- Форум
- По малко от всичко
- За България и тези, които я напуснаха
- Защо напуснахте/ ще напуснете България?
Напуснах я защото мама и тати така решиха
Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън
Най-вече напуснах България заради ниския стандарт на живот, както и заради простия народ. Тук,където съм,хората са много интелигентни, никога няма да се случи някой да ти подвикне,повиши тон или да ти свирне. Винаги съм искала да живея сред такива хора. Да ви кажа честно никога не съм се чувствала добре или пък на място в тази държава.
И другото ,което е аз съм наполовина рускиня,наполовина българка. Българският народ е по-мургав, аз съм доста по-светла и винаги се чувствах като аусайдер. Просто българите са с много ограничено мислене,някои трудно ме приемаха,други пък много ме харесваха,ама повечето ме гледаха като застреляни.
Последно редактирано от herassmant : 12-16-2011 на 16:30
Аз напуснах България защото ми писна да бъда ограбван от тъпите политици, писна ми да живея като мишка да нямам право на глас, писна ми на държавата да не и пука за народа... В България няма реализация искам едно по добро бъдеще за децата ми, а в България просто няма как да стане. В България за да живееш добре трябва да се занимаваш с незаконни работи само това е решението, а то кфо е бачкаш като ненормалник получаваш някфи 700 лева дето не ти стигат само да си покриеш разходите за ток,вода,наем, бензин... бачкаш като роб и накрая алчния ти шеф винаги ще намери за какво да те глоби щото и той е гладен... абе ужас... А на вън нещата са къде къде по добре. Бачкаш си честно по позволените 8 часа никой не те задържа повече... плащат си ти хората. Ако имаш дете получаваш стабилните детски. В България 30 лева детски и кфо можеш да направиш с тях... Ми тя една карта за градския транспорт е 20 лева хаха смешна работа. Силно се надявам един ден България да се оправи за да мога да се върна... Липсва ми родината, приятелите, роднините , природата ни..., но просто няма начин. Хора мислете за Бъдещето си.
Аз ще напусна заради простотията, чалгата, злобния народ и ще следвам в чужбина. Народът е злобен, но поне имаме хубава природа. Но с едната природа и славно минало не се живее добре! А и хубава природа има не само тук, нека не бъдем коне с капаци. Родината е там, където е семейството и приятелите, затова бих взел семейството си с мен. Моята страна (моята "България") е там, където са роднините, приятелите ми и тя не се ограничава до физическата държава България. И на край света да замина, ако съм с тях или поне с най-важните от тези хора, ще се чувствам добре!
И плюс това ако тук нямаш приятели, всичките ти приятели са чужденци, хората тук се държат гадно с теб, а роднините ти също се готвят да заминават, за какво да оставаш? Мисля, че всеки има право сам за себе си да реши къде ще живее, оставете хората да си живеят живота, както намерят за добре. Защото човек не си избира държавата, където е роден, но може да избира къде е живее. Единственото, което ми остана в БГ са хубавите спомени от отдавна отминали години, става въпрос за преди 8-9 години. Със спомени обаче не се живее.
Не знам защо изобщо пиша в тази тема.... някак....задължена се почувствах да стана и да кажа "Аз искам да остана."
Да, искам да остана. Обичам България с цялото си сърце и душа, искрено.... затова и вярвам, че промяна ще има в държавата и искам аз да помогна за нея. Искам да пътувам, да видя света, но винаги да се връщам тук, където е моят дом. Искам да говоря на български, да пиша на български. Лично аз бих се чувствала като предателка, ако заживея в чужбина и говоря всекидневно чужд език. Родена съм тук, ще умра тук и то с най-голямо удоволствие.
Гола вода са ти и мисленето ти - как спомагаш за оправянето на държавата? Да не би да си политик и да се опитваш някак си да повлияеш позитивно?
Така сме от 20 години. Една такава като тебе никога няма да може да въведе промяна.
+ Аз винаги съм пътувала из чужбина - още като пеленаче. Не съм "бягаща". Не ме познаваш, нито причината поради, която съм в чужбина. Тогава, замълчи.
Ами нямах избор защото родителите ми живееха в Кипър пък и адски много ми липсваха и просто заминах сега съм от 2 години тук(на 16 съм ), и ходя на училище, адски ми харесва островчето, езика е труден но се учи! А за България, имаме страхотна държава (за природа говоря) но нямам намерение да се връщам отново там да живея, просто образованието и начина на живот тук са по-добри (мое мнение) !
