- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Предчувствие за смърт?
Да се страхуваш от нещо неизбежно е като да се ядосваш за минали събития...всеки човек с малко разум ще приеме нещата които не може да промени и ще се научи да живее с тях, вместо да си съсипва имунната система със страх и стрес..
Страхът от смъртта е нещо естествено. Той си е вроден и в съчетание с инстинкта за самосъхранение е неизбежно да няма страх. А и ти ми се струва, че говориш за нещо по-друго. По-скоро за танатофобия, което вече си е като болест.
'Cus history is all dreams.'
ти тъп ли си беПървоначално написано от KumchoValcho
страха от смъртта е на подсъзнателно ниво и няма нищо общо с философията и културата на даден народ
той ти е необходим за да оцелееш
прост пример: когато видиш кола, връхлитаща срещу тебе с висока скорост, ти се отдръпваш моментално встрани, за да се спасиш от удара. нямаш време да мислиш за каквото и да било друго.
На това му се вика рефлекс, и го има при всички животни...
Но тук става въпрос за психическия страх от смърта, не за физическия...
ПП: DimovB, вземи си почивка, от известно време насам всеки пост ти е изцепка..![]()
рефлекс, който настъпва при състояние на страх
за пореден път мога да ти кажа да ми лапнеш паткатаПървоначално написано от ZipFail
![]()
Преди да почине дядо ми каза , че вижда Господ и че общува с него ... човекът знаеше , че си отива ...
phah
Стига глупави въпроси.Някой ден ще разбереш...Първоначално написано от Bebeto666
Но:според мен дядо ми,2/3 дена преди да почине го е предчувствал.Дълга история...
да, както и аз усетих за друг човек ...
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
Траките. При раждане на човек те са тъгували и плакали, че още една душа се появява на този свят, който според тях не е истинския ни дом. Но когато човек умре, тогава е имало празненства и т.н.Първоначално написано от KumchoValcho
![]()
Най-големият ми страх е да умра на легло без да мога и гъза да си избърша.
И мен от това ме е страх най-много.Първоначално написано от Spider4eto
Виждала съм да умира човек.Той просто каза.."Умирам.Сбогом".
тва е някво нереалноПървоначално написано от one
как ли пък разбира точно кога ще пукне
и ако е точно в предсмъртния си момент, дали ще има останали сили да го изрече..
Ама как бе, инстинкти и рефлекси са тва, нищо повече![]()
![]()
Не говорим за предчувствие,ако човека е на смъртно легло,тогава не е нужно да си гении за да се досетиш.Става въпрос много преди самата смърт,дали човек може да го предусети.Aз вярвам,че може иначе просто не мога да си обясня как например баба ми (тя почина 1 месец преди бала ми) е оставила пари на майка ми буквално седмици преdи смъртта си с думите: "Ако нещо ми се случи.."
Първоначално написано от angellove
е от всички мнения разбрахме че известно време преди човек да умре било то ден два или минути го усеща
а на мен ми е много гадно когато някой е супер зле и е в болница например и се мъчи адски много и са го сложили на животоподдържащи системи... уж било нехуманно да го оставиш да умреа това не е ли по-нехоманно от другото. мъчи се мъчи се.... аз ако бях щях да направя закон, тези хра да се умъртвяват...
аз винаги когато имам предчуствие нещо лошо ще ми се случи.... нищо нестава.. но до 1-2 дена някой ми винаги ми съобщава същото нещо което сам си мислича че ще ми се случи,, но се е случило на някой другsad... и така винаги се чуствам за виновна че изобщо съм си го помисляла
![]()
WAHGWARN RUDE GYAL?!?
UnKnOwNmAtTeR, винаги има 2 страни на нещата и винаги и 2-те имат право.
По въпроса: Винаги съм казвала, че ще умра млада... Сякаш го знам.
Аз пък наскоро разбрах, че освен ако не съм болна от някоя смъртоносна болест или някой ме заплашва, че ще ме убие, няма да разбера как по-точно ще умра.Примерно, ако ме блъсне кола...
да аз същоПървоначално написано от Seducti0n
![]()
Страхувам се че мога да умра без да съм си поживяла достатъчно, страхувам се и за близките си. Но все пак всичко си има начало и край.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ами когато има нещо трудно за вършене нещо което не ми се е случвало до сега или вече ми се случва нещо такова имам чувството,че ще умра,а няма да го преживея .
[..имам родина..]![]()
[..имам народ..]![]()
[..имам и вяра..]![]()
[..имам живот..]![]()
[..имам надежда..]![]()
[..имам съдба..]![]()
[..БЪЛГАРИЯ ДОКАТО УМРА..]