- Форум
- По малко от всичко
- Музика и ТВ
- Умници, ето, вижте как се пише metal
http://www.google.bg/#hl=bg&source=h...dbf26488de8c77
НА ВИ!
Да не съм срещнала повече забележки относно А-то в "метал".
Чак такова значение ли има как се пише тая дума.
За улеснение им викам жичкаджии
Хайде сега ходи при батковците с кубинките (или на даскалицата ти по БГ) , и го кажи това да ти се посмеят малко. На английски се пише metAl на български се пише метЪл!
Хеви Метъл
Траш Метъл
Дет Метъл
Блек и т.н
метЪл! Ъ! Ъ! ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ! Как по-добре звучи метАлист или метЪлист... ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ ЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
не ми липсват нито жени, нито пари, ни любов.
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
звездите и луната ме напътстват на къде да вървя.
аз ти казвам кво пише в гугъл, не как го казвам аз... ако стаа въпрос повечето метълисти са някви алуминиевци, щото си го казват и пишат метал![]()
ама айде, те си знаят най-добре
![]()
леле за тая дума ще се избиете.няма кой знае какво голямо значение.веднъж я пиша с ''а'' друг път с ''ъ''.въобще с каквото ми падне.голямааа работаа![]()
~ Рицар или Дявол ~
Обичам те и пак ще те обичам
дори да ме презираш ти.
Сърцето си на теб обричам
пъди ме, но не ме мрази
Във моите мечти си рицар
с лъскави доспехи,а може би
и крал дори,но не си ли просто
дявол с ангелски очи?!?
А, аз ти казвам как е правилно... нищо, че тъй пише в Гугъл... : )
Да ти имам и писаниците дет ги вадиш ->
:дПървоначално написано от Tempest
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
Не ми казвай как е правилно, защото това е ЧУЖДИЦА и не е задължително да се пише така, както се произнася.Първоначално написано от MetalZone
Добре, инатливо човекоподобно. Пиши както намериш за добре и затъвай в неграмотност и невежие. : )Първоначално написано от Bianca
PS: Добрият тон изчезна от тази секунда натам.
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
Мило мое маймунче, ако аз съм неграмотна, то не знам другите колко невежи трябва да са... Особено пък ти.Първоначално написано от MetalZone
![]()
Окей, да приемем, че може и с Ъ да се пише. Но какво от това? Това не значи, че с А е грешно. Напротив, и двете са правилни.
Просто в българския език НЯМА правило относно тази дума, следователно е правилна, написана и по двата начина.
Човек не обича истински, ако не обича вечно.19.06.2009
![]()
Пак ще се повторя:Първоначално написано от Bianca
С това напускам темата, няма смисъл да се спори с теб. Чао!Първоначално написано от MetalZone
Много честен човек съм,
обичащ най-доброто,
Яхнал коня си,
през пустинята вървя,
В Гугъл е пълно с правописни грешки, защото там често се изявяват неграмотни хора. Без да визирам конкретната дума - този линк не е никакъв критерий за правопис.
намерихте за кво да спорите ;д
The blood that binds us ..till death unites us
ОМФГ толкоа спорове за нищокфо ви боли как се пише с Ъ или А знаеш ли колко ме ебе за тфа важна е самата музика
осъзнайте се вее мозъци![]()
...Monsters are real, and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win.
Чували ли сте за омоними?
Когато две думи се пишат по един и същ начин не значи, че означават едно и също.
Освен това ударението пада на буквичката Е, и при четене се прозинася еднакво, така че каква е разликата.
Освен ако не сте идиоти и си мислите,че някой металург пише в раздела за музика.
Извинете,че така неканено ще се намеся в спора ви,но на твърдящите,че се пише с "ъ" искам да задам един въпрос.В българския има едно правилце,че ако крайна затровена сричка на една дума съдържа "ъ" при множественото число то изпада.И така по пътя на логиката и граматиката..."метъл".."метли "?Ммм кофти,а..?
Стига сте се горещили с "а" ли е,с "ъ" ли е,както и да го напишете ще се разберем (:
*Гореспоменатото правило има и изключения,но не си спомянм никое от тях да беше "метъл",а аз по някакви странни причини си ги спомян доста добре.
Wake up late honey,put on your clothes,
take your credit card to the liquor store
That's one for you and two for me by tonight
Чуждата дума е "metAl" ?Пак не се връзва.Все тая.. (:Първоначално написано от raduna
love 'n peacе
Eдин здравомислещ, образован и "грамотен" човек, за какъвто се имаш, не би разчитал на коректора на Google.
Правило няма, така че както и да е написана думата, ще е правилна.
Не виждам голяма разлика в произношението между метъл и метал, при положение че така или иначе ударението пада на първата сричка.
Като се научиш що е пълен и кратък член, тогава изказвай компетентното си мнение, висшисте.
Именно.Все за българската дума става въпрос.Първоначално написано от Battlescarred
Идеята ми беше,че се спори за нещо не чак толкова важно.С "а", с "ъ",рядко ще използвате в едно изречение музиката и железариите,че да се объркате нещо.