- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Прием в Американския колеж
та май си доста запознат/а с тези работи нали !?Първоначално написано от amk933
ами аз искам право и съм се замислила за ХАрвард .
таа някви цени знаеш ли ? нашите са навити да ме пратят там .
тъйй виждам ,че бая ги разбираи ,а аз не съм от наа-запознатите ии след 12 клас какъв тест се държи . ако може да обясниш накратко пък може да има и други ,които ги интеренсува : )
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
^ Аз съм точният пример за тоталната обърквация в тази сфера,така че наистина ще си ни доста полезен/полезна.![]()
To infinity and beyond.
Първо да се знае: приемът на Харвард е 7.5% от всички кандидати. Изпити: САТ 1 с поне 2200, 3 изпита САТ 2, като ти си избираш предметите и ТОЙФЕЛ с над 110 поне.Първоначално написано от teenems
Такса: Зависи от доходите на родителите ти. Ако получават под 120 000 долара на година няма да имаш никаква такса освен самолетни билети, здравна застраховка и ядене.
Това е на кратко. Иначе мога да кажа, че съм много наясно с тези университети и приемната процедура в тях, така че ако има още въпроси питай. И за право по-добър от Йейл няма в света, но там се влиза още по-трудно.![]()
Ами,то значи майка ми се води самотен родител и има значително по-малък доход за една година от 120 000 долара,какво означава това?![]()
![]()
To infinity and beyond.
Момче съм, защото еиждам, че се объкрвате.Първоначално написано от cool_doll
Значи, че ще учиш без пари, ако те приемат. Но трябва да можеш да си плащаш здравната осигуровка, храната и самолетните билети. Дали ще си ги плащаш ти или майка ти или ще работиш докато учиш (според мен невъзможно) няма значение....можеш ли това да си осигуриш и приемат ли те, друго не плащаш.![]()
то е ясно ,че ще е трудно . значи избирам си 3 предмета така ли ? а естествено трябва да съм добре с ае ,има ли значение какво дск съм завършила ,и това с доларите там че е безплатно ми харесва ..Първоначално написано от amk933
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
А,имаш ли някаква информация колко горе-долу излизат осигуровките,храната и самолетните билети?![]()
И,има ли значение какви предмети ще си избереш / трябва да са три нали?/ ??![]()
To infinity and beyond.
Абе хора още повече ме зарибихте с тоя Харвард, от както гледам некви тийн филмчета за него мн се зарибих и амбицирах![]()
Ама и на идея си нямах как се влиза, но явно с много учене...не се знае...Ако човек е упорит, вярва в себе си и мечтите си ще успее
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
ехехе това е основно . също трябва много да се учи .Първоначално написано от gabi_94
някой хора започват да се подготвят за изпита години преди това ! таке чее ..
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
е да така си е, но нищо не се знае...пък и мечтите са си мечти, някои твърде недостижимиПървоначално написано от teenems
![]()
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Какво значи дск?
Иначе да, САТ 2 предметите са по твой избор и специално за Харвард се искат 3 - може и повече. Аз ще карам 4. Но трябва да си знаеш предмета на английски и да имаш поне 750/800 на всеки един от предметите.
Здравната застраховка на година е около 1200 долара, билетите зависи колко често ще си идваш. Отиване и връщане до там е 1000 долара общо. Яденето зависи в кой университет си. Специално за Харвард, Принстън и Йейл не би трябвало да е кой знае колко, защото са все по някакви села. Но в Колумбийския (от ранга на Харвард е) например, което е в Манхатън е към 30-40 долара на ден. В UCLA, което е в ЛА се сети колко ще е яденето. Много зависи от мястото.
А да вярно си е, че някои хора от сега се готвят - като мен например, ама ми писва на моменти и тотално се отчайвам. Просто ми идва в повече. Но въпрос на цели в крайна сметка...![]()
Абе аз може ли да те попитам къде точно живееш?Първоначално написано от amk933
![]()
^ В момента точно съм в София, но не уча в българско училище, ами на посолствата...![]()
Значи като цяло живееш в България?? Защото с Обама и тея флагове,орели и тн се обърквамПървоначално написано от amk933
пък и като гледам университетите в които искаш да отидеш...
на посолства ,хмм инетересно . аз имам доста време до 12 клас ,8 съм . ти 12 ли си ? искам после да ми разказваш ,защото все пак да имам представа ,по-голяма . ти Харвард ли искашПървоначално написано от amk933
дск - даскало (училище)
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
10 клас съм. Иначе ще пробвам в Харвард, но определено не ми е най-първото желание, просто защото аз виждам по друг начин нещата и според моите разбирания няма по-добър университет от Йейл, но там се влиза още по-трудно.Първоначално написано от teenems
![]()
А,направо тук ще те питам какво е това училище към посолство?![]()
![]()
To infinity and beyond.
и на мен ми стана интересно ;дд
JUDGE ME
& i'll prove you wrong.
За малко да забравя каква беше всъщност темата.
1. В Колежа може да влезеш и за 7-8 хил. евро след приравнителни, обаче си на българската система и си с нас, нормалните ученици. Ако влизаш за 29 хил., учиш по IB системата.
2. За да влезеш в Харвард, трябва да си най-добрият в нещо (спорт, математика, химия, физика, организация и т.н.) от всички деца в твоята държава. Трябва да имаш силно развити интереси и да си участвал в адски много проекти и извънкласни занятия. По-малка част зависи от изпитите, които задължително трябва да са ти за отличен, но дори максимални резултати не ти осигуряват веднага място. Трябва да те харесат и да знаят, че от теб ще стане един от елита на света в някоя сфера.
Преди 2 седмици имахме някакви представители от университети в Америка и Великобритания и те ни казаха това.
Вие на хероин ли сте бе?
А по точно след дванайсти клас ли мога да вляза в Харвард)
Последно редактирано от Gabriela.Encheva : 02-25-2012 на 19:10
Към авторката - ето един перфектен вариант, ако си на много добро ниво с английския:
http://aas-sofia.org/admission/schol...guide_2012.pdf
Kъм gabi_94: Имам познати и от 91 НЕГ, и от 73-то СОУ. Надувки има и при едните , и при другите. Изключително свестни хора също. Като навсякъде по езиковите и другите гимназии, които се спрягат за елитни. И в Колежа имам приятели.Нито се надуват особено, учат си, следват си пътя и това е. Грях ли е да си умен и амбициозен? Има и сноби естествено, всяка втора реплика на които е "В колежа това, в колежа онова, а не като при вас". Но не може на база държанието на шепа хора да си вадим погрешни изводи за всички.
Опс. Я да ходя да си лягам, явно много ми се спи.![]()