- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Брекети: Въпроси
Аз носих преди 2 години на двете челюсти обиковени метални- 1200 лвл за година и малко и бях с перфектни зъби.Като тази цена включваше всичко прегледи, ако падне някой брекет....Пише това защото имаше една лекарка дето викаше на всяко идване еди колко си лева на всеки паднал брекет...Ако си от Пловдив мога да ти дам кординати на лекарката
П.П Не съм от Пловдив ама имаше много препоръки за този ортодонт и затова там и наистина много точен човек се оказа жената предложи ни всеки месец като идваме да плащаме...
а от шините според вас има ли ефект?![]()
еми а зпреди 9 години имах шини и ми свършиха работа
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
То и аз плащам когато имам отлепен брекет, като ми смени дъгата. Абе почти всеки месец плащам. Вие не плащате ли за тези неща?Първоначално написано от play23
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
К'ви са тия космичеснки цени ?
Аз преди една година носех брекети и ми взеха 600 лв.
То попринцип бяха 1000, но сме рода със зъболекарката и свали от цената.
Освен това брекетите ми си бяха най-обикновенни и зъбите ми станаха супер.
Според мен тия безцветни брекети и от вътрешната страна на зъба са пълна тъпотия. Ще изтърпиш 1-2 години, все пак това е важно. На мен нито са ми се подигравали, нито нищо, даже си имах и приятел, докато ги носех. Освен това не е и грозно, е, малко е неудобно, но се свиква.
Относно предния пост.
На мен не ми взимаха допълнителни пари за паднал брекет. Дадох си 600 лв. в началото и после не съм додавала нищо.
1000 лв. + ако се отлепи брекет това и за двете челюсти ли се отнася?![]()
Да.
Зъболекарката попринцип е от София, но идва и в Мездра всяка събота.
Много е добра и знае какво да прави.
Зъбите ми бяха ужас, трябваше да се извадят 4 зъба, 2 от горната челюст и 2 от долната. Взе ми 600 лв. за абсолютно всичко. Сега не знам, може цената да се е вдигнала, все пак си ги слагах по-миналата година, Декември месец.
Аз пък моите ги нося вече 2 години. 1200лв. струват и на всеки отлепен брекет, смяна на дъга ми взима парии незнам вече имам чувството, че никога няма да ми ги махне
. Апък зъбите не ми бяха кой знае колко криви само 3-тите зъби на горната челюст ми бяха по-нагоре. Ама като гледам има хора с обратна захапка+криви зъби и ги носят по-малко време.
Ами не знам, аз ги носех година и половина и след това още година трябваше да нося шини, защото там костта на зъбите да се оформи, иначе щяха пак да се разместят, или нещо подобно, не помня вече.![]()
Ми взима и аз нз защоПървоначално написано от lipstik
. Даже се учудих като прочетох, че на вас не ви взимат
.
говоря за цялостното лечение, не за цената на брекетите.Първоначално написано от Neprikosnovena
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
моето цялостно лечение също е на тази цена...само че преди 2-3 години цените на зъболекарските услуги скочиха страшно много..Първоначално написано от DarkKisss
It's hard to wait around for something that you know might never happen, but it's even harder to give up, especially when it's everything you ever wanted
OneGirl Ами не ми е взимала пари за нищо 1200лвл и край!Сменяла ми е над 10 брекета,дъги и нито един лев повече!Дори вече 2 години след това още си ходя на профилактични прегледи, и ми наблюдава зъбите.
Ехаааааа браво на твоята ортодонткаПървоначално написано от play23
.
Де и моя ортодонт да беше такъв.
аз във вн ходих в едно студио дето е само за брекити и има едни дето са от някаф вид кристал и са от външната страна на зъбите и почти ништо не се вижда ама не помня дали бяха 800 или 8000 лв![]()
![]()
Преди година брекетите на брат ми струваха 1900лв. и не му взима пари за нито една дъга, за нито едно брекетче, за нито един преглед. Тоест цялото лечение = 1900лв. (брекетите му за на двете челюсти, главно заради захапката)
На мен ще ми сложи брекетите на двете челюсти на 7ми Ноемви. Тоест другата Събота. Цялото лечение ми струва 2900лв. Нязная, защо, толкова са вдигнали цената. Само знам, че в тези пари влиза и един анализ на рентгенова снимка на черепа ми, която ми направиха в Дупница за 12лв.
И на двама ни брекетите са от най-нормалните, метални брекетчета със цветни ластици.
Имам приятелка, на която цялото лечение й струваше 2000лв. (преди 2 години) , имам и приятелка, на която лечението й в момента е 4000лв. Цените са относителни спрямо ортодонтите ако питате мен.
Първоначално написано от JCoutureJunkie
Това първото НЕ са шини...Това е апаратче...сигурна съм,защото носих такова 7 години като бях по-малка докато ми се оформят зъбите и мога да ти кажа че действа идеално!Относно брекетите са доста по-скъпички,но пък важен е ефекта след това,нали? :P
Шини са,носила съм такива.Ходи се на няколко седмици да ти ги стягат.Но не винаги вършат работа.Слагат се при по-малки деца.На колко беше когато ги сложи за първи път и на колко когато нямаше нужда от тях?А това "носих такова 7 години като бях по-малка" искаш да кажеш,че си ги носила 7 години?!WTF.С брекетите тези проблеми се отстранявам за не повече от 2 години.Аз носих шини 2 години,не ми помогнаха,но проблема ми е друг.Дълго за обясняване.На мен само брекетите ще ми помогнат,проблем почти нямам,почти нищо не се вижда,но от здравословна гледна точка е по-добре да ги сложа.Първоначално написано от amour4eto
Брекетите ми струваха 800 лв. за горна и долна челюст преди 2-3 седмици махнах долните, а на 06.11 ще махам долните...Ами моя проблем беше, че зъбире ми бяха редки като автобусни спирки и някакъв проблем с челюстта имах.. сега всичко е ок :P За тези, които не се виждат (керамични) не ти препоръчвам:
1. Двойно по-скъпи са
2. Носят се повече време
3. Отлепят се супер многооо
това да пълни глупостиПървоначално написано от Kris4oy
Първоначално написано от chaos_
кое е глупостта?
Ами и аз мога да ти кажа,защото нося такива.
Първо по скъпи са с 20-30 лв. не мисля,че това е нещо особено,при положение ,че се дават към 1000 лв за самите брекети.
НЕ се носят повече време,същите са като металните по сила и натоварване.
И се отлепят също като металните,само ,че единственият минус ,е че ако ти се отлепи керамичен брекет не можеш наново същи я се лепи,а трябва да се поръча нов.
Вече година съм с брекети и имам икераимчни и метални и искам да ти кажа,че са ми се отлепяли около 5-6 пъти и при това само металните,а само 1 керамичен.
Ако имате малко повечко пари,вземете си керамични не се набиват на очи толкова,по- добре стоят според мен,а ефекта еа напълно същия,есететиката,все пак е важна.