.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 73 от общо 73
    Мега фен Аватара на teenems
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Цитирай Първоначално написано от Bubbly
    amk933, не знам дали си наясно, но не всички способни български ученици можем да си позволим Станфорд, Йейл или Харвард (друг е въпросът, че и иначе не се стремим към тях).
    Много погрешно мислене. Ученете в Йейл и Харвард специално е по-евтино отколкото в Англия. И не е ясно момичето към какво се стреми...
    та май си доста запознат/а с тези работи нали !?
    ами аз искам право и съм се замислила за ХАрвард .
    таа някви цени знаеш ли ? нашите са навити да ме пратят там .
    тъйй виждам ,че бая ги разбираи ,а аз не съм от наа-запознатите ии след 12 клас какъв тест се държи . ако може да обясниш накратко пък може да има и други ,които ги интеренсува : )
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Мега фен Аватара на Infinity
    ^ Аз съм точният пример за тоталната обърквация в тази сфера,така че наистина ще си ни доста полезен/полезна.
    To infinity and beyond.

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от teenems
    amk933, не знам дали си наясно, но не всички способни български ученици можем да си позволим Станфорд, Йейл или Харвард (друг е въпросът, че и иначе не се стремим към тях).
    Много погрешно мислене. Ученете в Йейл и Харвард специално е по-евтино отколкото в Англия. И не е ясно момичето към какво се стреми...
    тъйй виждам ,че бая ги разбираи ,а аз не съм от наа-запознатите ии след 12 клас какъв тест се държи . ако може да обясниш накратко пък може да има и други ,които ги интеренсува : )
    Първо да се знае: приемът на Харвард е 7.5% от всички кандидати. Изпити: САТ 1 с поне 2200, 3 изпита САТ 2, като ти си избираш предметите и ТОЙФЕЛ с над 110 поне.
    Такса: Зависи от доходите на родителите ти. Ако получават под 120 000 долара на година няма да имаш никаква такса освен самолетни билети, здравна застраховка и ядене.

Това е на кратко. Иначе мога да кажа, че съм много наясно с тези университети и приемната процедура в тях, така че ако има още въпроси питай. И за право по-добър от Йейл няма в света, но там се влиза още по-трудно.

Ами,то значи майка ми се води самотен родител и има значително по-малък доход за една година от 120 000 долара,какво означава това?
    To infinity and beyond.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от cool_doll
    Ами,то значи майка ми се води самотен родител и има значително по-малък доход за една година от 120 000 долара,какво означава това?
    Момче съм, защото еиждам, че се объкрвате.

Значи, че ще учиш без пари, ако те приемат. Но трябва да можеш да си плащаш здравната осигуровка, храната и самолетните билети. Дали ще си ги плащаш ти или майка ти или ще работиш докато учиш (според мен невъзможно) няма значение....можеш ли това да си осигуриш и приемат ли те, друго не плащаш.

Първо да се знае: приемът на Харвард е 7.5% от всички кандидати. Изпити: САТ 1 с поне 2200, 3 изпита САТ 2, като ти си избираш предметите и ТОЙФЕЛ с над 110 поне.
    Такса: Зависи от доходите на родителите ти. Ако получават под 120 000 долара на година няма да имаш никаква такса освен самолетни билети, здравна застраховка и ядене.

Това е на кратко. Иначе мога да кажа, че съм много наясно с тези университети и приемната процедура в тях, така че ако има още въпроси питай. И за право по-добър от Йейл няма в света, но там се влиза още по-трудно.
    то е ясно ,че ще е трудно . значи избирам си 3 предмета така ли ? а естествено трябва да съм добре с ае ,има ли значение какво дск съм завършила ,и това с доларите там че е безплатно ми харесва ..
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

А,имаш ли някаква информация колко горе-долу излизат осигуровките,храната и самолетните билети?
    И,има ли значение какви предмети ще си избереш / трябва да са три нали?/ ??
    To infinity and beyond.

Супер фен Аватара на gabi_94
    Абе хора още повече ме зарибихте с тоя Харвард, от както гледам некви тийн филмчета за него мн се зарибих и амбицирах Ама и на идея си нямах как се влиза, но явно с много учене...не се знае...Ако човек е упорит, вярва в себе си и мечтите си ще успее
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Цитирай Първоначално написано от gabi_94
    Абе хора още повече ме зарибихте с тоя Харвард, от както гледам некви тийн филмчета за него мн се зарибих и амбицирах Ама и на идея си нямах как се влиза, но явно с много учене...не се знае...Ако човек е упорит, вярва в себе си и мечтите си ще успее
    ехехе това е основно . също трябва много да се учи .
    някой хора започват да се подготвят за изпита години преди това ! таке чее ..
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Супер фен Аватара на gabi_94
    Цитирай Първоначално написано от gabi_94
    ехехе това е основно . също трябва много да се учи .
    някой хора започват да се подготвят за изпита години преди това ! таке чее ..
    е да така си е, но нищо не се знае...пък и мечтите са си мечти, някои твърде недостижими
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Град
    София
    Какво значи дск?

