- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Какви учебници си купувате? Нови или стари?
Здравейте! Извинявам се ако темата се повтаря, но потърсих по страниците и не намерих, а както знаете търсачката не разботи.
Та, въпросът ми е: нови или стари учебници сте си купували до сега и какво възнамерявате да правите тази учебна година?
Защото когато бях осми клас си ги купих на старо и нямах проблем, бяха запазени и евтини. Миналата година пък (в 9ти клас) си ги купих нови (един Бог знае защо) и бяха мноого скъпи.
Прави ми впечатление, че с всяка година учебниците стават все по-скъпи. И точно за това, мислч тази година да отида на борсата за стари (и нови) учебници в НДК, защото не ми се дават 150 лв. за един куп дърва...
Очаквам отговорите ви!![]()
естествено,че си купувам стари,няма смисъл от това да съм с нови като някой стари са перфектно запазени.Даже ти като си 9 сега си последния випуск,който учи по таяи програма от 8 клас учат по нова програма и няма смисъл да ги зимаш нови.Лично аз си ги пазя доста и даже ги давам и след мен на борсата за стари учебници и правя размняна.Няма смисъл от нови учебници според мен
Ами аз сега съм по новата програма (8 клас) и нямам избор![]()
Nobody breaks my heart.
Не оставяй някой безумно тъп човек,
който няма представа колко е часът,
да те убеди в противното."
Ever notice how 'What the hell' is always the right answer?
Ми зависи.В 8ми клас (миналата година) , въпреки, че аз съм последна по тая програма си взех нови,защото разликата беше около 10 лв м/у новите и старите..
Тая година ще видим (:
Да така е, само тези дето сега са 9ти клас, ще са по същите учебници като нас, обаче в началото на годината всичко ми трябва, за да прегаварям за входните нива...Първоначално написано от kombarka
Но така де.. тази година (и следващите 2) ще съм все със стари учебници, че нашите жестоко ще се охарчат ако тръгна да купувам нови... Ех, че тъпа работа с тия цени....
![]()
аз съм 9 клас и съм с стари![]()
![]()
...i princut celunal jabata i tq stanala chudna golqma princesa s mnogo kaima i kashkaval..
стари .. няма да се изръса със 100(и на горе) за някви си глупости които дори не ползвам през повечето време ..
in defense of our dreams...
Стари.
Have you come here for forgiveness?
Have you come to raise the dead?
Have you come here to play Jesus?
To the lepers in your head .....
Стари.
Стари..Дори и да има малко драскано не ми пречи,аз самата си ги илюстрирам![]()
Imagine smoking weed in the streets without ... cops ..
попринцип се нови си взимам ноо тази година мн се замислям дали по някои предмети изобщо да си копувам учебници след като цяла година не ги отварям![]()
![]()
Винаги съм била с нови учебници. Тая година ше е същото, нямам избор.
И аз винаги съм с нови учебници - така да ми миришат на хартия и лепило...Първоначално написано от mArMaLaDkA
А и предпочитам аз да ги опороча с рисунки, надписи и прочие, а не някой преди мен идиот... :P
Първоначално написано от kombarka
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Ами сега ще съм 9-ти клас и тъй като ние сме последните по старата система мисля,че няма нужда да купувам нови учебници,защото няма на кого след това да ги дам или продам .Но в някои случаи купувам и нови,ако немога да намера стари в горе-долу добро състояние![]()
стари ест, новите са мн скъпи![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
от 1 до 4 съм била с учебници от даскалото ( осигуряваха ни) а от 5-7 съм учила с тези на сестра си и съм си купувала 2-3 ако не съвпадат.от 8 досега (10 клас), си разменям с някой от по-горните класове учебници и давам на малките моите.Учебниците са страшно скъпи ако решиш да си купуваш нови.аз за комплект 2-3 ръка давам 30-40 лв,кво говорим за чисто нови....
~ Рицар или Дявол ~
Обичам те и пак ще те обичам
дори да ме презираш ти.
Сърцето си на теб обричам
пъди ме, но не ме мрази
Във моите мечти си рицар
с лъскави доспехи,а може би
и крал дори,но не си ли просто
дявол с ангелски очи?!?
старии
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
Хора, добавих и една анкета!![]()
стари
Don't worry, be happy!
8ми клас съм и сме по новата програма ... така че ще трябва да си взема новии![]()
Неприлично Щастлива .. : )