.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35
    Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив

Имам нужда от съвета ви.

Темата на BoCupycake ме провокира да пусна тази.
    Става въпрос, че се колебая каква да е втората ми матура.
    Понеже уважавам, разбирам и схващам математиката до преди няколко месеца бях решена, че ще държа матура по математика, но размислих.
    Тъй като е подходящо скоро време да започна частни уроци , трябва да реша ква да е прословутата втора матура, за да съм подготвена зашеметяващо, защото друго освен над 5.50 не ме устройва.
    Имам избор между английски език и история. Не мога да преценя кое от двете ме влече повече, защото и двата предмета ги обичам и не е като да започна от нулата.
    По клоня да е история, защото този университет, към който съм се насочила, приемат И оценка по история от държавния зрелостен изпит, но не е задължително.
    А английския... имам чувството, че бих се справила по-добре на една евентуална матура, отколкото по история.
    Математиката пак можем да я включим,защото от университета пак не е задължително да си държал ДЗИ по математика, просто е ЖЕЛАТЕЛНО.
    така и така това учене, дето ще падне за втората матура ще си ми е само за самочувствие, явно, и въпроса е, че трябва да имам отличен, а не знам на кой от тия предмети да се запиша на уроци...
    И за това ми трябва спешно мнението на някого, имам нужда някой да ми препоръча някое от тия неща.
    Математика, История или АЕ?

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Пак мога да бачкам, ако ме приемат задочно...
    Въпросът е, че четири години учене не са кой знае кво натоварване.
    Баща ми трябва да умре спокойно, че дъщеря му е завършила висше.
    Пък братовчед ми ако разбере, че съм останала с едното средно, не ми се мисли. няма да съм на тоя свят.
    Баща ми има пари за образование, ти за тва не се притеснявай.
    Иначе благодаря за съвета.

Супер фен Аватара на BoCupycake
    Град
    България
    Ами реши сама,кое ще ти е най - лесно.Прегледай по всеки един предмет вариантите от изминалите години,направи си тестовете и както си решиш.

Аз се колебая м/у Английски и География,но миналата година по Англ. касетата е била с ужасно качество и са я пускали около 4 , 5 пъти от право на 2(поне в нашето училище),а тази година с камерите никой учител няма да се навие да я пусне повече пъти.
    Чудо е с тези матури,абе да се надяваме до края на годината да сме го измислили.

Мега фен Аватара на machoka
    Не го слушай оня социален дегенерат... записвай си висшето и си оправяй живота черИнке, че си е ебало майката на пазара на труда... имайте малко по-високи цели в тоя живот от сервирането в кварталната кръчма, да ви таковам.

Голям фен
    Трябва да си избереш предмет, който няма да избере стадото хора, т.е. Математика и География ги изключваш, остана колебанието между Английски и История.. ако по История никой не даде да препишеш ? Защото накрая ти имаш тема, всички по история, които познавам миналата година минаха с преписване, иначе най-много да изкараш 4-4.5, а изпитите за повечето университети са по-лесни, сравнение с матурата. Аз лично без да уча, изкарах 5.7 на матура по философия, там от обща култура може да изкараш много добра оценка. А и оценките, които казват че приемат с матура.. ЛЪЖАТ Първо си приемат техните студенти с изпити и чак тогава гледат тези с матура, а по лошото е че нищичко не можеш да им кажеш Тази година кандидатствах сигурна съм, особено за Свищов и ВИНС , така че си ходи на изпитите в университета да ти е сигурна работата, а матурата гледай само оценката да ти е добра, да не ти разваля дипломата..

hottie
    Guest
    Тук е моментът, може би да вмъкна че си се ориентирала добре и се надявам да успееш.

SofiaRegularCunt : Тя ако тряба да разсъждава по начина по който ти искаш нека цялото им поколение да е така..
    Нека им покаже, че може, че ще успее и дори баща й да й помага с финансирането той може да е спокоен,че някой ден когато тя излезе на пазара на труда и си намери хубава работа тя ще бъде тази, която ще му помага
    И тук може би ще отговориш, че не я познавам, но мен това не ме интересува. Това се отнася до всички хора. А когато човек се е захванал нещо и има воля ние само може да го подкрепяме, а не да му пречим.

П.П. cherinka sorry нищо не разбирам от тия матури, какво що и защо и не мога да ти помогна.

Супер фен
    Град
    i`m lost (;
    ако знаеш добре английския си го избери за втора матура. изкарва се значително по-лесно висока оценка. а при матурата по история има отговор на исторически въпрос и една проверяваща ми каза, че повече от 5.30 не е писала обща оценка на матурата
    Свестните у нас считат за луди

части от мен

история.

а иначе за къде си се запътила?

черинке, матурата по история е тежка. аз, дето кандидатствах с история, реших да не я записвам нея и си карах на английски. ако ще се подготвяш сериозно - окей, история, ама иначе е търсене..

