.
Отговор в тема
Страница 4 от 35 ПървиПърви 1234567814 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 862

Hybrid View

По-спокойно, хора. . .
    Пък и никога в деня преди изпита не се учи, поне така са ми казвали. Така че на рождения ти ден не е нужно нищо да отваряш и да учиш. То за 1 ден няма да ти влезе нищо в главата. Учи си съвестно през цялата година и всичко ще е розово на рдто ти...
    . . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .

Цитирай Първоначално написано от LiRRRa
    По-спокойно, хора. . .
    Пък и никога в деня преди изпита не се учи, поне така са ми казвали. Така че на рождения ти ден не е нужно нищо да отваряш и да учиш. То за 1 ден няма да ти влезе нищо в главата. Учи си съвестно през цялата година и всичко ще е розово на рдто ти...
    Мм, не съм съгласна.
    Аз дните преди изпита си преговарях, че и тестове решавах.
    Съвет - не робувайте на такива рамки и неща, които еди-кой си ви е казал.
    Станете, преценете как искате да действате и го направете.
    И си учете съвестно.. аз, както YouCantStopMe, се усетих чак в средата на годината какво ме чака, но се стегнах и сега ще уча в 1-ва АЕГ в София.
    Ако се интересувате от нещо - ще отговоря с удоволствие.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Здравейте!
    Ще чуете и от мен няколко съвета, които обаче може и да не действат при други особи..
    Първо - по БЕЛ внимавайте изключително много в началото на годината. При видовете сложни съставни изречения.
    По математика - внимавайте по всяко време и никакво отпускане (леле, как звучи..)
    Дори аз препоръчвам всяка неделя за по 15 минути да се попрочитате плановете по БЕЛ и определенията и теоремите по математика. Много малко, но много полезно време ще отделите за това. Успех!
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

То със сигурност ще се учи. Аз смятам и на уроци да ходя, ама... кой знае. Една приятелка ми казва, че повече залагали на логиката в изпитите. Примерно по БЕЛ:
    Кое се отнася така, както плоча към грамофон?
    А) телевизор - антена
    Б)игла-игленик
    В)видео-касета
    Г) дискета-флопи
    Което няма абсолютно нищо общо с българския, ама... Абе в крайна сметка... не сме ние, тия дето определят нещата, така че единственото нещо, което може да се направи е да се учи добре. Няма да си позволявам като миналата година, нещо не съм разбрал-ааайде, чудо голямо. Всичко трябва да се научи, така че да го използваш правилно и безгрешно, пък после само бързо припомняш и си готов.
    Сега като се замисля... и на външните миналата година не си дадох кой знае колко зор и ето че ги минах с 6-ци всичките, че някои бяха и без грешка. Цялата философия е в това да научиш(не да назубриш) дадения материал добре.

Т'ва са аналогии.
    Ще ги научите, не са трудни.
    с протегнати стъпала
    и шалове

Мега фен Аватара на iiordanova
    Цитирай Първоначално написано от edelweiss96
    iiordanova, ти от София ли си? Сори за въпроса.
    Не .. от Търново съм.

Охх , направо не знам как ще е тази година.
    Най-много мразя през първият срок , 2-ра смяна.
    Грр .. имам много малко време за учене.
    Ама тази година съм решила да ставам рано , за да си научавам по-добре.
    Също така съм решила да уча системно , а не да ми се насъбират уроци..
    YouCantStopMe .. благодаря ти за изчерпателните отговори.
    Ще ви помоля да ми препоръчате някакви помагала за 7 клас. По БЕЛ , математика , английски и т.н.
    Аз с математиката съм малко скарана.
    Разбирам задачите , решавам ги , но като дойде контролното и хоп нещо се прецаква.
    С българският е друго.
    Обичам да чета , пиша , преразказвам и т.н. Един от любимите ми предмети.
    Английския го обожавам.
    Хайде това е от мен за сега.
    Пишете , защото темата е интересна за нас седмокласниците.

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Абе хора! Учете си стабилно бе! Ама и в час слушайте,за да ви е по- лесно. Ако слушате,така ще научавате 80% от уроците си в час и после ще учите по-малко
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Голям фен Аватара на joannalof
    ^ Добре, целия форум разбра,че не си учила в от 5 до 7 клас и си имала "невероятно добри" оценки ... стига вече си скандирала с това
    =D>
    По темата - Аз съм ЗА частнити уроци преди кандидастването. Аз попаднах на невероятни учители и надминах най-смелите си представи Мода или не,за мен си трябва,защото в училище не е достатъчно,а самоподготовката ще е прекалено трудна.
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Лек оффтопик:
    Вече започнах да се панирам - тази нощ си легнах 22:45 и до 0:30 не можах да заспя. После се събудих в 7:20, предполагам, че е заради това, ама според майка ми има друга причина... Вие ще преговаряте ли преди 15-ти? Никога не съм преговаряла по-рано, но сега нещо се чудя дали да не го направя, въпреки че няма от къде да преговарям.

edelweiss96 .. аз мисля да прегледам само от тетрадките за предварителен преговор. И ще разгледам сайтове за преговори. Ама като ни дадат учебниците , трябва да уча по преговорите за входните контролни. По английски ще преговоря от граматиката някои неща. Имам нещо като сборник с граматика ... та от там ще преговарям по английски.
    Вие с какво ще сте облечени на 15 ?