Първо на първо,трябваше да замина при нашите в чужбина,не защото исках...Tyk останаха близките ми,всичко..Но е вярно че хората са непоносими.Имаше дни в които не ми се ходеше на училище .От 1 година и 6 месеца не съм в БГ.Все още се чуствам като аутсайдер..Не попаднах на правилните деца в училище,за жалост.Но е по-лесно от преди.Идвам си през ваканциите в БГ,тоvа време е най-скъпото ми.![]()
Не ми пука какво мислят за мен хората.Важно ми е какво мислят за мен,хората които аз държа на тях!
Aха, ясно.. но все пак жиееш и учиш за момента в България, но в даскалото ти се говори на английски?Първоначално написано от amk933
И българския ти не е лош бе
Между родния и българския език, кой ти е по-добър?
Между български и арменски, определено български, но над всички английски. Покрай мен почти няма бългрски говорящи хора. Само част от приятелите ми. Иначе родата са арменци, а другите ми приятели всичките са англоговорящи.Първоначално написано от BePoHuKa
Обаче да седна да уча как се пише на арменски
76 йероглифи в две азбуки, не мерси.
![]()
Лелее ужасПървоначално написано от amk933
е ок, като живееш в България за момента, как така повечето около теб са англоговорящи ? Искаш да кажеш, че в еждневието си почти не говориш на български? Както вече казах, доста добре пишеш... до сега не съм могла и да предположа, че българския не ти първия език.
![]()
Уча в училището на посолствата на САЩ и UK, а там българи няма кой знае колко много.Първоначално написано от BePoHuKa
![]()
Първоначално написано от amk933
Ммм добре правиш значи
Ставаш ми от любим, по-любим!
![]()
![]()
Искам и аз да съм ти любим![]()
та по темата..мисля,че темата трябва да се казва защо НЕ бихте напуснали България.ще спести доста време и хабене на пръсти по клавиатурата да обяснявам,елементарното,че човек който не иска да избяга от мизерията е ЛУД !
Еее.. трябва да се потрудиш, за да спечелиш титлата любимецПървоначално написано от Sir9Maximilian
Обама знае!
![]()
Моето творчество в раздел секс е неповторимо.Първоначално написано от BePoHuKa
![]()
![]()
Дечица мили, на бас се хващам, че и представа си нямате какво е да живееш в истинска мизерия. Ама нали въпросът е да дрънкаме клишета на поразия- "да избягам от мизерията", "да избягам от българския манталитет" и тн.Аман от ограничени хлапета с промити мозъци и без капчица национално самочувствие... Нищо лично към никого.
По темата- Бих учила в чужбина заради едното разнообразие. За по-натам нямам планове.
Don't worry, be happy!
Подкрепям напълно ^![]()
За мизерията си права, но за манталитета не си...Първоначално написано от Bubbly
![]()
уча в англия. тук просто е по-изгодно да се учи - по-добри са условията. бих искал като завърша да се върна в бг, ама някакси се съмнявам... (пък ха и дано завърша де)
пс. това ми напомня, че преди минути се рег-нах и ми направи впечатление антиспам-а -- кой кого е излъгал и кой не знае кога е основана българия? малко история де
ппс. ха да сме живи и здрави
ай със здраве - другото не е важно
Добре де, искам някой най-накрая да ми каже с какво българският манталитет е по-лош от този на американците. И моля без заучени фрази от сорта на "Българинът все гледа да се измъкне от работа" и "Не е важно на мене да ми е добре, важното е на Вуте да му е зле". Все едно някой средностатистически американец няма да се скатае, ако му се удаде случай...Първоначално написано от amk933
Don't worry, be happy!
Хората са много по-спокойни. Няма скандали, няма караници. Изгубваш се някъде и на 2 минута и без да искаш помощ поне 5 човека ще са те попитали имаш ли нужда от такава. Всички са усмихнати любезни, чак неудобно ти става. Просто взаимоотношенията са съвсем различни на съвсем различно ниво. Няма да ходят и да се колят със сатъри за 5 лева или за 50 лева. Животът е много по-уреден.Първоначално написано от Bubbly
Просто трябва да отидеш и да видиш.
Мхм, и не само в Америка е така. Просто булшинството от българите страда от жестока завист към по-успелия, всячески ще се опита да го прецака. Отделно непрекъснато гледа в чуждата паница. А за възпитанието на някои да не говорим. Сори, но си е така, няма две мнения по въпроса.Първоначално написано от amk933