- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Света, парите, материалното, чувствата, истинското...
Няма морал,парите го убиха!
Човек трябва да бъде достатъчно голям, за да признае грешките си, достатъчно умен, за да
спечели от тях, и достатъчно силен, за да ги поправи!!!
Запознайте се с Чочковците. Те са представители на днешното поколение и на разбиранията му.
Чочковците сме материалисти. Не знаем на какво да се радваме, не знаем как да се забавляваме, не знаем какво е да обичаш истински (близките си, родината си). Егоисти сме. Използваме всичко и всички максимално. Не знаем какво е алтруизъм (или просто не можем да си представим една нагласа, която е толкова далече от нашата).Всъщност, уж се скъсаха да правят благотворителни предавания и концерти (примерно Биг Брадър по НТВ), но всъщност всеки иска да се покаже колко е "състрадателен, добър, благороден". Лицемери сме.
Изобщо и не искам да споменавам за ценности. Всичко ни куца.
Разбира се, много по-забавно за Чочка е да седи цял ден на компютъра,после да излезе, да се напуши и напие някъде (кръчма, дискотека , бар ,"у некой френд"), вместо да се занимава с безумните прищявки на техните (мама, тате, баба , дядо)- да излезе семейно на пикник, за риба и т.н.
Е , разбира се , може и да отиде с тях , но за къде е без лаптопа/телефона(за да си говори с приятелките/приятелите , защото ще е "ебаси тъпото, брато")/чантичката/гланца/другите гримове/очилцата/поличката/токчетата.
Това е най-малкото. Много е странно за един Чочко да чуе за хора (като онзи чичко, който взима сирачета при себе си, обучава ги да вършат работа, която ще им е от полза, намира им работни места , дава им подслон и т.н. Дава си и последната стотинка за тези деца), които се лишават от всичко за благото на другите . Нито един Чочко не разбира защо човек предпочита да живее в мизерия, заобиколен от душици , които го обичат като баща, при положение , че има за ядене само хляб , сол и чат-пат някаква чорбица. Нито един Чочко няма да разбере щастието на този мъж. Нито един Чочко не разбира защо трябва да се учи (като тате има пари) , защо трябва да се отнася с уважение към всички хора,защо трябва да почита родителите си.На Чочко всеки му е длъжен, същевременно Чочко страда и от непукизъм. Нито един Чочко няма да разбере защо са се жертвали Левски , Ботев и всички други национални герои (защото и изобщо не се замисля по този въпрос- не му пука) .
Просто, Чочко ще излезе на връх 3ти март да се "нафирка" заедно с Чочка, да си направят едно бебенце (чоченце) и после ще го изхвърлят на сметището (в най-добрия случай в някой дом).
Но Чочковците не са само бесни тийнове- те са навсякъде.
До къде ли може да стигне всичко това? И на мен ми е интересно. Когато Чочковците с по-високи постове решат да повоюват, просто някой ще ни изтреби с атомни бомбички. За благото на всички.
http://save-darina.org/
ПРОДАВАМ бижута по 2лв !!! -> http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=362666
[vbox7]http://vbox7.com/play:998bf7e6[/vbox7]
ценности в модерния свят няма ,не е замислено да има и бавно всичко си заминава . Каква ценностна система дават шоута като биг брадър ? На какво ни учат ? Истинските ценности не стават ли смешни и повод за подигравка ? Модерната ценностна система не е ли : секс и наркотици ? Най-лесно се управляват незнаещите и атаката на хората зад кулисите е по младото поколение . В западните страни вече са достатъчно малко хората с ценности ,сега сме наред ние - бившите соц страни . Целта е проста - да не мислиш , да не се противопоставяш на системата...
не бъдете коне с капаци и овце - отваряйте си очите ,четете книжки ,не позволявайте да ви манипулират !![]()
smash the system - destroy babylon !!
Не съм съгласен с теб, аз съм материалист, но държа на приятелите си, по празници винаги съм с роднини, като естествено по - късно заминавам, но важно е уважението. Когато някои роднини имат нужда от помощ за нещо, понякога мрънкам, но отивам. Студент съм и честно казано от 13 годишен мразя да искам пари от нашите. Като материалист естествено се стремя и към, това е една от причните да уча, надявам се така да имам по - лесна реализация в живота, макар, че в България нещата са малко по - различно.Първоначално написано от YouDontKnowMe
n00bs