.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Да се върна ли да уча в България?

Здравейте! Много отдавна не съм влизала тук, но сега се завръщам с въпроса дали да се върна в България.
    Както се подразбира, уча в чужбина и определено не ми харесва. Не ми харесват хората като манталитет и това как живеят. Според мен са обсебени от пари. За училището да не говорим - всички се държат така, сякаш изобщо не знаят защо са тук.
    В България винаги са ни повтаряли, че вече сме големи и трябва да се справяме сами, което и правехме. Тук ти втълпяват постоянно колко си малък и не ти занимават мозъка особено. Принуждават ни да правим какви ли не простотии, но не и да учим. Чувствам се солидно затъпяла, но не мисля, че е в мен вината, защото винаги върша всичко, което се иска от мен, че и повече.
    От друга страна стоят проблемите в българското училище, които всички си знаем. Не мисля, че биха ме върнали назад в БГ, защото все пак тук съм учила български две години, както си трябва. Искам да уча във Втора Немска, но ме притеснява фактът, че с немския съм само до първо ниво, а ако успея да се запиша там ще съм 9. клас, което означава, че ще съм изпуснала супер ученето на езика в 8.-ми.
    Аз съм готова да изтърпя всичко и да докажа, че когато човек знае какво иска и е уверен в себе си може да получи добро образование в собствената си държава и на собствения си език. Според мен се преувеличава с плюенето по България. Искам да опровергая негативизма, а и да се върна у дома.
    Моля ви за мнение, а и ако може и информация как е в 9.-ти клас в България. Благодаря!

Имаш ли желание-върни се!Ти сама знаеш какво е положението ТУК,а и ТАМ,така че..решавай,но стой там,където се чувстваш по-добре.
    Cause every girl here wonna be her..
    She's nothing like a girl you've ever seen before.Nothing you can compare to your neighbourhood hoe.The way that booty movin' I can't take mo more!!

Град
    Варна
    не съм ти чел поста
    не знам къде учиш
    но по-добре си стой так, където си

Като не ти харесва там се върни.Важното е да ти е добре.

Град
    в света на приключенията ..
    ако искаш да се върнеш просто го направи

hottie
    Guest
    Стискай зъби и си изкарай образованието там където си(е все пак зависи къде си, но едва ли е по-зле от тук).

В България образованието е доста остаряло бих казал. Не въвеждат интересни неща за младите хора. Ако ти се връща в България го направи. Ако ти остават 1-2 години до завършване ... няма смисъл
    "Усмихвайте се...утре ще бъде по-зле."

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    зависи къде си.защото ако държавата и образованието е по изпаднало от нашето върни се.ако не поне там се премести в друго училище.абе чесно казано гледай на теб да ти е добре...

Голям фен Аватара на FlowerPower
    Град
    гр. София
    В 9 клас в езикова гимназия, ако си на ниско ниво, трудно ще оцелееш
    Никога не казвай никога, защото ти се връща.

Смехът е заразен. Бъди преносител!

по-добре не се връщай... с тея правила неможем нищо да правим само да седим по чиновете и да чакаме междучасието да свърши... стой си там

Град
    Благоевград
    Трябва да си там, където се чувстваш щастлив. Пътят към щастието води човека

Аз на твое място за нищо,ама за нищо на света не бих се върнала. И подкрепям мненията ,да си останеш там където си поне докато завършиш, иначе ще трябва пак да смениш не само училищата ,ами и всичко на което си свикнала в другата държава [което няма начин да е по-зле от каквото и да било в България] ,което ще е супер трудно особено като си в гимназията.Абе изобщо супер много разправия те очаква ако решиш да се върнеш. Завърши пък тогава мислси какво действително искаш и ще е най-добре за теб Ама все пак не те разбирам аз само чакам шанс да се разкарам от тук.

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Интересно ми е само ,къде в чужбина е толкова ГАДНО? Кажи къде си.. не мога да говоря на изуст..
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Супер фен Аватара на LoveRetroMusic
    Град
    Dreamland
    Не се връщай, аз само чакам да стане време и да се махна
    “I don’t know why I’m scared,
    I’ve been here before,
    Every feeling, every word,
    I’ve imagined it all,
    You’ll never know if you never try,
    To forget your past and simply be mine” ♥ Adele

Повече от фен
    Град
    Велинград
    Цитирай Първоначално написано от PiruBloodz
    не съм ти чел поста
    не знам къде учиш

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от dan23
    Цитирай Първоначално написано от PiruBloodz
    не съм ти чел поста
    не знам къде учиш

Пусни ръката на мама и ше видим колко струваш
    Спри да слугуваш и спри да се надуваш
    Филията не е само с cash-има и мноо болка
    За тва обаче няма как да чуеш в поп-фолка
    Горе главата хора...

На доста места в чужбина е гадно. И да ви кажа БГ си е направо цвете в сравнение с много други в ЕС. Въпросът е, че нашето бельо го ровят и миришат, а ние търпим, а и сме прекалено толерантни да ровим тяхното. В Люксембург съм, за който го интересува.
    Благодаря за мненията дотук!

В никакъв случай не се връщай..
    Където и да си, не може да е по зле от тук.. Образователната ни система е на толкова ниско ниво, че просто да не ти говоря.. Поне си завърши там, а пък после му мисли, но не се и връщай.. ще съжаляваш, но ти си преценяваш.. аз просто давам моето мнение

абе стой там където си ако ще и в сомалия то и там е по хубаво стой където си шото тука е АД а аз чакам 10 клас още три години и отивам в германия и НЕ СЕ ВРЪЩАМ ПОВЕЧЕ

Град
    Sofia
    Бягай и не се връщай повече никога тук

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си