.
Отговор в тема
Страница 10 от 35 ПървиПърви ... 6789101112131420 ... ПоследнаПърви
Резултати от 226 до 250 от общо 862
    Супер фен Аватара на iPurple
    http://liternet.bg/publish/vazov/lir...ylchencite.htm тва цялото наизуст

А от немили - недраги няколко глави..
    Fall down seven times..
    Stand up eight.

Аз не съм чела нищо от списъка .Доста учене ще падне, а иначе и аз много искам във ФЕГ
    You can't play on broken strings.You can't feel anything that you heart don't want to feel.You can't feel something ain't real.

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Хех, пак много ФЕГърчета се събрахте .Аз миналата година сметнах колко човека трябва да разубедя, за да се увеличи шанса да ме приемат с 20%
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Мега фен Аватара на iiordanova
    ^

Аз намерих тест по английски в интернет за определяне на нивото.
    Сега го започвам.

'На прощаване' е много лесно стихотворение.Поне на мен ми беше.Като за начало-добре се почва. Научих го наизуст,без дори да са ни карали.
    'Немили-недраги' - също мисля,че ще ви е интересно. (:
    'Една българка' - мен много ме заинтригува.Спомням си,че там правихме първото и последното съчинение разсъждение.
    'Опълченците на Шипка' - Това е едно от най-сложните произведения в литературата за седми клас,но.. не е чак толкова трудно.С учене всичко се постига.'Три деня младите дружини как прохода бранят.Горските долини трепетно повтарят и на боя ревът.'И т.н. iPurple,не е задължително да се учи наизуст.Мен не са ме карали да го уча.Просто най-важните неща се запомнят.
    'Българският език' - Е,това е единственото стихотворение,което са ме карали да уча.Още го помня.Не е трудно.Ниииикак.Приятно е и лесно.
    'До Чикаго и назад' - НИАГАРА!Само за Ниагарския водопад учехме,не цялата книга,разбира се.О,какви описания тааам на тоя водопад.Пак е лесно,спокойно.
    'Бай Ганьо' - Тука всеки се досеща за какво става дума.И пак.. не всичко за Бай Ганьо,а само 'Бай Ганьо у Иречек'.Абее.. просташки изпълнения. На мен не ми беше интересно,да си призная.
    'Неразделни' - "За сърцата, що се любят, и смъртта не е раздяла".....
    'Заточеници'-Ох.. помня само малка част от него.Лесно е,но.. аз така и не се захванах да му уча анализите.Иначе е интересно.
    'По жътва' - Не знам защо отделяхме толкова много часове на тая жътва. 304910490 реда описание на жаркото слънце,жътварите.. и после,'айдеее...Пенка(май така се казваше) умряла.'Алена кръв обагри бялата й гушка' - помня аз,помняяяяя. ;д
    'По жицата' - Еййй.. страшно интересно ми беше с тая бяла лястовица.
    Та така.. приятни са произведенията.

Преди малко прочетох стихотворенията на Ботев.
    Тъпото е, че аз не мога да уча на изуст. ;/
    На мен "До Чикаго и назад" ми беше много интересно.
    Препоръчвам ви да прочетете "Немили - недраги" - цялата повест, а не само частта, която ще изучаваме. ;/

Ще си бъда нараненото дете,
    чиито думи никой не разбира,
    ще изчакам да поспре да ме боде
    и в прегръдката на нежността ще се завия.

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Ако питаш мен, произведенията са да си изповръщаш червата, с извинение...
    Супер тъпи са, ама са лесни за анализ.

"На прощаване" го тъпкахме един месец, накрая го знаех като пръстите на ръката си.
    "Немили-недраги" съм го запомнила с 564732486 съчинения върху него.НЕНАВИЖДАМ СЪЧИНЕНИЯ...съответно и това нещо.Освен другото, е адски тъпо поднесено и ти трябват 2 часа анализ, за да разбереш за какво става въпрос.
    "Една българка" е това, което ме е заинтригувало.Наистина има смисъл в него.
    "Опълченците на Шипка" не разбрах кога сме ги почнали и кога сме ги свършили.Доста думички има от там, чиито смисъл не разбрах.И мисля, че е написано доста грубо.Изобщо не е за моя характер и разбирам защо не ми харесва.
    "Българският език" бива, ама да кажа, че ми харесва-не.Твърде много диалектни думи.
    "До Чикаго и назад" ...
    Описание, описание, описание и никаква случка.Също безкрайно безинтересно.
    "Бай Ганьо" много ме дразнеше.Непрекъснато се говореше какъв простак е и как обобщава българския народ..Не мисля, че всички българи са простаци, а като се каже "българска работа" някъде, полудявам.Айде иш
    "Неразделни" е прекрасно.Много го обичам.
    "Заточеници" и аз като Криси не съм го учила хич.
    "По жътва" ми се вижда безсмислено.Не му е готин края, а и в днешни дни изобщо не е актуална случката в него.
    "По жицата" е много хубаво.И възпитава много добре.

Може да кажете, че не съм ценител, ама мисля, че не струват.От литературата за осми клас, която само съм преглеждала, всичко ми харесва.Но в 7. клас е измислена работа...
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Аз пък сериозно се замислям, да започна да преговарям. Ама от къде, мамка му? Учебници - нямам :Д Само от учебните тетрадки и ако си пазя тетрадките от 5ти и 6-ти клас. ОО
    Уплаших се.

Ако ви кажа, че по математика помня ВСИЧКО, ще ми повярвате ли?

Предлагам да си кажем имената (не, че ще ги запомня на всички, но все пак...). Аз съм Нели.

