- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас - Началото
iiordanova;
dreamygirl231 ...
Честит рожден ден! ..Желая ви много здраве, щастие, късмет... ии мнооого успехи!![]()
Не давай положението, в което си, да те промени. Ти го промени! : )
![]()
![]()
.....
Първоначално написано от justt
и от мен
p.s. iiordanova ти сега къде учиш?(и аз съм от търново)
сори за спама :\
все пак живота е розов..докато не ти го омаца някой с черни бойчки ;d
Честит рожден ден на рожденничките.
NoContinuation, 'баси аз и сега гледам Картуун Нетуорк, Бумеранг и Джетикс.
Да споделя и аз. Текстовете на песните ми помогнаха много, за английския. Научих много нови неща :Д От Хана Монтана, също.![]()
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
Вие прочетохте ли "Мамино детенце"? Една бивша седмокласничка от форума, ме посъветва да я прочета, защото във всеки примерен тест има въпроси. Знам, че не я изучаваме, но... ;/
Аз я имам книгата, но не съм я чела. Доста тънка е, ако ми се чете ще я прочета през годината. Вие как смятате - дали ще има преписвания на матурите (специално по БЕЛ) и дали ще бъде прекалено трудно?
Благодаря на всички за честитките и iiordanova съжалявам че забравих да честитя просто бях полузаспала.
Та и от мен Честит Рожден Ден,много здраве,щастие,успехи и късмет![]()
П.П:Ами аз книгата я нямам,а за тестовете не знам,ама аз лично на преразкази съм.
Няма да ви трябва никакво "Мамино детенце". Няма да го изучавате и няма да го има в тестовете.Първоначално написано от Snickers
Честит Рожден Ден на рожденичките!![]()
Мерси на всички.![]()
По темата :
Аз не съм чела " Маминото детенце " , защото го нямаме в списъка с книги.![]()
'Мамино детенце' е най-хубавата творба от всичко, което съм чела за седми клас, макар че накрая не го учихме и аз доста съжалявах.
Няма да съжалявате, ако го прочетете, мисля.
А и в доста от книжките с тестове има въпроси от него.
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Просто сега няма да го учите.Вие сте по новата програма,както всички,които са родени от 1995 (включително) надолу.Първоначално написано от iiordanova
На мен химията и географията ми бяха различни. Както и БГ-то, май и изобразителното.
В примерните, от итернет или пък от някакви тестови книжки го има. Ясно е, че на самия текст няма да го има. ;/Първоначално написано от Sarafina
Само да питам. По география кои континенти се изучават?Първоначално написано от Sarafina
Първоначално написано от NoContinuation
Всяко училище избира различни учебници..
Географията,химията,истори ята,физиката и българския ми бяха същите.
Азия, Австралия и Антарктида.Първоначално написано от Snickers
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
^ Мерси. Значи ще ми бъде интересно и тази година.
^Да, интересно е. Само Азия е малко трудна, защото е голяяма...![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Аз, до колкото знам, от тези учебници същите са физиката, българския и английския. Англ. най-много не ми харесва, миналата година нищо не разбрах от учебника energy за 6 клас.Първоначално написано от NoContinuation
![]()
Моите учебници бяа същите по български език, биология, рисуване, английски, история, география. Музиката, литературата, физиката и химията ми бяха различни.Първоначално написано от NoContinuation
По гегорафия е много интересно. Аз попринцип си я харсвам. В осми клас се учи Европа и България май.
Тази година ще разделят ЧиП, нали?
Всички филмчета на компютъра ми са със субтитри и понеже съм ги гледала 3944439 пъти, помня всички реплики и думички :Р .
P.S. Учебниците са безплатни, нали?
Да, ЧП-то се разделя на физика, химия и биология. Учебниците са безплатни без ИТ (ако някой го купува) и ЗИП-оветеПървоначално написано от somanycookies
http://www.book.store.bg/c/p-p/m-498...georgieva.html <----- между другото имате ли това помагало, доста е полезно по принцип, не само за 7 клас
NoContinuation .. май са тези. Виждала съм в интернет някъде тези и май са те. Ама зависи от училището.
Аз имам 3 помагала за съчинения и преразкази.Не са само за 7 клас, а и за по-големи.
Човекът и природата се делят на : химия , биология и физика.![]()
По география ще е интересно.![]()
Надявам се биологията , химията и физиката да са интересни.![]()
На мен лично, физиката, химията и биологията са ми много интересни.
![]()
Преразказ вдига бала за гимназия
Осмокласниците в час само с помагала
СОФИЯ. Преразказът в миниматурите ще бъде решаващ при кандидатстването в езикови гимназии. Това съобщи зам. образователният министър Милка Коджабашиева, която представи вчера идеята на просветното ведомство за прием след 7-и клас. Съгласно нея оценките ще бъдат две - по български език и математика. Всяка от тях ще представлява сбор от две бележки, тъй като самият изпит ще има два модула. Първи е резултатът от външното оценяване, на което се явяват всички ученици. Тази оценка ще бъде нанесена и като текуща в бележника. Вторият модул ще се решава само от децата, които искат да кандидатстват, и ще се проведе веднага след първия тест. По математика това ще бъде тест с по-голяма сложност, но отново върху учебния материал. По български учениците ще пишат преразказ. Времето на изпита обаче ще бъде по-кратко от миналите години. Най-вероятно за теста от външното оценяване децата ще разполагат с около 60 минути, а за преразказа - с час и половина. Досега общото времетраене на изпитите след 7-и клас бе 3 часа.
Кандидатите няма да подават предварително заявления искат ли да кандидатстват или не. Това те ще правят едва след като излязат резултатите им, когато видят дали с тази оценка могат да се борят за място в елитно школо. Самият изпит пък ще се провежда в собственото им училище, но с външни квестори и оценители. Министър Йорданка Фандъкова заяви, че с тази система постепенно ще се върви към пълно отпадане на изпитите.
Осмокласниците тази година ще учат само по учебни помагала, стана ясно вчера. Учениците от профилираните училища, които миналата година са били в подготвителен клас обаче, ще вземат материала за осми клас по старите учебници.
Стела Стоянова
http://paper.standartnews.com/bg/art...article=293155
Оф, за какво са всичките тези външни оценявания и глупости... да си беше останало както преди.