.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 44

Помогнете - как да стана по-бърз :)

Здравеите - искам да стана по бърз има ли некви упражнения които могат да ми помогнат ?
    Аз имам тежести за крака ама нещо ми се скъсаха и сега сигурно ще си ги оправя ..

Ако има значение - години:16,някъде към 171-73,някъде 59 килограма

занимание - тренирам футбол

МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО

Повече от фен Аватара на smeshnik
    Град
    Столицата
    с тежести за крака си преебаваш колянната става

прави къси спринтове при подаден сигнал от 2ри човек

само тренировки могат да оправят положението, но просто не се притоварвай. другото, с което мога да ти помогна е: .. искачвай стълби с един крак, с два крака, прескачай .. ама най-важното е да движиш ръцете .. колкото по бързо ги движиш-толкова по-бързо бягаш ..

.. дано да съм помогнала
    » за х

Цитирай Първоначално написано от smeshnik
    с тежести за крака си преебаваш колянната става

прави къси спринтове при подаден сигнал от 2ри човек
    абсолютно съм съгласна

зоби=bigger faster stronger.

Супер фен Аватара на miminia
    Град
    София
    Въже за бързина или силиконово
    скачай ,скачай .. скачай .. и в краката ша сИ бърз

Щом тренираш футбол, трябва вече да си бърз. Просто ходи на лека атлетика за да ти покажат техники, при които ще си бърз. Там има треньори, които най-добре ще ти помогнат.

Барби1, ти да не би да бягаш с ръцете?

Град
    Столицата
    ръцете са 50% от бягането

Да, да сигурно са 50% от бягането. Това кой ви го каза? Това са пълни щуротии. Ако ще ги говорим в проценти са максимум 20-25.. Зависи от това колко бързи са краката ти, правилно дишане(за дълги разстояния) и дали бягаш на малки стъпки или правиш големи крачки.

Град
    Столицата
    Ами пробвай с долепени ръце без да ги движиш да бягаш.. виж резултата и после ми кажи дали не са половината от бягането

А бе тичайте, а не смятайте някакви си измислени проценти.

Само с тичане ще стигнеш до едно ниво и няма да прогресираш.
    Тежестите за крака са боклуци, а ако ми говорите за ефекта 'уоу' след като ги свалиш, със същия ефект може да натоварите раница и да бягате с нея. Същото ще е.

Автора да иде на фитнес и да започне да кляка с тежко. + набирания и лег.

Ако не му се иска, да кляка на 1 крак и пак да прави набирания и лицеви. ( с утежнение и двете )

Ще станеш по-бърз когато си оправиш техниката също:
    - началото се прави със големи а НЕ малки крачки
    - ръцете не се движат бързо както казват горе, а в синхрон със краката ти.
    - задръж си дъха в първите метри и после малко по малко го изпускай ( ако говорим за спринт 50 м например или пък ускорение )

Цитирай Първоначално написано от smeshnik
    Ами пробвай с долепени ръце без да ги движиш да бягаш.. виж резултата и после ми кажи дали не са половината от бягането
    Бягал съм по всички различни начини, за да усетя как бягам най-бързо. И ти гарантирам, че ръцете са максимум 30%, защото все пак бягаш с КРАКАТА. Ако си бавен дори и да движиш ръцете правилно подобрението ще е съвсем малко.

Цитирай Първоначално написано от DKEy
    Автора да иде на фитнес и да започне да кляка с тежко. + набирания и лег.

Ако не му се иска, да кляка на 1 крак и пак да прави набирания и лицеви. ( с утежнение и двете )
    Прав си за това - за да бягаш бързо ти трябват наистина силни мускули. Аз отдавна си правя клекове на един крак и са доста полезни. Но разбира се има значение как се правят.

Тези, които те съветват да правиш клекове и да добавяш тежести, са пълни идиоти. Не ги слушай, ще се прецакаш жестоко. На 16 още имаш поне 3 години да се развиеш, а тежестите много ще забавят растежа.

Цитирай Първоначално написано от lubomirky
    Тези, които те съветват да правиш клекове и да добавяш тежести, са пълни идиоти. Не ги слушай, ще се прецакаш жестоко. На 16 още имаш поне 3 години да се развиеш, а тежестите много ще забавят растежа.
    Радвам се че тук има специалисти по темата.
    Би ли показал от къде черпиш неоспоримата си информация и като цяло защо твърдиш така с по-адекватен отговор ( обоснован, не каквото си мислиш ти ) ?

