.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 95
    Голям фен Аватара на play23
    Аз носих преди 2 години на двете челюсти обиковени метални- 1200 лвл за година и малко и бях с перфектни зъби.Като тази цена включваше всичко прегледи, ако падне някой брекет....Пише това защото имаше една лекарка дето викаше на всяко идване еди колко си лева на всеки паднал брекет...Ако си от Пловдив мога да ти дам кординати на лекарката
    П.П Не съм от Пловдив ама имаше много препоръки за този ортодонт и затова там и наистина много точен човек се оказа жената предложи ни всеки месец като идваме да плащаме...

Голям фен Аватара на gret4ety

Това са брекети

а от шините според вас има ли ефект?

Мега фен Аватара на POLLINA
    Град
    Manhattan *
    еми а зпреди 9 години имах шини и ми свършиха работа

In the future everyone will be famous for 15 minutes...

Цитирай Първоначално написано от play23
    Аз носих преди 2 години на двете челюсти обиковени метални- 1200 лвл за година и малко и бях с перфектни зъби.Като тази цена включваше всичко прегледи, ако падне някой брекет....Пише това защото имаше една лекарка дето викаше на всяко идване еди колко си лева на всеки паднал брекет...Ако си от Пловдив мога да ти дам кординати на лекарката
    П.П Не съм от Пловдив ама имаше много препоръки за този ортодонт и затова там и наистина много точен човек се оказа жената предложи ни всеки месец като идваме да плащаме...
    То и аз плащам когато имам отлепен брекет, като ми смени дъгата. Абе почти всеки месец плащам. Вие не плащате ли за тези неща?
    www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo

Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
    Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
    Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

Голям фен Аватара на magicfairy
    К'ви са тия космичеснки цени ?
    Аз преди една година носех брекети и ми взеха 600 лв.
    То попринцип бяха 1000, но сме рода със зъболекарката и свали от цената.
    Освен това брекетите ми си бяха най-обикновенни и зъбите ми станаха супер.
    Според мен тия безцветни брекети и от вътрешната страна на зъба са пълна тъпотия. Ще изтърпиш 1-2 години, все пак това е важно. На мен нито са ми се подигравали, нито нищо, даже си имах и приятел, докато ги носех. Освен това не е и грозно, е, малко е неудобно, но се свиква.

Относно предния пост.
    На мен не ми взимаха допълнителни пари за паднал брекет. Дадох си 600 лв. в началото и после не съм додавала нищо.

1000 лв. + ако се отлепи брекет това и за двете челюсти ли се отнася?

Да.
    Зъболекарката попринцип е от София, но идва и в Мездра всяка събота.
    Много е добра и знае какво да прави.
    Зъбите ми бяха ужас, трябваше да се извадят 4 зъба, 2 от горната челюст и 2 от долната. Взе ми 600 лв. за абсолютно всичко. Сега не знам, може цената да се е вдигнала, все пак си ги слагах по-миналата година, Декември месец.

Аз пък моите ги нося вече 2 години. 1200лв. струват и на всеки отлепен брекет, смяна на дъга ми взима пари и незнам вече имам чувството, че никога няма да ми ги махне . Апък зъбите не ми бяха кой знае колко криви само 3-тите зъби на горната челюст ми бяха по-нагоре. Ама като гледам има хора с обратна захапка+криви зъби и ги носят по-малко време.

Ами не знам, аз ги носех година и половина и след това още година трябваше да нося шини, защото там костта на зъбите да се оформи, иначе щяха пак да се разместят, или нещо подобно, не помня вече.

Цитирай Първоначално написано от OneGirl
    Аз пък моите ги нося вече 2 години. 1200лв. струват и на всеки отлепен брекет, смяна на дъга ми взима пари и незнам вече имам чувството, че никога няма да ми ги махне . Апък зъбите не ми бяха кой знае колко криви само 3-тите зъби на горната челюст ми бяха по-нагоре. Ама като гледам има хора с обратна захапка+криви зъби и ги носят по-малко време.
    Е как ще ти взема пари за това? На мен са ми се олепяли към 4 и съм сменила почти всичките дъги и на двете челюсти и никакви пари не давам.Само накрая за свалянето трябва да дам.

Цитирай Първоначално написано от lipstik
    Цитирай Първоначално написано от OneGirl
    Е как ще ти взема пари за това? На мен са ми се олепяли към 4 и съм сменила почти всичките дъги и на двете челюсти и никакви пари не давам.Само накрая за свалянето трябва да дам.
    Ми взима и аз нз защо . Даже се учудих като прочетох, че на вас не ви взимат .

