.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Фен Аватара на Eclipse22
    Град
    sofia

За вампирясали!!!

Хей хей,тази тема е за читатели и фенове на Ан Райс (и дано ми помогнете по-големите фенове)...търся повече информация за поредицата "Вампирски хроники" за преводите на книгите (конкретно за The Vampire Lestat (The Vampire Chronicles, Book 2)
    Anne Rice))...ииии,абе обще взето тема за читателите!
    To see a world in a grain of sand
    And a heaven in a wild flower,
    Hold infinity in the palm of your hand
    And eternity in an hour.

Супер фен Аватара на raduna
    Град
    ТУК
    Мисля, че не е преведена Вампира Виторио го има на български.
    Иначе от нейните книги се повлече крак да се правят филми за вампири и то добри Парадоксалното е, че днешните фенова на смешна писателка като Стефани Майър, дори и не са чували за Ан Райс.

Фен Аватара на Eclipse22
    Град
    sofia
    Стига бе,Ан Райс...творбите й са направо класика в жанра,спор няма! Ако не беше тя...тя направо си е кралица на историите с вампири и вещици,фентази и т.н.
    And eternity in an hour.

Град
    Horrorwood
    Няма ги преведени повечето. Малкото преведени не се намират особено лесно.
    Your pseudo sunshine I don't need.

Миналата седмица отивам в книжарницата да питам за една нейна книга и продавачката ме пита едно троснато "К'ва е тая?" Реши, че трябва да ме замине и да обслужи една учителка, която очевидно познаваше и се дършеже много по-добре с нея :/ Изчаках търпеливо, след което се върна и нервно ми каза, че я няма.Стана ми кофти и си тръгнах.

п.п. Няма пряка връзка с темата просто исках да си излея душата.

Град
    София
    Кофти е. Аз не търсих превода (който не съществува), а книгата, но в България трудно се намира. Докато четях първата, си мислех как може толкова долнопробно да се копира от толкова много други автори.
    А за превод съм абсолютно сигурна, че няма такъв човек, който би се заел от добра воля да преведе 5 книги, само защото някой го е помолил. Плюс това като повечето преводи, ще се загуби стилът и всичко чаровно в книгата. Поне според мен.
    Вие на хероин ли сте бе?

Много я копират и хич не им пука...гадно
    Ако не ти пречи да четеш на английски в амазон видях, че има доста неща, а на втора страница има и Вампира Лестат. От Амазон може да се поръчва от България. Ето линкче за резултатите общо:
    http://www.amazon.com/s/qid=1255943157/ref=sr_pg_1?ie=UTF8&rs=&keywords=ann%20rice&rh=n%3 A!1000%2Ci%3Astripbooks%2Ck%3Aann%20rice&page=1

А това е линк към Вампира Лестат:
    http://www.amazon.com/Vampire-Chroni...943332&sr=1-24

Фен Аватара на Eclipse22
    Град
    sofia
    Кофти наистина...хах, защо не я нахрани тая гъска? Хммм, четох някъде(наскоро),че книгите от поредицата ще се превеждат и че 1-вата ще излезе в началото на 2010г.Какво мислите,дали ще извадим късмет?
    And eternity in an hour.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си