матурите по езици според мен като цяло са по-леснички - география и математика тази година бяха гадни, смятам, че и като цяло са от по-сложна материя. ако знаеш английски на умерено ниво ти предлагам това да запишеш

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Препоръчвам математика. Щом я разбираш, ще ти отнеме най-малко време и усилие за да се подготвиш.

Град
    На стадиона за бягане.
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    Не го слушай оня социален дегенерат... записвай си висшето и си оправяй живота черИнке, че си е ебало майката на пазара на труда... имайте малко по-високи цели в тоя живот от сервирането в кварталната кръчма, да ви таковам.
    Съгласна.

А относно съвета, аз мисля, че щом си добре в математиката, а тя е желателна в университета към който си се насочила, то по-добре почвай частни по математика. Въпреки че аз изобщо не я обичам и ако бях аз щях да избера АЕ разбира се, а в моя случай ако не биология, ще е немски
    Running is my drug and I am overdosed ..

Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    не е нормално мъж да има твойте интереси...
    ?

по темата: математика - няма място за интерпретация;
    //пък и 2-те години изпитът беше елементарен

кънте, защо да е ненормално мъж да свири на пиано, примерно?

монополи, абе не знам, нещо я засилват последните години като изпити навсякъде тая математика - тая година и 7класниците, и зрелостници останаха леко попарени от трудността. да не ги изненадат пак..

Виж в сайта на МОН матурите, които се паднаха последните две години.Направи тези, по които предмети се колебаеш.Виж си резултата после и с коя си се справила по-добре.Помисли си коя ти е по-лесна и избери нея.
    Понякога поставяш стени около себе си
    не за да отблъснеш хората,
    а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.

hottie
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    мачок,престани да ме обиждаш и споменаваш във всяка тема,пианистче

навсичкото отгоре тази фраза "социален дегенерат" си я чул от мен. и не е много нормално мъж да има твойте интереси и хобита,така че можеш спокойно да си я лепнеш върху себе си фразата,ще ти подхожда

а аз впрочем без висше,вадех повече пари от хора с 2 висшета,така че не виждам нищо лошо в това да си бачка момичето. още повече,че за да учи висше първо трябва да има знанието и акъла затова,а тя просто ги няма. второ трябва да има семейство с пари за да може да я издържат през това време,а тя и това няма. защо НАСИЛА да учи висше,щото и другите учат ли? ето това ви е сбърканото мислене на вашето общество,мачок. и с 5 висши пак ше си останеш заблуден и спица в колелото
    Ще бачкаш без висше и ще визмаш кинти но до кога?? Докато някой те измести може би? Нали знаеш, че сега можеш да си намериш работа докато имаш здрава физика, но после знае ли човек... а Знаеш ли, че вече английския език за нищо не го броят? Той е станал един вид "задължителен". Сега вече е нужно да знаеш и още един език. Нещата се променят. Пазарът на труда се е променил, а конкуренцията е страхотна.
    Относно черинка по мои наблюдения тя има потенциал. Има и желание, но вместо да й се повтаря откъде ида и какво прави/е правила ако си й приятел(както казваш) по-скоро трябва да я подкрепиш в решението й. Колкото и да звучи клиширано това, че е важно да си висшист то си е така. Факт. По-добре висше, дори и да не ти трябва отколкото без.
    А черинка може да хване и социална стипендия, която ще й покрие цялата такса за университет.
    Надявам се разираш, че не се заяждам с теб(защото всъщност си симпатичен когато не се правиш на "пастет"). Просто смятам че хора като черинка трябва да се подкрепят

hottie
    Guest
    Обоснови се, какво се смееш така е лесно

кънте, матрица има навсякъде. ти самият си в матрица също

където има повече от един човек винаги се формира малко или много 'система', която ти избягваш. ти самият, като част от футболните хулигани си в тяхната система..

добре, неточно казах...ти си част от някаква група, малка или голяма /отровна бригада, както ги наричаш/. това те прави съответно част от дадена система..просто тези, които не са част от такива схеми са мизантропи/социопати. и не трябва да се гледа на всяка система като изцяло погрешна и негативна..

освен на сляпо следваната такава, която подлъгва хората, естествено. надявам се да не бъда разбран погрешно.

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    По мои наблюдения пък по история беше най-лесната матура. А по математика - най-трудната. Има супер лесни въпроси и от нашата, а още по-лесни бяха от чуждата история.

Иначе в сайта на Министерството на образованието можеш да видиш трудността и изискванията и да съобразиш с кое ще се справиш. По мое мнение предметът, с който кандидатстваш във ВУЗ-а трябва да е този, по който ще държиш матура.

АТАКАБГ, не пропагандирай 'нищоправенето' и липсата на развитие.