Това, че ми го е казвал човек, който знае достатъчно ли е? Аз тогава имах желание за по-силен удар и се заинтересувах, обаче бързо ме отказаха. Поне доколкото разбрах прецакваш коленете. Но всеки е прав за себе си и той ще си носи последствията

Това, че ми го е казвал човек, който знае достатъчно ли е? Аз тогава имах желание за по-силен удар и се заинтересувах, обаче бързо ме отказаха. Поне доколкото разбрах прецакваш коленете. Но всеки е прав за себе си и той ще си носи последствията
    Чакай да те светна.Човешкото тяло е способно да издържа на доста килограми ако е в подходящо положение спрямо тях.
    Спирането на растежа е в резултат от калцирането на костите.Нали знаеш кога става това - стареене и доста голямо физическо натоварване. ( и др.)
    Голямо физическо натоварване под форма на килограми е доста над тези които автора на темата може да повдигне съдейки по теглото му ( може и да бъркам, едва ли може да вдигне 150+ ).

Колената се прецакват най-малко от клек с точна техника.По-вярно ще бъде ако кажеш че от 'безопасните бедрени' разгъвания става така...

Цитирай Първоначално написано от DKEy
    Чакай да те светна.Човешкото тяло е способно да издържа на доста килограми ако е в подходящо положение спрямо тях.
    Спирането на растежа е в резултат от калцирането на костите.Нали знаеш кога става това - стареене и доста голямо физическо натоварване. ( и др.)
    Голямо физическо натоварване под форма на килограми е доста над тези които автора на темата може да повдигне съдейки по теглото му ( може и да бъркам, едва ли може да вдигне 150+ ).

Колената се прецакват най-малко от клек с точна техника.По-вярно ще бъде ако кажеш че от 'безопасните бедрени' разгъвания става така...
    Не знам, аз просто казвам, това което на мен са ми казали като съвети. Значи ако вдига за крака и взима витамин Д някакви последствия ще има ли?

Ще ти кажа една хитрина - хващаш си някой познат .. той да е на 10 метра от теб с клетка в която да има по възможност 2-3 при желание повече озлобени кучета! Пуска ги и ти хукваш да бягаш и сам ще се убедиш че след 5-6-тия път кучетата ще те заръфат едва на 500-600 метра, а не като в началото на 200.....

Това в кръга на шегата! Мятай се на 2-3 км. гледай да бягаш с всички сили. Дори да не можеш да ги избягаш отначало в последствие ще съумееш да ги пробягаш без да се потиш много! После почвай спринтовете на 20-50 и 100 метра!

Не знам, аз просто казвам, това което на мен са ми казали като съвети. Значи ако вдига за крака и взима витамин Д някакви последствия ще има ли?
    Дори и без витамина ако тренираш правилно краката последствията ще са само положителни.

Вземаш 2 кофи с цимент и качваш по стълбите до вас.. след т'фа пак слизаш с тях пак .. и пак се качваш и пак слизаш и пас се качваш и пак слизаш и пак се качваш и пак слизаш и пак се качваш и пак слизаш и пак се качваш и пак слизаш .. и така докато не се качиш, а след това не слезнеш.. ше станеш ултра бърз.. като тоя от Феноменалните.. "бързака"
    Shut up when I'm talking to you! Cause I'm one step closer to the edge

Само със силови упражнения не става!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Цитирай Първоначално написано от heretik
    Вземаш 2 кофи с цимент и качваш по стълбите до вас.. след т'фа пак слизаш с тях пак .. и пак се качваш и пак слизаш и пас се качваш и пак слизаш и пак се качваш и пак слизаш и пак се качваш и пак слизаш и пак се качваш и пак слизаш .. и така докато не се качиш, а след това не слезнеш.. ше станеш ултра бърз.. като тоя от Феноменалните.. "бързака"
    И ще си преебеш гърба евентуално

Супер фен Аватара на iLovePussyJuice
    Град
    Sofia
    Правилна техника на бягане.

Аз едно време бях много бърз, ама контузии, килограми, цигари, това онова...
    и вече не играя крило...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си