- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Започвам да се плаша :d (2 въпроса)
Малко темата бие към кофата,ама там нещо не ме кефятОдавна се чудя аз ли съм единствената българка,която не обича мусака?
На който и да кажа,ме гледат доста злее
. И другия ми въпрос е:Само аз ли мисля,че 'A Walk To Remember' е доста глупаво замислен филм,прекалено сълзлив,със страшно предсказуем край?
Diamonds,Mexico,Tequila
Момиче съм,по кое не ми личи?
http://www.facebook.com/pages/Rainy-...205109?sk=wall
Според мен дефекта е в теб!![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
на скоро гледах A walk to remember за първи път. В началото ми се стори супер тъпа любовна история, но когато тая женската му каза, че е болна и умира и като видях реакцията на момчето и ми стана тъжно. Иначе наистина не е нищо особено![]()
За мусаката въпроса верно е супер тъп... Различни хора различни предпочитания. На мен също не ми е любимо нещо. Ям я, но не обичам кайма и не ям кайматаСамо картофките
![]()
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
Разбрах,Нонице,разбрахПървоначално написано от MissInd3p3nd3nt
![]()
![]()
Diamonds,Mexico,Tequila
1.Как може да не обичаш мусакаВсички които познавамобичат мусака :Д , а аз я обожавам :Р
2.A walk to remember е невероятен филм.Колкото и предсказуем да е си струва гледането и те кара да се замислиш за много неща!![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
значи такава мусака с тиквички правя че ако е опиташ друго няма да искаш да вкусиша филма не го знам и не мога да коментирам
еми то аз винаги гледам да има мръвка, нали знаеш мусаката е с кайма, тази мусака с тиквички съм е правил по 2 начинатиквичките изцяло заместват картофите другият е да има и картофи и тиквички, аз предварително ги изцеждам за да не изпуснат много вода
най-добре е обаче да ги нарежеш на ивички ( желателно е да ги запържиш) и да правиш "блатове" 1 блат тиквички 1 кайма и така
аз домати не слагам между блатовете и отгоре вече ако обичаш със заливка. другият начин е като нормална само че ги режеш на кубчета, може да ги потопиш за малко ( 30сек) във вряла вода и след това да ги изцедиш и ги смесваш с картофите и като стандартната. Само да предупредя че първият път даже кучето не искаше да яде от нея
![]()
от втория поне ставаше ли вече за яденеПървоначално написано от Jesus
Иначе като чета рецептата не звучи лошо
![]()
Е, да го беше оставил няколко дни гладно, да видиш после няма ли да яде.![]()
А иначе то нали имаше и разни вегетариански мусаки, затова те питах дали има мръвка.![]()
Аз нещо не съм почитателка на тиквичките и затова не се възхищавам особено.
Баща ми, като прави мусака слага кайма, картофи, черни маслини и като има - пресни домати. Така най я обичам и май само, когато е така, я ям.Заливки мразя. 'Щото и кисело мляко мразя, сигурно затова.
Ааа, аз мразя тиквички![]()
Най-хубавата мусака си е с картофки и кайма
И после кисело мляко![]()
Олеле как ми се прияде![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
абе понякога се получава, слагал съм и патладжани, само че да знаете ако готвите патладжани те се солят и оставят да се изцедят поне 1 час !!!! че те съдържат някакво отровно вещество в момента не се сещам какво :S а доматите е яко ако ги потопиш за секунда две във вряла вода и ги извадиш лесно се белят и може да ги нарежеш на кръгчета и поставиш отгоре и там сложиш заливкатаиначе преди правех някакви тиквички на фурна, взимам тиквичката (гледам да са по тънки а не някакви много дебели) и се реже на 2 или 3 зависи колко е дълга и се прави нещо като цилиндърчета и 1та основа се маха и се издълбава, ама отдолу основата да си остане да стане нещо като кух цилиндър без капак а плънката вече е по желание, примерно леко запържено това което издълбано в комбинация с яйце и сирене и става яко
а и ако сте си запазили другата основа да го захлупите става яко
не знам дали ме разбрахте
Ъъъ,да вметна ли че и тиквички не обичам![]()
Diamonds,Mexico,Tequila
Баба ми е правила такива тиквички.![]()
Баща ми пък редовно по едно време ми правеше пълнени картофи или гъби.
А пък преди правеше и едни доматки - значи, нарязва се домата на кръгчета и се слага в тигана. И смисъл... мн малко олио слагаше, набързо ги хвърляше в тигана, не ги пържеше или пък... абе, не знам, ама бяха супер, оставаха си сочни.
Тука егати обмена на рецепти стана.![]()
е това да го хвърли набързо в тигана си запържване, подобно на кавардисването на месото за да се "запечата" и е много сочно![]()
Явно е това, да. Сподели, че се слагали в горещо олио.
Хората какви неща правят, аз за една бисквитена торта супер радост му ударих.![]()
с маслен крем ако можеш да правиш те взимам за булка, дори не ме интересува дали слушаш чалга
за филма не ми пука, не съм го гледала, но
как не обичаш мусака, бе момиче?![]()
Първото-въпрос на вкус.
За 'A Walk To Remember съм съгласна и аз и на мен не ми харесва....никак даже![]()
Когато нещо отмине, тогава усещаме колко хубаво е било.