Аз специално имам униформа, но тя е само за празници. Май ще се наложи да я нося, въпреки че 60% няма да са с нея. По-вероятно е да съм с дънки и някаква блуза, униформата е от зле по-зле...

Хора, сспокойно, бе! Ще видите как постепенно ще свикнете с мисълта, че имате изпити и едва ли не живеете само за да ви минат изпитите... то се свиква. Ходете на пробни. Много помагат. Аз лично на изпита по БЕЛ си мислех, че съм на пробен. По математика беше отвратително, но не се паникьосах. Не се паникьосвайте! Много е важно. И не се отчайвайте през годината. Гадното е, че и по другите предмети искат яко учене, поне при нас беше така. Но... бързо мена годината. Приеха ме в испанската в София. Някой да иска там да влезе? Ще му давам инфо.

Та.. така... ще се включвам от време на време, надявам се да нямате нищо против.
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

Нямам намерение да преговарям, преди 15ти. Може би, преди всяко входно ниво, за да имам добри оценки.))

Ще си бъда нараненото дете,
    чиито думи никой не разбира,
    ще изчакам да поспре да ме боде
    и в прегръдката на нежността ще се завия.

Няколко съвета от мен.
    1. Мислете позитивно. Не трябва мисълта за изпити да ви плаши, още повече в началото на учебната година, когато още не сте се запознали с материала за изучаване.
    2. Не отсъствайте от училище без причина, точно тази година трябва най-много да внимавате. Особено по-математика, ако не си научил някой урок, изпускаш цялата нишка и занапред ще става много трудно.
    3. Аз съм против частните уроци при наличие на добри преподаватели в училище, но тъй като повечето от вас вероятно ще ходят, добре е да знаете. Не ходете на частни уроци още в началото на годината.Според мен е адски тъпо да си тровите нервите, без дори да сте се запознали с учебния мателиал. Ако усетите как въпреки че учите, не схващате преподаваното, тогава можете да се обърнете към частен учител. Школите, които почват да се посещават още от 15ти - Според мен искат да ви вземат парите, лично мое мнение.
    4. Почивайте си. Почивката е толкова важна, колкото и самото учене. Ако не намирате време за отдих, ще психясате от учене, на изпита ще се пръснете от притесние и ще изкарате ниски оценки. Накъдето погледнете, ще виждате триъгълници, успоредници, формули за съкратено умножение, така че не се претоварвайте.

Сега толкова, после може още нещо да добавя.
    Male

^ За мен времето се разваля. Искам дъжд! ;/

На мене ми все тая какво ще е времето, честно казано

Не, студен есенен дъжд <3

Всички ли вече знаят къде искат да кандидастват или още се чудите?
    По въпроса с времето:И аз искам студен есенен дъжд.НЕ искам слънце!

Всички ми казваха колко учене ще падне, но не беше толкова страшно.Ще учите доста повече от минали години, но с постоянство ще се справите. Първият срок ще мине много бързо, но после ще разберете,че нямате време за губене и ще залегнете над учебниците. Успех на всички!
    Чети не за да противоречиш и опровергаваш, не за да вземаш безкритично, и не за да намериш предмет за разговор, а за да мислиш и разсъждаваш.

Цитирай Първоначално написано от YouCantStopMe
    Всички ли вече знаят къде искат да кандидастват или още се чудите?
    По въпроса с времето:И аз искам студен есенен дъжд.НЕ искам слънце!
    За сега искам ФЕГ. Мисля си и за ИЕГ, но повече от всичко искам ФЕГ, както казах по - напред, от малка си го искам.

Голям фен Аватара на joannalof
    Най-важния закон за кандидастването е да не се притеснявате,когато започне изпита. Не обръщайте толкова внимание на квесторите.
    Казвам го от личен опит. Заради моята паника и неинформираните квестори загубих много
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Ей ще ми кажете ли какъв ще ви е изпита, защото чух, че са го променили и е щял да бъде всъщност матура, което ми е малко тъпо
    Иначе аз кандидатствах тази година. Някой се интересуваше от уроците- аз тръгнах началото на втория срок.
    Е успех на всички
    ПП: Няма ли някой запътил се към НЕГ-а?

Сникърс, лично за мен е по-добре френската.
    А испанската я исках с години, но...
    Френският е по-перспективен език според мен.
    с протегнати стъпала
    и шалове

Той езикът е приятен и лесен, аз също ще го уча (като втори обаче), но френският ще е далеч по-полезен.
    с протегнати стъпала
    и шалове

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си