По принцип на момчетата бала е по - нисък.
    Ще успеем, мамка му. Една година ще учим повече, но ще има защо.

Мега фен Аватара на iiordanova
    Това лято прочетох всички книги за ваканцията.
    Ето и впечетленията ми.

'На прощаване' - Харесва ми , интересно е.
    'Немили-недраги' - Има интересни моменти , но има и такива на които щях да заспя.
    'Една българка' - Този разказ ми хареса много. Има тръпка , пълнение , тъга , радост .. всичко!
    'Опълченците на Шипка' - Трудно е за разбиране. Май ще трябва яко слушане в час по това стихотворение. Е , аз попринцип слушам какво говори госпожата.
    'Българският език' - Леко и малко по обем. Малко е странно , но става.
    'До Чикаго и назад' - Като цяло ми хареса. Има много хубави описания. :P
    'Бай Ганьо' - Хах , има много смешни моменти.
    'Неразделни' - Много ми хареса. Това е едно от най-хубавите български стихотворения.
    'Заточеници' - Не ми хареса особенно. Някакво такова.. незапомнящо се.
    'По жътва' - Интересно е като цяло. Но не ме грабна.
    'По жицата' - И този разказ ми хареса много. Бялата лястовичка , болното момиче .. всичко е интересно.

Това са ми впечетленията. Като вземем да работим в/у тях ще ги усвоя още по-добре.

Цитирай Първоначално написано от Snickers
    Аз пък сериозно се замислям, да започна да преговарям. Ама от къде, мамка му? Учебници - нямам :Д Само от учебните тетрадки и ако си пазя тетрадките от 5ти и 6-ти клас. ОО
    Уплаших се.
    +1
    Учебните ми тетрадки са от зле по зле, по БЕЛ съм писала в нея точно 2 пъти. По математика съм писала като с левия крак, по другите предмети - също.

П.П: аз съм Ели, както искайте ми викайте

Това е прекалено, всеки ден да идва за преговор. А и какво може да очаква учителката - все пак е лято, някои от нещата се позабравят и не може всичко да се помни. Материалът е много и трябва да се започне от 5 клас и така. Хубаво е, че ти е дала повече време за преговор, че толкова много неща за примерно 3 дни...

П.П: между другото и аз живея на 6 етаж (предпоследен) и ми е много удобно за някои неща

Аз пък съм на 11 етаж.

Аз четох някои от произведенията и продължавам да чета и препрочитам.

Повече от фен Аватара на Co0kieGirl
    Град
    София
    ии аз ще съм 7 клас тази година..преговаряла съм само по математика ии малко по бел,за др предмети имам малко време.От произведенията съм прочела всички без ''До Чикаго и назад''.
    Предлагам да си кажем имената (не, че ще ги запомня на всички, но все пак...). Аз съм Нели.
    Аз съм Гери

"Светът не е ужасен, но е пълен с множество ужасни хора!"

dontcare

Здравей, Гери. Къде искаш да кандидатстваш?

И аз съм на шестия етаж
    Прочела съм всички книги, само не разбрах защо всички са емнали "До Чикаго и назад", интересна беше.
    PS Аз съм Ани :Р

Здравейте, again
    Леко се накъдрих на преса косата, ще я захвана с една шнола и такава ще ми е "прическата" Утре (сигурно ) ще стана в 7:30, от 16:30 съм на зъболекар и така нататък. После може да разкажа с няколко думи как ми е минал деня.

П.П: не знам защо въобще разказвам

Аз пък нито се вълнувам, нито прически ще си правя, нито нищо.
    Ще се събудя, ако въобще спя,ще пия едно кафе и ще отида в 9часа там. Ще се видя с приятелчето ми. Ще се правя, че ми е интересно, ще се усмихвам, ще се запозная с класната и евентуално с новите ученици. После ще се разкарам по възможно най-бързия начин. Ще се прибера и после ще изляза със сестра ми, ще отидем в Onda. Ще пия кафе и така.

Наближава :Х... Чувствам се като желе, не искам да идва този ден.

И аз като теб.Само дето като се прибера ще се метна отново в леглото, да си доспивам.Мразя ранното ставане.По-късно към 4 ще ходя да си взема чантата и може и аз да пиша как ми мина деня.Аз съм Люба, казват ми Бубе.
    You can't play on broken strings.You can't feel anything that you heart don't want to feel.You can't feel something ain't real.

Голям фен Аватара на PurpleSand
    Цитирай Първоначално написано от edelweiss96
    Здравейте, again
    Леко се накъдрих на преса косата, ще я захвана с една шнола и такава ще ми е "прическата" Утре (сигурно ) ще стана в 7:30, от 16:30 съм на зъболекар и така нататък. После може да разкажа с няколко думи как ми е минал деня.

П.П: не знам защо въобще разказвам
    И аз съм като теб само ,че на зъболекър съм от 11,30
    Честно казано не се притеснявам толкова. Какво пък. Просто малко се напъваме тая година с ученето ... спокооо

пс: Аз съм Моника ...
    Незнам вече кой да мразя и кой да обичам.
    В кого да се вричам и приятел да наричам.

Ох, не ми се ходи утре. Въобще не искам да се виждам с идиотите от класа ми, които не мога да понасям. ;/
    Гррррррр

Град
    София
    Аз съм на втория етаж
    Прочела съм само една от книгите(мисля да ги чета и останалите)
    Аз съм Плами,приятно ми е

Ох, не ми се ходи утре. Въобще не искам да се виждам с идиотите от класа ми, които не мога да понасям. ;/
    Гррррррр
    +1
    П.П.:Имаш ли блог

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си