Иначе да, САТ 2 предметите са по твой избор и специално за Харвард се искат 3 - може и повече. Аз ще карам 4. Но трябва да си знаеш предмета на английски и да имаш поне 750/800 на всеки един от предметите.

Здравната застраховка на година е около 1200 долара, билетите зависи колко често ще си идваш. Отиване и връщане до там е 1000 долара общо. Яденето зависи в кой университет си. Специално за Харвард, Принстън и Йейл не би трябвало да е кой знае колко, защото са все по някакви села. Но в Колумбийския (от ранга на Харвард е) например, което е в Манхатън е към 30-40 долара на ден. В UCLA, което е в ЛА се сети колко ще е яденето. Много зависи от мястото.

А да вярно си е, че някои хора от сега се готвят - като мен например, ама ми писва на моменти и тотално се отчайвам. Просто ми идва в повече. Но въпрос на цели в крайна сметка...

Град
    ВаРнАаАа
    Какво значи дск?

Иначе да, САТ 2 предметите са по твой избор и специално за Харвард се искат 3 - може и повече. Аз ще карам 4. Но трябва да си знаеш предмета на английски и да имаш поне 750/800 на всеки един от предметите.

Здравната застраховка на година е около 1200 долара, билетите зависи колко често ще си идваш. Отиване и връщане до там е 1000 долара общо. Яденето зависи в кой университет си. Специално за Харвард, Принстън и Йейл не би трябвало да е кой знае колко, защото са все по някакви села. Но в Колумбийския (от ранга на Харвард е) например, което е в Манхатън е към 30-40 долара на ден. В UCLA, което е в ЛА се сети колко ще е яденето. Много зависи от мястото.

А да вярно си е, че някои хора от сега се готвят - като мен например, ама ми писва на моменти и тотално се отчайвам. Просто ми идва в повече. Но въпрос на цели в крайна сметка...
    Абе аз може ли да те попитам къде точно живееш?

Град
    София
    ^ В момента точно съм в София, но не уча в българско училище, ами на посолствата...

Град
    ВаРнАаАа
    ^ В момента точно съм в София, но не уча в българско училище, ами на посолствата...
    Значи като цяло живееш в България?? Защото с Обама и тея флагове,орели и тн се обърквам пък и като гледам университетите в които искаш да отидеш...

на посолства ,хмм инетересно . аз имам доста време до 12 клас ,8 съм . ти 12 ли си ? искам после да ми разказваш ,защото все пак да имам представа ,по-голяма . ти Харвард ли искаш

дск - даскало (училище)
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Град
    София
    на посолства ,хмм инетересно . аз имам доста време до 12 клас ,8 съм . ти 12 ли си ? искам после да ми разказваш ,защото все пак да имам представа ,по-голяма . ти Харвард ли искаш

дск - даскало (училище)
    10 клас съм. Иначе ще пробвам в Харвард, но определено не ми е най-първото желание, просто защото аз виждам по друг начин нещата и според моите разбирания няма по-добър университет от Йейл, но там се влиза още по-трудно.

А,направо тук ще те питам какво е това училище към посолство?
    To infinity and beyond.

и на мен ми стана интересно ;дд
    JUDGE ME
    & i'll prove you wrong.

Град
    София
    За малко да забравя каква беше всъщност темата.

1. В Колежа може да влезеш и за 7-8 хил. евро след приравнителни, обаче си на българската система и си с нас, нормалните ученици. Ако влизаш за 29 хил., учиш по IB системата.
    2. За да влезеш в Харвард, трябва да си най-добрият в нещо (спорт, математика, химия, физика, организация и т.н.) от всички деца в твоята държава. Трябва да имаш силно развити интереси и да си участвал в адски много проекти и извънкласни занятия. По-малка част зависи от изпитите, които задължително трябва да са ти за отличен, но дори максимални резултати не ти осигуряват веднага място. Трябва да те харесат и да знаят, че от теб ще стане един от елита на света в някоя сфера.
    Преди 2 седмици имахме някакви представители от университети в Америка и Великобритания и те ни казаха това.
    Вие на хероин ли сте бе?

А по точно след дванайсти клас ли мога да вляза в Харвард )
    Последно редактирано от Gabriela.Encheva : 02-25-2012 на 19:10

Повече от фен
    Към авторката - ето един перфектен вариант, ако си на много добро ниво с английския:

http://aas-sofia.org/admission/schol...guide_2012.pdf

Kъм gabi_94: Имам познати и от 91 НЕГ, и от 73-то СОУ. Надувки има и при едните , и при другите. Изключително свестни хора също. Като навсякъде по езиковите и другите гимназии, които се спрягат за елитни. И в Колежа имам приятели.Нито се надуват особено, учат си, следват си пътя и това е. Грях ли е да си умен и амбициозен? Има и сноби естествено, всяка втора реплика на които е "В колежа това, в колежа онова, а не като при вас". Но не може на база държанието на шепа хора да си вадим погрешни изводи за всички.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    ало, 2009
    нещо сте в грешка пичове.
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Повече от фен
    Опс. Я да ходя да си лягам, явно много ми се спи.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си