- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас - Началото
Абее, вие всички така говорите, ама аз не съм напълно съгласна.УЧИ, УЧИ, УЧИ...глупости.Учете нормално, пишете си домашните от уроците (ако ходите на такива) и всичко ще е тип-топ.Най-важно е какво имате между ушите, а не колко МНОООГО ще учите.Никога няма да надскочите себе си, каквото и да става...Учих достатъчно, но в никакъв случай много.И съм си вътре.По БЕЛ в основата на успеха е да гледате навсякъде за грешки, а по математика да решавате задачки и да схващате метода, според мен.Не се препрестаравайте, за да не изперкате по някое време.
Решили ли сте вече къде ще кандидатствате?Кандидат-ФЕГъри??
![]()
Чувствам се добре, че мина...![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Хей , остана 1 ден. Как бързо мина ваканцията.![]()
Готови ли сте с тетрадките , дрехите и другите неща ..?
Аз съм готова остана само букет , но майка ми ще го купи.
Математика - 31 май. БЕЛ - 27 май. Чужд език - 28 май. И тези другите не са ми ясни. Дано минат успешно и да сме подготвени достатъчно.
Имам въпрос : КОО " Обществени науки , гражданско образование и религия " .. какво включва.. ?!
Природните науки и екология - физика , химия и биология .. ли са ?!
KУР!
They, they have a way
A way to make you pay.
And to make you toe the line.
Though I sever my ties.
Because I'm so clever,
But clever ain't wise.
Има, има, кандидат ФЕГъри.Първоначално написано от AnIcHkAtA
![]()
Ще си бъда нараненото дете,
чиито думи никой не разбира,
ще изчакам да поспре да ме боде
и в прегръдката на нежността ще се завия.
ХААА, аз имам тетрадки на HSM баси якото.![]()
“I don’t know why I’m scared,
I’ve been here before,
Every feeling, every word,
I’ve imagined it all,
You’ll never know if you never try,
To forget your past and simply be mine” ♥ Adele
Добро утро!![]()
Днес сигурно ще излизан да си купувам спортен екип. Учебни тетрадки ще видя дали да взимам (специално по бълг. език). Предишните две години само купувах, пък въобще не се пишеше в тях. А и не бяха много евтини и не се намираха лесно. Тетрадки не съм взимала, нито други подобни неща, най-вероятно ще купя на 15. В момента, ако кандидатствам в София, мисля да се пробвам във ФЕГ. Много ми се учи френски, но както казах в предишни постове, родителите ми не са много съгласни и искат да уча в моят град. Помагала няма да си купувам много - някакъв сборник, някаква книжка с тестове и още 1-2 помагала. Математиката не ми е много трудна, но ме притеснява, че обикновено в часа е меко казано лудница и обикновено той не стига за нищо. По БЕЛ е същото - лудница, лудница и нищо не се разбира. Надявам се тази година да ми е учителката от 2-ри срок на 5-ти клас, защото тя преподаваше най-добре и никога в часа и не е шумно. В началото на 6-ти клас се разболя и повече не се появи, но се говори, че тази година ще се върне.
П.П: колко малко време остана преди 15-ти![]()
Първоначално написано от NoContinuation
Уау
![]()
Божее, тази вашата учителка нее нормална, честно. Миналата година изкарах само на учебник, тетрадка за работа в клас и тестове и преразкази от уроците.![]()
'баси тая госпожа, луда ли е?
Никой не може да ме накара да нося 6 тетрадки и то по ЕДИН предмет... ;/
о аз такъв индивид имам по човек и природа (сега биология и химия)иначе с тези по български и математика съм си добре :P
Уау ..! Каква учителка само...![]()
Аз ще нося цвете. Само дано не съм само аз.
Нас ни викат от 9:00 ч. , а аз ще отида малко по-рано. :P
Аз пък ще взема три цветяза класната , за тая по български и за тая по математика (дано не съм само аз )
NoContinuation, мило, не ти завиждам. Имах някакъв зъл киборг по ФВС, опропасти ми живота. И на класната разпряваше едни... това не беше човек. Отървах се от нея (да, жена беше), сега ще видим какъв/каква ще ми се падне.
Аз сигурно ще изляза от нас в 8:55 - 9:00, все пак живея много близко до нас. Ще нося някакъв по-семпъл букет, няма нужда от огромни, след като други дори няма и да носят.
