.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 35 от общо 35
    hottie
    Guest
    Кой определя? - Обществото
    Какво е обществото? - Така наречената "подредена/рамкирана общност"
    Каква е тази подредена общност - място в което има норми, правила, роли
    Защо е така? - защото иначе ще настъпи анархия, а тя не е добра за никого.

Ти противоречиш на обществото, което в социалните науки те прави така наречения "аутсайдер". Имаш право да си такъв. Ти си го избираш.
    Разбери, че ако ги няма тези рангове всичко ще е един ХАОС.

А да си успял - това всеки му отдава различно значение. Ако за теб да си успял е да се надрусаш с колкото се може повече амфети ОК. Но за мен например е здраве, сигурност, щастие, бъдеще.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    това,за което ти пишеш е аутсайдер,а не различен.

можеш да бачкаш каквото си искаш,да пазаруваш,откъдето си искаш и пак да си различен и анти-систем. всичко е в съзнанието.
    Не съм съгласен.

Докато системата те храни, ти си под нейна власт.

В системата в която живеем, истинска свобода ти носят само парите. Разбира се, че не трябва да е така. Но ти примерно как си представяш идеалната система?

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Много е готино да сме извън "Системата", каквото и да разбирате под това. Само дето не мисля, че е възможно да живее извън нея. Още по-малко да я промениш.

А за промяна - ако е велик лидер, който да може да я промени отчасти, макар и не в пълния смисъл на думата, защото цялата идея ми се вижда доста утопична. Но за да я промени трябва напълно да я изучи, да вникне изцяло вътре в нея, след това да се издигне в нея, да ръководи чрез нея, докато накрая когато има нужната сила и власт да я смени според нови закони. Идеята е взаимствана пряко от теорията на Ницше за Свръхчовека и трите метаморфози (камилата, лъвът и детето).

Мега фен Аватара на machoka
    Цитирай Първоначално написано от SofiaRegularCunt
    мачок,престани да ме обиждаш и споменаваш във всяка тема,пианистче

навсичкото отгоре тази фраза "социален дегенерат" си я чул от мен. и не е много нормално мъж да има твойте интереси и хобита,така че можеш спокойно да си я лепнеш върху себе си фразата,ще ти подхожда

а аз впрочем без висше,вадех повече пари от хора с 2 висшета,така че не виждам нищо лошо в това да си бачка момичето. още повече,че за да учи висше първо трябва да има знанието и акъла затова,а тя просто ги няма. второ трябва да има семейство с пари за да може да я издържат през това време,а тя и това няма. защо НАСИЛА да учи висше,щото и другите учат ли? ето това ви е сбърканото мислене на вашето общество,мачок. и с 5 висши пак ше си останеш заблуден и спица в колелото
    Дегенарацио, слушай ме сега внимателно:

1. Като споменаваш понятието 'пианист', ще го изричаш с уважение и почит, щото наркоманската ти кратуна не може и да си представи какво означава да твориш изкуство, да живееш с него и да се храниш с него.

2. Хобитата и интересите ми са прекалено непонятни за елементарната ти натура и мироглед, простиращ се единствено до червило и насраният му, побелял кенеф. Следователно коментарите ти са НИКОМУ ненужни в тая сфера.

3. Един ден ще разбереш, че парите не са всичко на тоя свят. Дори ти ще го осъзнаеш.
    Момичето може да следва дори 2 специалности (не задочно) и да си работи пак като сервитьорка. Знанието на тоя свят, пич, е БЕЗЦЕННО. Те и мутрите ги имат големите пари.. и кво от това, остават ли си простите галоши? Остават си. А това, дали има потенциал или не, не го определяш ти...

И последно - нямам нищо против теб, факта че си тук още го доказва. Обаче продължиш ли да повдигаш в култ упадъчните си навици и да съветваш хората да работят като сервитьорки вместо да учат, и то в ТИЙН форум, директно ще излетиш.. защото аз такъв пример на децата НЯМА да им дам да гледат. Щото бате, не можеш да послужиш за пример и на последния бездомник.

Добре.

остай ги всички, дръж по математика и като трета можеш да запишеш английски език...

hottie
    Guest
    SofiaRegularCunt - разбрал си ме погрешно, и то много. Първо не съм казала, че се занимаваш само с наркотици и алкохол. Не само, че не те познавам, за да го твърдя ами и не мисля така. Някъде по-горе бях споменала че всъщност си готин човек. Пък като какъв се представяш това ти си го решаваш.

А за аутсайдерството имах предвид друго - ти се опитваш да отхвърлиш това как функционира обществото. А хора, които се опитат да са различно от това, което би следвало да са се наричат аутсайдери. И това го казах чисто теоретично, защото ако ти беше аутсайдер вече ще си(както някой спомена по-доре) изолиран в някоя джунгла гол и бос
    Мисълта ми беше, че колкото и да искаш да си различен не можеш да го постигнеш освен ако не санеш въпросния аутсайдер. Да НЕ учиш не те прави различен, а просто влизаш в друга прослойка на обществото. Даже в по-голямата, защото висшите в България са едва 1/3 ако не ме лъже паметта(и тези данни не включват ромите).

А относно това дали се фукам или не - ами не се фукам. Може би се гордея, защото съм работила какви ли не тъпотии преди това, но това е нормално, нали?

Много ми е тъпо, че не си ме разбрал. По никакъв начин не исках да се чувстваш обиден лично. Аз говорих по принцип, а и съм много против това някой да неподкрепя свой приятел който иска да направи нещо с живота си,или поне да се опита(все пак оттам тргнахме)

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Цитирай Първоначално написано от LINKNOT
    Няма време да се чуди,досега е трябвало да прецени добре кой е нейният предмет и да учи усилено по него
    Това някакъв закон ли трябва да е?

Аз за 3 месеца реших какво искам да следвам, подготвих се за изпит по математика и изкарах 5.90 на него. И не е като да съм учил по цял ден.

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    oффффффффффффф, линкнот, от коя планета идваш.
    за шибаната специалност ми трябва единствено български език и литература, дори кандидат-студенсткия е по БЕЛ, за това ви плямпам, че оценката от втората матура НЯМА да ми трябва, за това се чудя кое ми е по-лесно, та да запиша него за втора матура............ пфф, малоумни хора...

Голям фен Аватара на scyLLa
    Остави ги тея матури и стани хигиенист (много елитно звучи ,но всъшност .....лол)
    ΕΛΛΑΣ ΟΛΕ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ ΠΟΤΕ !!!!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си