Голям фен Аватара на liim0nka
    Цитирай Първоначално написано от Neprikosnovena
    Цитирай Първоначално написано от liim0nka
    скъпички са..и то много..3-4-5000лв. (по-вероятно е да са към 4-5000)
    мойте са за 800лв
    има сега едни дето се слагат от вътрешната страна на зъбите изобщо не се забелязват.естествено мн по-скъпи са (нз колко)
    има и едни дето се слагат от външната страна, те почти не се забелязват
    мойте са от обикновените и са 800лв цялото лечение (1год и 8 месеца) ама са отпреди година и половина
    говоря за цялостното лечение, не за цената на брекетите.
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

Голям фен Аватара на liim0nka
    Цитирай Първоначално написано от DarkKisss
    Цитирай Първоначално написано от liim0nka
    скъпички са..и то много..3-4-5000лв. (по-вероятно е да са към 4-5000)
    преди 4 години носех брекети цяла гоина и половина а имах ебати ченето с тея кучешки вампирски зъби ... и моето цяло лечение струваше 2500лв ии наистина сега усмивката ми е екстра
    моето цялостно лечение също е на тази цена...само че преди 2-3 години цените на зъболекарските услуги скочиха страшно много..
    It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted

Голям фен Аватара на play23
    OneGirl Ами не ми е взимала пари за нищо 1200лвл и край!Сменяла ми е над 10 брекета,дъги и нито един лев повече!Дори вече 2 години след това още си ходя на профилактични прегледи, и ми наблюдава зъбите.

Цитирай Първоначално написано от play23
    OneGirl Ами не ми е взимала пари за нищо 1200лвл и край!Сменяла ми е над 10 брекета,дъги и нито един лев повече!Дори вече 2 години след това още си ходя на профилактични прегледи, и ми наблюдава зъбите.
    Ехаааааа браво на твоята ортодонтка .
    Де и моя ортодонт да беше такъв .

Фен Аватара на cool4eto0
    Град
    vn
    аз във вн ходих в едно студио дето е само за брекити и има едни дето са от някаф вид кристал и са от външната страна на зъбите и почти ништо не се вижда ама не помня дали бяха 800 или 8000 лв

Мега фен Аватара на XTREMEFREERIDE
    Град
    My own world
    Преди година брекетите на брат ми струваха 1900лв. и не му взима пари за нито една дъга, за нито едно брекетче, за нито един преглед. Тоест цялото лечение = 1900лв. (брекетите му за на двете челюсти, главно заради захапката)
    На мен ще ми сложи брекетите на двете челюсти на 7ми Ноемви. Тоест другата Събота. Цялото лечение ми струва 2900лв. Нязная, защо, толкова са вдигнали цената. Само знам, че в тези пари влиза и един анализ на рентгенова снимка на черепа ми, която ми направиха в Дупница за 12лв.
    И на двама ни брекетите са от най-нормалните, метални брекетчета със цветни ластици.
    Имам приятелка, на която цялото лечение й струваше 2000лв. (преди 2 години) , имам и приятелка, на която лечението й в момента е 4000лв. Цените са относителни спрямо ортодонтите ако питате мен.

Цитирай Първоначално написано от JCoutureJunkie
    Цитирай Първоначално написано от gabi7u
    вие ок ли сте ве хора кви са тези цени - мойте брекети дето бяха преди 2 год струваха 120 лв - бяха си обикновен цвят на метал и не беше кой знае колко забележимо , за тази цената момичето ще си сложи брекети "swarowski"
    а тези твоите могат ли да се махат или ти ги слагат и не можеш да ги махнеш без оперативна помощ?Защото това,за което говориш явно е шини.Те струват толкова,но не помагат много.Даже хич.А брекетите са скъпи,цената зависи от какъв материал са изработени.
    Ето как изглежда шина (retainers) за горна челюст
    http://www.lititzortho.com/images/retainers.jpg
    http://haydenlees.com/retainers.jpg
    а ето какво е брекети (braces)
    http://whatsinasmile.files.wordpress...0801030_3s.jpg
    http://www.smilecareindia.com/images/Gold%20Braces.jpg
    ето ги тези,които се поставят от вътешната страна
    http://www.drted.com/index.html.bak2...aces%20004.jpg
    има ОГРОМНА разлика м/у двете.

