- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Прием в Американския колеж
Ще е проблем езика и щом не го знаеш няма как да влезнеш. Приравнителният изпит след 8 клас по език е точно това - да се види, че си на същото ниво. Парите варират. Аз съм чувал за 7000 евро спонсорство. А парашутист значи ученик попаднал съмнително и незнайно в гимназията. В смисъл примерно във ФЕГ в 8 клас сте ти, Гошо и Иван и сте влезли с изпита след 7 клас. И така изведнъж се появява Мария в 9 клас. Е как е влязла? Парашутист....![]()
За НЕГ не знам как стоят нещата, но в мойто училище ( ИЕГ ) има прием след 8 клас, но има и приравнителен изпит по испански. Предполагам, че и там ще е така. Ванката да каже.
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Честно казано не знам.. ако си учила немски или можеш да научиш за 3 на изпита ще влезеш... което е малко тъпо защото ако си учил немски ама си тъп като гъз по БЕЛ и Мат, няма влезеш след 7, а след 8 ама... не съм сигурен 100% ще влезеш с парашута от сорта на 10 нови компютъра да купи баща ти.. или да ходи да се запознава с директорката отблизко![]()
Самотен или не, дясната ръка винаги на лице
апф ебахти колежа ! то кви са тея нереални цени просто
пък за чуждестрани ученица - 14 000 евро нещо таковаwtf
пфуу ,че то по-добре си остани в това училище в ,което си и ходи на курсове по английски ..![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Немски не съм учила..Може би със частни уроци ще стане работата!?
Но доколкото знам НЕГ няма общежитие или..?
![]()
To infinity and beyond.
`Що не пробваш в 1ва или 2ра АЕГ? Поне езика го знаеш г/д, предполагам.Ще ти е доста по-трудно за 1 година да научиш немски на ниво НЕГ. Ама пък то не си заслужава за 2ра АЕГ... не знам.
Peace & Love ;]]
Амии,честно казано и аз,но пък не искам да пропадна напълно тук в това малко провинциално градче,след което да завърша едно висше в "голямата" София и това е...Искам нещо повече,но явно не ми е писано
..Абе,няма така да се откажа
А,иначе да-знам АЕ добре и със сигурност ще ми е по-лесно,но както ти каза ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ!?
![]()
![]()
To infinity and beyond.
а ти защо толкова държиш да си там ? искаш после да ходиш извън БГ ли ? ако не е така няма смисъл ,където и да се местиш и да даваш пари да те вземат ..
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
При мен лошото,е че често се променям мнението и желанието,но сега май наистина искам..!И,просто усещам,че тук не е за мен
![]()
To infinity and beyond.
честно да ти кажа не зависи толбкова в какво училище си бил до 12 клас ,а след това .Първоначално написано от cool_doll
може да си била в най-хубавото училище в града ама после.
всичко зависи от човека ,все пак ако ти трябва по-засилено обучение по АЕ ходи на курсове
бтв и аз все си меня мнениятамного гадно ,Везни ли си
![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Е,да но смяташ ли какви са ми шансовете да се наместя в някой добър университет в чужбина,като съм завършила обикновено СОУ..нулев! И,не учудващо съм Телец / уж,трябва да съм решителна и категорична
/
To infinity and beyond.
и защо нулев![]()
ебахти колежа , толкова пари никога няма да дам![]()
като казах на наще и те направо![]()
![]()
![]()
![]()
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Ами,не и аз няма начин да си позволя да съм там при тези условия/дори и да ми се иска..това е положението/ Затова ви питам и за други предложения след 8-ми клас и точниту суми,които трябва да се "мушнат4,за да съм там..Не съм някое " мамино " детенце,което и свикнало всичко да му се сервира наготово.Просто искам да се измъкна от тука навреме
![]()
To infinity and beyond.
еми разрови се из нета ..
ти езикова ли искаш ?
пък пишеш примерно искаш ..
строителен ,пишеш
строителен софия ,нещо такова и трябва да ти излезе ,според това което искаш ..
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
Някое друго частно? Стипендия в чужбина?![]()
Добре защо смяташ, че ако си в 'елитно' софийско училище ще имаш по големи шансове за чужбина ?
