- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Имам нужда от съвета ви.
Кой определя? - Обществото
Какво е обществото? - Така наречената "подредена/рамкирана общност"
Каква е тази подредена общност - място в което има норми, правила, роли
Защо е така? - защото иначе ще настъпи анархия, а тя не е добра за никого.
Ти противоречиш на обществото, което в социалните науки те прави така наречения "аутсайдер". Имаш право да си такъв. Ти си го избираш.
Разбери, че ако ги няма тези рангове всичко ще е един ХАОС.
А да си успял - това всеки му отдава различно значение. Ако за теб да си успял е да се надрусаш с колкото се може повече амфети ОК. Но за мен например е здраве, сигурност, щастие, бъдеще.
Не съм съгласен.Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Докато системата те храни, ти си под нейна власт.
В системата в която живеем, истинска свобода ти носят само парите. Разбира се, че не трябва да е така. Но ти примерно как си представяш идеалната система?
Много е готино да сме извън "Системата", каквото и да разбирате под това.Само дето не мисля, че е възможно да живее извън нея. Още по-малко да я промениш.
А за промяна - ако е велик лидер, който да може да я промени отчасти, макар и не в пълния смисъл на думата, защото цялата идея ми се вижда доста утопична. Но за да я промени трябва напълно да я изучи, да вникне изцяло вътре в нея, след това да се издигне в нея, да ръководи чрез нея, докато накрая когато има нужната сила и власт да я смени според нови закони. Идеята е взаимствана пряко от теорията на Ницше за Свръхчовека и трите метаморфози (камилата, лъвът и детето).
Дегенарацио, слушай ме сега внимателно:Първоначално написано от SofiaRegularCunt
1. Като споменаваш понятието 'пианист', ще го изричаш с уважение и почит, щото наркоманската ти кратуна не може и да си представи какво означава да твориш изкуство, да живееш с него и да се храниш с него.
2. Хобитата и интересите ми са прекалено непонятни за елементарната ти натура и мироглед, простиращ се единствено до червило и насраният му, побелял кенеф. Следователно коментарите ти са НИКОМУ ненужни в тая сфера.
3. Един ден ще разбереш, че парите не са всичко на тоя свят. Дори ти ще го осъзнаеш.
Момичето може да следва дори 2 специалности (не задочно) и да си работи пак като сервитьорка. Знанието на тоя свят, пич, е БЕЗЦЕННО. Те и мутрите ги имат големите пари.. и кво от това, остават ли си простите галоши? Остават си. А това, дали има потенциал или не, не го определяш ти...
И последно - нямам нищо против теб, факта че си тук още го доказва. Обаче продължиш ли да повдигаш в култ упадъчните си навици и да съветваш хората да работят като сервитьорки вместо да учат, и то в ТИЙН форум, директно ще излетиш.. защото аз такъв пример на децата НЯМА да им дам да гледат. Щото бате, не можеш да послужиш за пример и на последния бездомник.
Добре.
остай ги всички, дръж по математика и като трета можеш да запишеш английски език...
SofiaRegularCunt - разбрал си ме погрешно, и то много. Първо не съм казала, че се занимаваш само с наркотици и алкохол. Не само, че не те познавам, за да го твърдя ами и не мисля така. Някъде по-горе бях споменала че всъщност си готин човек. Пък като какъв се представяш това ти си го решаваш.
А за аутсайдерството имах предвид друго - ти се опитваш да отхвърлиш това как функционира обществото. А хора, които се опитат да са различно от това, което би следвало да са се наричат аутсайдери. И това го казах чисто теоретично, защото ако ти беше аутсайдер вече ще си(както някой спомена по-доре) изолиран в някоя джунгла гол и бос![]()
Мисълта ми беше, че колкото и да искаш да си различен не можеш да го постигнеш освен ако не санеш въпросния аутсайдер. Да НЕ учиш не те прави различен, а просто влизаш в друга прослойка на обществото. Даже в по-голямата, защото висшите в България са едва 1/3 ако не ме лъже паметта(и тези данни не включват ромите).
А относно това дали се фукам или не - ами не се фукам. Може би се гордея, защото съм работила какви ли не тъпотии преди това, но това е нормално, нали?
Много ми е тъпо, че не си ме разбрал. По никакъв начин не исках да се чувстваш обиден лично. Аз говорих по принцип, а и съм много против това някой да неподкрепя свой приятел който иска да направи нещо с живота си,или поне да се опита(все пак оттам тргнахме)
Това някакъв закон ли трябва да е?Първоначално написано от LINKNOT
Аз за 3 месеца реших какво искам да следвам, подготвих се за изпит по математика и изкарах 5.90 на него. И не е като да съм учил по цял ден.![]()
oффффффффффффф, линкнот, от коя планета идваш.
за шибаната специалност ми трябва единствено български език и литература, дори кандидат-студенсткия е по БЕЛ, за това ви плямпам, че оценката от втората матура НЯМА да ми трябва, за това се чудя кое ми е по-лесно, та да запиша него за втора матура............ пфф, малоумни хора...
Остави ги тея матури и стани хигиенист (много елитно звучи ,но всъшност .....лол)
ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!