. Като започнеш - 8 клас - 4 БЕЛ, 3 МАТ; 9 - 4 на 4; 10 - 4 БЕЛ; 2 МАТ но това са примерни прогнози, във всяко едно училище, или гимназия, или техникум е различно. Искаш езици - ще ги учиш, бъди спокойно. Каквито и езици да научиш, не забравяй, че от Българския по-хубав няма. Вярно - един или повече езици отварят много врати, но Математика и БЕЛ - докато си студентка все ще са по теб... казвам ти го приятелски, защото съм минал по твоят път (както много хора тук)...прави каквото искаш, мисли каквото искаш, но, ако не успееш накрая, не прави теми и не реви по форума, Please ! И още нещо - ако научиш основни неща по математика, решаването на задачи може да бъде лесно и приятно, колкото и тъпо да звучи. Случвало ми се е да пререша една задача n брой пъти, само и само от инат да намеря верния отговор

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    Какво се карате бе

ГРИПНА ВАКАНЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

ПП - точно преди контролното по математика и билогия
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

^
    И аз също съм грипна ваканция. Измъкнах се от доста домашни за утре и сега ми е на кеф.

Повече от фен Аватара на Co0kieGirl
    Град
    София
    Ние пък си ходим на училище !!
    Днес ни върнаха тестовете по биология(на материал за монера и протиста) и имам 5,75 (1 грешка..) Ммм..в петък по математика ще правим тест,а в понеделник по химия.А за утре имаме да научим на изуст по литература речта на Хаджията от 3-та глава...
    Математиката си ме тормози,ноо задачи му е майката

"Светът не е ужасен, но е пълен с множество ужасни хора!"

dontcare

Цитирай Първоначално написано от Co0kieGirl
    задачи му е майката

ние в училище нямаме нито един болен предателство

Мега фен Аватара на December
    малее и аз съм много зле с математиката
    По почти всички други предмети имам шстици, а пък тая математика и физика нз как ще ги изкарам. Сега като почнахме геометрията, имам чувството, че когато съм в час се намирам в Япония. Просто нищо не схвашам. Много се надявам да изкарам 5 за срока,но нз как това ще стане като имам 4,5,4 Алгебрата ми беше по-лесна за ама геометрията се чудя как ще искарам 3

Сега и ние сме в грипна ваканция и ще се опитам малко да наваксам с материяла по мат,въпреки че това ми се струва невъзможно...

геометрията наистина си е трудна ... алгебрата ми беше лесна наредих 2 шестици и сега незнам как ше се разправям с тая геометрия
    п.п и за жалост нямам грипна ваканция за наваксване

Учете, учете, учете по математика..
    Много важно е да схванете горе-долу поне материала.
    И не толкова заради изпитите, но нагоре ще ви трябват тия неща, а като не ги научите сега, после никой няма да седне да ви ги обясни..
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Седмокласници, къде се изгубихте?

Габи, учим! :Д

Аз лично тъпея по време на ваканцията, ама трябва да се мобилизирам, за да пиша някое и друго домашно.

Къде сте решили да кандидатствате?

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от green9
    Къде сте решили да кандидатствате?
    4-та във Варна ...

Пусни ръката на мама и ше видим колко струваш
    Спри да слугуваш и спри да се надуваш
    Филията не е само с cash-има и мноо болка
    За тва обаче няма как да чуеш в поп-фолка
    Горе главата хора...

Правила за публикуване