Това е така. Специално между учителя по БЕЛ и ученика не трябва да има дистанция, така се учи и разбира много по-лесно.Първоначално написано от NoContinuation
Аз цвете няма да нося, хах.
От нас не знам кога ще изляза, дори не ми се ходи, но ще имам нова класна и...
Радвайте се, че имате учители, които исизкват много от вас и се стараят да научите нещо. Аз по български нямам това щастие в училище. Миналат година тази по математика (класната ми) беше невероятна учителка и направи от класа ни КЛАС, но уви, съкратиха я. Още не мога да го преживея. Дано и тази година ни се падна, такава учителка, която се опитва по всякакъв начин да ни стимулира да учим и успява.
И сега да си дойдем на думата. Аз така и не разбрах, реши ли ли сте къде да кандидатствате?
edelweiss96, ако ти се учи френски го направи. Обясни на вашите, че този език ти харесва и си достатъчно зряла, за да учиш в друг град и да получиш добро образование. Ако влезем в ФЕГ, може да сме съученички, хах.
![]()
А вие знаете ли кои произведения се изучават първо?
На мен една учителка по БЕЛ ми каза, че първите, които се изучават са:
Ботев
Вазов
Вече ми е и ясно какво ще представлява теста и знам по какъв начин ще се подготвям. Да ви кажа чесно, плаша се. ;/
Първото е "На прощаване", след това следва "Немили Недраги".
Дано родителите ми (специално майка ми) да се съгласят, че...edelweiss96, ако ти се учи френски го направи. Обясни на вашите, че този език ти харесва и си достатъчно зряла, за да учиш в друг град и да получиш добро образование. Ако влезем в ФЕГ, може да сме съученички, хах.Иначе благодаря за съвета
![]()
А какво ще представлява?Вече ми е и ясно какво ще представлява теста и знам по какъв начин ще се подготвям.![]()
ТЕМИ ЛИТЕРАТУРА 7 КЛАС
Христо Ботев - "На прощаване"
Иван Вазов - "Немили-недраги"
Иван Вазов - "Една българка"
Иван Вазов - "Опълченците на Шипка"
Иван Вазов - "Българският език"
Алеко Константинов - "До Чикаго и назад"
Алеко Константинов - "Бай Ганьо "
Пенчо Славейков - "Неразделни"
Пейо Яворов - "Заточеници"
Елин Пелин - "По жътва"
Йордан Йовков - "По жицата"
Ето ги всички теми за 7ми клас. ^^
Не шофирай, ако си пил! Искам да стигна жив.
Ами аз днес се срещнах с частната ми учителка и тя каза, че ще е разделен на два модула, между които най-вероятно ще има кратка почивка. Преразказа ще е трансформиращ и ще е изключително важен. Теста ще е с въпроси и от български език и от литература. По литература ще включва и въпроси от произведенията, които се изучават в 7ми клас. Времето на изпита не се знае колко ще е. Предполага се, че ще е около 1 час за теста и 1:15 мин за преразказа. Това обаче ще стане ясно към януари. Общо взето няма да е нещо по-различно от миналите години.Първоначално написано от edelweiss96
Sarafina,smiirnoff, мерси!
Иейййййййййййййййй.Хайде, стискам палци.Като се сетя колко бях нахъсана азПървоначално написано от Snickers
...
От най-важните неща е как сте настроени психически.До един месец преди изпита аз не казвах "АКО вляза", а "КАТО вляза".Е, като понаближи се посдухах (
), но никога не съм си представяла, че има вариант да не ме приемат.Знаех, че ще вляза и толкоз.Вярвайте в себе си
.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Хаха, недей отсега да се стягаш.Първоначално написано от Snickers
Вие поне знаете к'во ви чака...
Аз миналата година по същото време живот си живеех...
Ама вие не правете така де.
Впрочем и аз като Ани не съм си мислела и за секунда, че няма да ме приемат.
Просто НЯМАШЕ ШАНС, така си мислех. Така и стана.
Може да съм казвала, че не вярвам, но не съм го мислела.![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Аз дори и да казвам, че не вярвам, че ще ме приемат, някъде вътре в мен тайничко си знам, че и дявола ще настъпя, ама ще вляза във ФЕГ.Първоначално написано от GbSy
![]()
Леле тва с дни съм го учила.. със 100 зораПървоначално написано от smiirnoff
![]()
![]()
Fall down seven times..
Stand up eight.
О , не ще има пак стихотворения на изуст. Ама ще се учат няма как.
От " Немили-недраги " кое ще изучаваме ?