- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Къде да отида?
Напоследък изобщо не се разбирам с родителите си. От 6 години ми се налага да живея с баба ми и дядо ми, които са на близо 70 години и двамата са адски луди. Само ме заплашват с бой, само ме тормозят психически и направо не издържам да живея вече с тях. Не мога да живея при баща ми, понеже ивее извън София, а при майка ми също не може, понеже няма място за мен, пък и е с гаджето си, което мразя. Дайте ми идеи какво да правя. Родителита ми са сагласни да ми дават към 200лв на месец, за да живея някъде, но това включва и вода,ток,наем,храна.. просто няма как да се справя. Според вас има ли някакъв вариант да се изнеса от нас и какъв е той?
родителите ти са обещали да ти помагат, ти си намираш работа и готово.....
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
хм емии хващаш постоянна смяна примерно до обяд, там преди да почнеш даскало, ще говориш с шефа си там и събота и неделя ще бачкаш повечко, ако сте повече хора, просто ще се наложи да пестите иии предполагам, че на всички родителите ви ще ви помагат... все пак няма да ви оставят съвсем сами да се оправяте...+ това от даскало стипендии ала- бала...допълнителни пари са си това...тия детски помощи, те мисля че са само ако нямаш отсъствия....илиииии мести се у братовчеди...Първоначално написано от devi
а не може ли майка ти или бащати, там на когото баба ти и дядо ти са му родители да поговорят с тях да не те тормозят така и да си останеш при тях?
С луди може ли да се спори?Първоначално написано от PurpleDream
Безнадежден случей. Иначето тази година смятам да се потрудя малко повече и да хвана стипендия. Това са ми по 20лв на месец.
До сега оглеждах обявите в интернет, но цените са си доста солени. Харесахме си 1 апартамент за 200 евро наем с 2 спални с големи легла като 2рата е с 2 единични, които могат да се направвят на 1 голямо, хол с кухненски бокс,2 бани и 2 балкона. Ще сме някъде към 4 човека там,което ще рече по 100лв на човек за наем.
Някой може ли да ми каже горе долу около каква сума се въртят сметките а ток и вода, че да можем да си пресметнем бюджета.
За сега разполагаме с по 800лв на месец, но това са пари за наем,ток,вода,интернет и храна.
тези 800 с които разполате със или без парите за наема са?
'PurpleDream' наистина ли смяташ ,че момиче на 16 години , втора смяна на училище , както се вижда без никакви отговорни родители , най - малкото от това което прочетох си правя извод , че изобщо не ги бърка , че имат дъщеря та мислиш ли , че би могло да се справи ? Да учи и да работи ? Що за съвети са това.И къде ще си намериш жилище за 200лв в София ? Или пък ако не за 200 какви са тези приятели с който ще живееш > ? Те родители нямат ли си ? Това е ужасно направо.Идеята ти е глупава.Ти си на 16 искаш не искаш ще издържиш поне , докато не навършиш 18.Стегни си задника и си учи , втора смяна си това предполагам ти отнема почти целия ден какво толкова има за седяне при баба ти и дядо ти.Само вечер , учи си уроците , завърши пък тогава мисли за работа.Когато кандидатстваш в друго училище може да те приемат и за общежитие.Ето тогава би могла да мислиш за работа.
♫ Beautiful.. ♫
Ако ти дам душата си, дали ще ме забравиш ти.
Ако ти дам сърцето си дали ще ми повярваш ти,
че те обичам както никой друг,
искам те, искам да си тук!
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед, да дишам мога само с теб.
Не спира да боли, живота ми това си ти,
сърцето ти е лед да дишам мога само с теб.
800-1000лв на месец общо за всичките 4 души за храна,сметки и наем.
Наема на апартамента е 400лв. остават ни м/у 400 и 600лв за сметки и храна. Храната ни е към 200лв общо , ако го караме на аламинути, което е добра идея, понеже не моем да готвим (3ма то 4 души са стрелци(уникално лошите готвачи)).![]()
Родителите ми са на мнението, че трябва да се спасявам от баба ми и дядо ми ,понеже те наистина са луди. Не ми оставят никва свобода. Непрекъснато ми влизат в стаята без даже да почукат. Не мога да остана сама,а имам нужда от това. Непрекъснато ме гонят от стаята ми и тн. Приятелите ми също имат нужда от малко свобода. Единия е гаджето ми, който така или иначе не се прибира в къщи и живее с мен. Другия е най-добрия ми приятел, който живее в хола си и също има нужда от лично пространство, пък и му трябва апартамент по-близо до училище.
За училището за нищо на света няма да го сменям. Аз съм 10ти клас в професионално училище с най-яката и мечтана от мен професия от която се печелят мн пари и адски много си го обичам. След 10ти клас есамо практика и мн малко часове и ще имам време за работа, но аз имам нужда да се преместя да живея другаде сега.За какво общежитие ставаше на вапрос?
Ако бях на твое място всичко щях да измисля и да направя ама не съм... малко въображение бее . Искаш ли винаги има начин само инат да си . :]
phah
Говореха за общежития в университетА за родителите ти просто нямам думи.. Като толкова искат да те махнат от баба ти и дядо ти защо не ти намерят те къде да отидеш? Като цяло идеята ви ми се струва луда, казано с една дума
![]()
Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”
Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.
една от моя клас миналата година работеше в кафене, тя по принцип не е силна ученичка, но пак имаше време да пише домашни...ако тя е по- сериозна ученичка мисля, че няма да им проблем да учи и работи....като стане студентка ще е същата работа, не мислиш ли, студентите как се оправят мислиш....
ааа до авторката що не се опиташ да искаш още пари от вашите?
събирате се 4 човека общо по 2ма в стая в апартамент и всичко е точно по 200лв мисля че ще се справите.ще взимате храна от баби дядовци майки бащи и подобнии всичко ще е ок.
Не ми е само за това, че през 1 минута ми влизат в стаята. Искам да се преместя понеже ме тормозят, бият ме, държат ме като в затвор в къщи. Според тях като свърша училище веднага трябва да се телепортирам в нас и да не излизам повече. Подчертавам думата ТЕЛЕПОРТИРАМ, понеже те искат като свършвам в 6, в 6 вече да съм в къщи нищо, че пътя ми е 40 минути.Първоначално написано от needforhelps
Единственото, което искам е да ме оставят на спокойствие, за да мога да уча, никой да не ме притеснява и да се чувствам добре.
До тук сме 3ма души, като може в скоро време да навием и 4върти.![]()
Бих дал всичко да имам такъв живот ... Найстина бих дал всичко... Иначе можеш да си намерите работа в кафета , лафки и на още адски много места .. С 800 лв можете да искарате месеца без проблем , но трябва да се ограничавате . Малко алкохол и такива боклуци .
а нямаш ли някви братовчеди, лели, чичовци някой да отидеш при тях да живееш??
в такъв момент се ходи на майната си, но аз съм ходил там и не ми хареса...![]()