- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Брекети: Въпроси
Ами не са шини,по простата причина че шините са с огромни метални неща,които ти излзиат извън устната кухина...и шини са се носели сигурно преди 20 години...И да,ходила съм да ми ги стягат на 2 седмици...и кво искаш да кажес тва че съм ги носила 7 години,да така е...но по-добре така и сега да имам хубави зъби...а не да стана на 16-18 и да си кажа че може би сега трябва да си нося брекети...просто защото зъбите вече са пораснали и са си заели формата.Първоначално написано от JCoutureJunkie
аз също имам брекети и струваха 1500 лв. аз съм от Ямбол мойте са савсем обикновенни
Първоначално написано от Amelly
еми в моя град металните са 800 лв.. а керамичните са 1600 лв. и адски много се отлепят имам една притяелка, която е с керамични и почти всяа седмица е там, понеже винаги има нещо отлепено и наистина се носят повече ортодонтка ми го каза![]()
Ами не знам кой те е излъгал,че шини са се носили преди 20 години,но определено не си права.Аз носих такива,когато бях на 8.Сега съм на 15.И една моя приятелка има някакъв мижав,незабележим почти проблем със зъбите на долната челюст и носи шини.Шините нямат никакви странни неща,излизащи от устната кухина.Имат едни малки метални нещица,които ти обхващат зъбите,но ако не беше една тънка метална пластинка за предните зъби никой не би забелязал,че ги носиш.Не ме карай да си снимам шините,все още са някъде тук(и да ме пита човек защо,толкова ги мразяПървоначално написано от amour4eto
)
На мен ви вземаха 5-6 лева на стягане.Ако ги бях носила години,щях сигурно да дам същите пари,колкото ако си бях сложила брекети.Абсурдно е за мен да нося тази гадост толкова дълго,след като при всеки удобен случай се изкушавам да ги сваля.Още повече,че не помагат на всички.Но на теб това никой не ти го казва,защото искат да се налапат с парички.
Питам наколко си била,когато са ти ги сложили и на колко когато са ти ги махнали просто защото ми е любопитно.Не може ли?
Ам да ви питам - винаги ли се поставят брекети и на двете челюсти, при положение, че само едната челюст има проблем!?
Big or small, lies are lies!
Наскоро ми казаха, че е наложително!?!?!Май зависи от ортодонта и от проблема на зъбите.
![]()
![]()
Здравеите ,съфорумци.Можете ли да ми кажете някои/я зъболекар/ка в София или Плевен,защото искам да си сложа брекети....Първоначално написано от sladi4ka_qni4ka
Що не там ?Доколкото знам една фр си беше правила брекетите в Плевен и и взели 1600 Еuro за отгоре и отдолу а друга фр в София по -малко от 1000 лв и за двете.Нз и аз вече...
Защото задължително ще ти извадят зъб/и, а в другите градове има по-специализирани ортодонти, при които можеш да минеш и без вадене на зъб.Според зависи.![]()
Аз съм с брекети само на горните зъби засега ми струват около 1 500 лв. , но съм много доволна почти са ми се изправили зъбите..Сложих си ги в София (според мен няма смисъл да се тича по други градове) в Юниордент при д-р Димитрова..
![]()
And now that you`re gone,, I just wanna be with you .. And I can`t go on,, I just wanna be with you .. Don`t let me down .. Come to me now <33
Fr3eGiRl а на долната челюст няма ли да ти слагат !?Едни ортодонти слагат, други не.Пф, ужас.
![]()
^Ми ако зъбите имо проблем само на едната челюст, ще сложат само на нея.
А зъбки се вадят, за да се осигури място(в повечето случаи), като разбира се на мястото на извадените се наместват другите. Много ясно, че ако не се налага няма да вадят (различните видове брекети може и да те отърват от ваденето) и всичко е толкова строго индивидуално, че няма накъде повече.
Все пак, ако онова момиче не се е отказало мога да дам координатите на моя ортодонт в Плевен.![]()
Ваденето на зъби си зависи от самия човек...ако имаш постоянни зъби, които пречат на другите ти зъби или биха могли да ти изкривят останалите зъби, много ясно, че ще се извадят...То да не е концерт по желание...искам/ не искам - това е ако искаш хубави зъби! Аз съм с брекети от близо две години - скоро ще ми ги махат и като ми ги слагаха ми извадиха всички млечни зъби, понеже мойте не искаха да падат...а сега наскоро си направих снимка и се видя, че зародишите на мъдреците ми ще порастнат много гадно и ще ми бутат останалите зъби и ще ги изкривят, следователно след време, когато тръгнат да пробиват ще ми ги извадят...Няма друг начин просто...
Иначе ако имаш възможност да си сложиш брекети, слагай и не му мисли, момиче с криви зъби е доста отблъскващо...
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
На мен не ми е проблем ,ако ми вадят зъби.
m3talmania -ако може да ми ги напишеш на лс и г/д ,ако знаеш цени и тн.. 10x предварително![]()
Най-много ме притеснява факта, че може би ще ми вадят зъб/и.Хем малко или много ще ме боли, хем после ще е грозно.Заради това се колебая за брекети.Иначе не ме бърка, но...![]()
Виж сега, нали си чувала поговорката: "Трай моме за хубост"Първоначално написано от vagarious
Самото вадете на зъб не боли, понеже ти слагат упойка, дори като те боцкат във венеца с упойка не боли чак толкова много, се едно се натискаш с нокът. Боли след като ти мине упойката, самото място там боли, но има хапчета за тая цел...Търпи се. Иначе много ли са ти криви зъбите?
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ами тя в началото мислеше да ми слага.. После реши, че нямало нужда.Първоначално написано от vagarious
Аз по принцип с долните зъби нямам проблеми..
![]()
And now that you`re gone,, I just wanna be with you .. And I can`t go on,, I just wanna be with you .. Don`t let me down .. Come to me now <33
Първоначално написано от vagarious
На мен ми вадиха зъб.Биха ми упойка във венеца и само тогава ме болеше и то съвсем малко, а после от ваденето нищо не усетих..
Половин-един час след това челюста ми беше малко изтръпнала..
Ама няма нищо страшно.. А за това, че ще е грозно не се притеснявай толкова.. На мен не ми се виждаше много , понеже зъба беше по-назад, но важен е крайния резултат.
Ако си сложиш брекети не мисли за дупката от извадения зъб, а за хубавата усмивка, която ще имаш накрая..
Надявам се да съм ти помогнала. :P
Аз съм с брекети /обикновени, забелязващи се/. Горните и долните ОБЩО са ми 1200 лева.
Трагедията е пълна...