- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Предчувствие за смърт?
В самият момент хората го разбират. Някава братовчетка на дядо ми или нещо подобно - стара жена се разболяла отишла при децата сии на следващият ден слязла долу да я де с дъщеря си. Наяли се и бабата и казала да се качва горе, тя щяла след малко да дойде. Качило се момичето... чакало 10-тина минути, слязло и какво да види... Жената седи на стола със затворени очи съвсем спокойно - мъртва. Просто е разбрала, че ще умре и казала на ммичето да се качи.
Страхувам се че мога да умра без да съм си поживяла достатъчно, страхувам се и за близките си. Но все пак всичко си има начало и край.
+1 Аз съм същата!
амии, може би малко преди да се случи, усещаш, знам ли. зависи от смъртта.
Този коментар ме накара да преодолея мързела си и да се логна..Първоначално написано от Bianca
![]()
По темата: прекарвала съм цели нощи да мисля за това..и все си мисля, че не искам да си отивам преди роднините и познатите ми, не защото съм егоистка и ме е страх от смъртта (второто го има де), а точно обратното - защото не мога да си представя как те ще страдат, ако мен ме няма. Мисля, че бих предпочела аз да страдам за тях, и че бих го превъзмогнала някак си след време, колкото и трудно да ми е..Просто не искам те да страдат, имам чувството, че някой може да не издържи, някакви такива си ги мисля..И да, страх ме е от собствената си смърт, страх ме е от неизвестното след нея. Но и ме е страх как ще го приемат близките ми..Най-лесно е да умреш и повече да не се тревожиш да някакви такива неща..но като си представиш реакциите на останалите.. Имам чувството, че съм някак си по-силна от другите..и искам да съм при тях в подобен тежък момент..не знам дали изобщо някой ме разбра, май доста объркано го написах..
Два пъти съм имала чувството, че ще умра и два пъти съм спирала сърдечна дейност, ама се разминават с около 12-14 години някъде нещата![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Първоначално написано от JUSTDNB
Примера ти е малко неудачен... Не познавам лично баба ти,но по принцип всички (повечето) стари хора (а и не само стари) доста често придружават действията си с тези думи....
Склонна съм да вярвам,че по някакъв начин се усеща...
като почне да им свършва въздуха е така дали не усещат че нема да ги бъде а? примерно ако те хване яко разстройство, което да доведе до психическия ти срив, пратят те в лудницата и там Наполеон те хвърли през прозореца ти ще цепнеш ли още на разстройството че леко така си кривнал от линията на живота бе пич????![]()