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    ^ Това да разбереш филма не значи да се вкараш в него.

По-лесна матура от тази по Англ. език няма.Няколко текста,които ще ти ги пуснат на звукозапис.Следват елементарни въпроси,свързани с текста.
    Това са 30 въпроса.

Следват въпроси,на които трябва да избереш да добавиш на правилната.
    Има няколко изречения,които трябва да перифразираш и накрая есе.
    Тва е най-лесната матура.

Ако имаш памет запиши се на История,но прекалено много години и рискът да се прецакаш е по-голям.

Който знае англ. дори малко,винаги се записва за него.

hottie
    Guest
    Това не е "нашето общество". Това е обществоТО. ОБществото функционира по тази начин, винаги е функционирало и винаги ще бъде така. Няма различни/еднакви. Всеки има различна личност. Но в обществото именно интересното е да си поставиш цели и да се опиташ да ги постигнеш. Именно това те прави интересен и конкуретноспособен човек. Всеки може да прави нИщо, а това не те прави в никакъв случай интересен и уникален.
    В обществото всеки си има роля. Обществото е една "стълбица", на която всеки си има ранг. Най-лесно е да слизаш надолу по стълбицата и да пропаднеш, но най-трудно е да се изкачиш и не всеки може да го направи. И точно това е интересното - да успееш и да се издигнеш. Да се чувстваш успял и значим. Вече друг въпрос е какви цели наистина си си поставил, къде искаш да се намираш(горе или долу) и дали си се предал.....

Супер фен Аватара на montana6
    Предполагам, че си прегледала матурите от тази и миналата година и си имаш идея от тях.
    Математиката, според мен, е най-лошият вариант от трите. Времето за задачите е малко, а самите задачи са доста увъртяни и да научиш формулите не е достатъчно. Доста мои познати, които си имат понятие от математика, не можаха да изкарат дори пълни 5-ци тая година. За мен, не си струва. За да вземеш матурата по математика, трябва не само да я разбираш доста, но и да си се упражнявал страшно много.
    Историята е по-приемлив вариант. Там обаче трябва да си запомнила много дати и имена, защото почти целия тест се състои в това (пък и то си е разбираемо). Имаше и 2 или 3 задачи, където трябваше да описваш подробно някакво историческо събитие, така че ако ще избираш матура по история, преговори най-важните събития. Другото, което мога да те съветвам за тази матура, е да преговориш историческите карти, защото има и задача по тях.
    Английският език е моето предложение към теб и най-леката матура от трите, според мен. Засега не съм срещал познати, които да не са изкарали по-малко от 5.50 на нея, след като са я държали. На нея има предимно текстове за слушане и четене с разбиране. Държалите матурата, я описват като лека. Единственият евентуален проблем там може да се окаже със записите на текстовете за слушане с разбиране. Доста оплаквания имаше тази година (за миналата не помня) от лошото качество. Но все пак не мисля, че ще изкараш лоша оценка, дори и при проблем със записите.
    Като тегля чертата и премеря плюсовете и минусите на трите матури, акцентът ми пада върху английския и това е моят съвет за втори ДЗИ. Разбира се, в преценката ми не е изключено да има и доста субективност, но няма предмети, които да не харесвам, така че се опитах да съм максимално обективен. Изборът е в твои ръце, каквото и да избереш - успех!
    В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Има два начина да си наистина "анти системата". Да избягаш от нея или да я промениш.

За да избягаш, трябва да се изолираш от обществото изцяло. Ама изцяло. Отиваш в Рила и си гледаш козички. Сам си построяваш подслон, сам си набавяш храна. Ако ходиш да пазариш от магазините на Системата, не се брои.

За да я промениш, първо трябва да имаш визия към какво ще я промениш. След това трябва да можеш да го осъществиш.

Но да бачка като сервитьорка определено няма да я постави извън матрицата и извън рамките на обществото.

кой определя кое е нищо и кое е нещо?
    никой. но 'нещо'-то води почтен /доколкото може/ живот, помага на близките си хора, гради каквото и да е, което да му помогне, или да помогне на близките му. или на човечеството като цяло.

кой определя кой се развива и кой пропада?
    отново никой. ти сам си определяш. но ако по цял ден нищо не правиш, или само рушиш и не изграждаш връзка с други хора /на над физическо ниво/, ако не отгледаш свое дете, което да отгледаш и да научиш на принципи и чест; ако не надхвърлиш поне малко практичността и се докоснеш до изкуство/нещо повече от този свят...не знам дали си се развил. като циклиш на едно място.

колко пари имаш и каква кола караш? каква работа работиш?
    това са глупости за мен на тоя етап, но за момента, когато ще отгледаш дете, ще ти трябват, малко или много.

на истинските личности обществото не им пречи и могат да блеснат дори наполовин в неговите коловози.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си