Ако научиш езика отделно и после изкараш изпитите, взимаш сертификатите и отиваш в чужбина... Независимо дали идваш от някое просто СОУ или АЕГ,НЕГ,ФЕГ...
Просто тези 3 ти предлагат наготово сертификата...
А отидеш ли там, има общежития и държавните университети (които са много добри) са по 400 - 500 Евро на семестър което вашите би трябвало да могат да си позволят...![]()
Самотен или не, дясната ръка винаги на лице
Защото, ако искаш наистина добър университет, (визирам Харвард, Йейл, Оксфорд, Кембридж, Принстън, ЛСЕ, Станфорд и т.н.) българската диплома не е най-добрият вариянт.Първоначално написано от john95
И да в този смисъл си прав, че е все тая дали си в някое СОУ или АЕГ, ФЕГ, ИЕГ (НЕГ не броя, ясно защо). Там никой не ги е чувал и едните и другите. И сертификата далеч не е единственото важно нещо за Америка специално, особено, ако кандидатстваш в кастов университет.
ааа сега се сетих че ти си от Перник, и аз доскоро живях там...както и да е, аз пътувах миналата година с влак до София, уморително е много пътуването, но пък много хора пътуват именно с влак, гаранция ти давам че ще си намериш компания ако нали се съгласиш с влак да пътуваш. Относно училищата, бих ти препоръчала 73 соу, или 2ра немска както му викат - много хубаво училище...164 испанска също, но според мен 1,2 аег, 1 немска недей, не са толкова хубави колкото си мислиш, освен тва и там са мн надути. Ако ходиш на частни уроци по немски, ако учиш по същите учебници дето са учили и 8мите класове примерно във 2ра немска, мисля че ще стане работата, ще държиш приравнителен изпит и ако го изкараш си вътре.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ти вече там ли си? Какво става с теб?Първоначално написано от gabi_94
![]()
Искате да кажете,че ако си знам езика ще мога да съм в някой добър университет,въпреки че съм завършила в обикновено СОУ?![]()
А,иначе във Испанската става със приравнителен нали,защото точно този език имам възможност да го науча при мой човек?
To infinity and beyond.
ами не, нямах късмет да вляза в 73 и се набутах в 33 ег в Люлин за което ще съжалявам мноооого дългоПървоначално написано от amk933
аз бях на 2ро място по бал като ме приемаха миналата година - 30.714, а тея от моя клас горките мн зле, имаше с по 24,25 бал
![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Ми така пише в сайта.Първоначално написано от cool_doll
Peace & Love ;]]
amk933, не знам дали си наясно, но не всички способни български ученици можем да си позволим Станфорд, Йейл или Харвард (друг е въпросът, че и иначе не се стремим към тях).
cool_doll, защо така се стремиш единствено към чужбина? Имаш ли вече набелязана специалност?
Моят съвет е да си живееш живота, докато още имаш тази възможност. При това съвсем нямам предвид да скитосваш улиците по цял ден или да се напиваш по кръчмите. Обърни внимание на интересите си - спорт, извънкласни занимания, приятели, събирания, театър, музика, литература, различна от задължителната. Разбери коя си, към какво се стремиш, предпичитани предмети, идеи за следването, специалност, държава и тн. Оттам нататък, имаш ли потенциала и постараеш ли се, и с малко частни уроци ще те приемат, където искаш. Мисълта ми беше да не се вкарваш във филми отсега. Средно образование се добива навсякъде, а до висшето имаш още доста време.
ПП Не знам за Англия и САЩ, но колкото се отнася до прословутата немска диплома, все повече започвам да се убеждавам, че не си заслужава усилията заради едния прем в уни. Друг е въпросът че знанията и опитът би трябвало да са ни полезни за самото следване... (или поне така се води)
Don't worry, be happy!
Много погрешно мислене. Ученете в Йейл и Харвард специално е по-евтино отколкото в Англия.Първоначално написано от Bubbly
И не е ясно момичето към какво се стреми...
Ами,момичето ми мирише,че става все по-объркано и "ориентирано"..
Нямам представа на какво се дължи,но все съм се стремяла към чужбина
Дори не съм наясно къде точно е това " чужбина " / т.е. къде точно искам да се развивам/ Май преди да взимам някакви окончателни и важни решения ще трябва да се замисля,към какво се стремя и какво искам
![]()
.
To infinity and beyond.