Това първото НЕ са шини...Това е апаратче...сигурна съм,защото носих такова 7 години като бях по-малка докато ми се оформят зъбите и мога да ти кажа че действа идеално! Относно брекетите са доста по-скъпички,но пък важен е ефекта след това,нали? :P

^Това са скоби и аз съм носила такива в 4-ти клас.

Голям фен Аватара на JCoutureJunkie
    Град
    В близост до хладилника
    Цитирай Първоначално написано от amour4eto
    Цитирай Първоначално написано от JCoutureJunkie
    Цитирай Първоначално написано от gabi7u
    вие ок ли сте ве хора кви са тези цени - мойте брекети дето бяха преди 2 год струваха 120 лв - бяха си обикновен цвят на метал и не беше кой знае колко забележимо , за тази цената момичето ще си сложи брекети "swarowski"
    а тези твоите могат ли да се махат или ти ги слагат и не можеш да ги махнеш без оперативна помощ?Защото това,за което говориш явно е шини.Те струват толкова,но не помагат много.Даже хич.А брекетите са скъпи,цената зависи от какъв материал са изработени.
    Ето как изглежда шина (retainers) за горна челюст
    http://www.lititzortho.com/images/retainers.jpg
    http://haydenlees.com/retainers.jpg
    а ето какво е брекети (braces)
    http://whatsinasmile.files.wordpress...0801030_3s.jpg
    http://www.smilecareindia.com/images/Gold%20Braces.jpg
    ето ги тези,които се поставят от вътешната страна
    http://www.drted.com/index.html.bak2...aces%20004.jpg
    има ОГРОМНА разлика м/у двете.

Това първото НЕ са шини...Това е апаратче...сигурна съм,защото носих такова 7 години като бях по-малка докато ми се оформят зъбите и мога да ти кажа че действа идеално! Относно брекетите са доста по-скъпички,но пък важен е ефекта след това,нали? :P
    Шини са,носила съм такива.Ходи се на няколко седмици да ти ги стягат.Но не винаги вършат работа.Слагат се при по-малки деца.На колко беше когато ги сложи за първи път и на колко когато нямаше нужда от тях?А това "носих такова 7 години като бях по-малка" искаш да кажеш,че си ги носила 7 години?!WTF.С брекетите тези проблеми се отстранявам за не повече от 2 години.Аз носих шини 2 години,не ми помогнаха,но проблема ми е друг.Дълго за обясняване.На мен само брекетите ще ми помогнат,проблем почти нямам,почти нищо не се вижда,но от здравословна гледна точка е по-добре да ги сложа.

Брекетите ми струваха 800 лв. за горна и долна челюст преди 2-3 седмици махнах долните, а на 06.11 ще махам долните...Ами моя проблем беше, че зъбире ми бяха редки като автобусни спирки и някакъв проблем с челюстта имах.. сега всичко е ок :P За тези, които не се виждат (керамични) не ти препоръчвам:
    1. Двойно по-скъпи са
    2. Носят се повече време
    3. Отлепят се супер многооо

Цитирай Първоначално написано от Kris4oy
    Брекетите ми струваха 800 лв. за горна и долна челюст преди 2-3 седмици махнах долните, а на 06.11 ще махам долните...Ами моя проблем беше, че зъбире ми бяха редки като автобусни спирки и някакъв проблем с челюстта имах.. сега всичко е ок :P За тези, които не се виждат (керамични) не ти препоръчвам:
    1. Двойно по-скъпи са
    2. Носят се повече време
    това да пълни глупости

Цитирай Първоначално написано от chaos_
    Цитирай Първоначално написано от Kris4oy
    1. Двойно по-скъпи са
    2. Носят се повече време
    това да пълни глупости

кое е глупостта?

Ами и аз мога да ти кажа,защото нося такива.
    Първо по скъпи са с 20-30 лв. не мисля,че това е нещо особено,при положение ,че се дават към 1000 лв за самите брекети.
    НЕ се носят повече време,същите са като металните по сила и натоварване.
    И се отлепят също като металните,само ,че единственият минус ,е че ако ти се отлепи керамичен брекет не можеш наново същи я се лепи,а трябва да се поръча нов.
    Вече година съм с брекети и имам икераимчни и метални и искам да ти кажа,че са ми се отлепяли около 5-6 пъти и при това само металните,а само 1 керамичен.
    Ако имате малко повечко пари,вземете си керамични не се набиват на очи толкова,по- добре стоят според мен,а ефекта еа напълно същия,есететиката,все пак е важна.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си