- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидат-студенти тук ли сте?
Здравейте, пиша относно кандидат-студентите. Видях, че има тема за кандидат-гимназистите, но мисля че за студентите даже е и по-важно.
Питам се, дали тук има кандидат-студенти. Интересуваме, ако има разбира се, на къде са се насочили, започнали ли са подготовката си, и изобщо да споделят терзанията си, мненията си...
Тези които са студенти също могат да ударят по два, три реда - да споделят как се подготвяли, какво са пресмятали и какво е излязло накрая, доволни ли са от това което сега получават и всякакви такива.
Отделно че, и по-малките (10,11-токласниците) които са по-отговорни и са се ориентирани, та дори и започнали да се готвят също могат да споделят нещо интересно. Надявам се, че темата ще е полезна за всички ни...
Е нека бъда първата кандидат-студентка. Имам все още някакви колебания какво да бъде. Двоумя се, ако трябва да бъда по-точна. А и сега все още целия клас ни тресе бална треска относно началните организации и не ме е хванало това напрежение, но както казах "все още".![]()
Аз ще съм втора
Ще кандидатствам с български език(езикова култура).Ходя на уроци от март месец.Ще кандидатствам в Пловдив и Велико Търново със сигурност.За други градове не съм убедена все още.Изключвам определено София.
Специалностите, към които съм се насочила, са Маркетинг, Макроикономика и Стопанско управление![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Аз съм още далече,но горе-долу съм се ориентирал-МУ София със специалност стоматолгия(дентална медицина) или Варна.Ще видя,парво да приемат пък после...Английският много ми върви и се чудех дали да не замина към чужбина ама явно тук ще се остава![]()
Все още съм 11 клас, но вече започнах своята подготовка, по химия тъй като искам да вляза в медицински университет. Засега съм се спрял само на МУ-София или Варна с медицина или фармация (голямата дилема). Все още мисля, имам достатъчно време![]()
Аз се готвя вече. 10 клас съм. Ще кандидатствам за политически науки в на първо място - Йейл. Там се надявам да вляза и да уча и там ще кандидатствам на ранен прием. Иначе другите университети са Харвард, Колумбия, Принстън, Джон Хопкинс, Помона (колеж), Оксидентъл (колеж), Дюк, Ню Йорксия Университет, Чикагския университет, Джорджтаун, Джордж Вашингтон, Бостънския Университет, ЮПенн, Дартмут, Корнел, Браун, Станфорд, UCLA, Бъркли и това е общо взето от Америка. В Европа - Оксфорд, UCL, LSE, King's College и Edinburgh. И освен това един в Дания - Копенхагенския и един в България - Американския в Благоевград. Това е от мен. Ама ми се скъсва задника от учене.
П.С.: След като завърша бакалавъра с политическите науки, после искам пак в Йейл да продължа за магистратура. Искам да изкарам четиригодишната двойна програма, с която излизаш като адвокат (JD) и MBA. След това искам да уча още една година и да специализирам във финансово, корпоративно и таксово право и това е общо взето за сега. не ми се учи оше 5 години за JSD, но то и няма смисъл, ако не искам да съм професор. Пък и 14 години са ми много, и 9 ми стигат.![]()
И аз съм така. Само че ходя на уроци по математика. Скоро сигурно ще записвам и по езикова култура. Ще кандидатсвам само в ПловдивПървоначално написано от LovelyGirl
![]()
Уча в чужбина, само един изпит по английски карах. За матурата по БЕЛ седнах да се готвя една седмица преди самата матура.
В България кандидатствах само в Свищов, МИО.
Ще кандидатствам с химия за специалността химично инженерство или органични химични технологии в Бургас и София.Ще ходя на предварителен изпит по химия в Бургас.Пък в краен случай ще вляза с матурата по химия.Разбира се има едно АКО взема матурите![]()
![]()
Иначе като цяло подготовката е на ниво.Няма кой знае кво трудно в химията(поне за мен
),тъй като я разбирам пък и всяка година ходя на олимпиада тъй че....еми това е от мене
Леле, депресирах се.![]()
И аз съм 11 клас и почнах химията. Биологията... може би малко по-късно.
Искам медицина или стоматология в МУ София или Варна.![]()
12 клас съм и имам твърдите намерения да вляза в СУ със софтуерно инжинерство или компютърни науки. Готвя се яко по математика, ходя и на уроци.
Ориентирал съм се на там, защото мисля, че в тази сфера има добра почва за развитие.
Преди мислех да кандидатствам с физика, защото тя ми е силата. Още 10 клас можех да взема изпита за влизане в СУ, ходя и на национални олимпиади и състезания, но просто не виждам перспектива в това да стана някой доцент и да взимам мизерна заплата или поредния инжинер който не може да си намери работа (майка ми и баща ми са инжинери по професия и двамата в момента не работят по специалността си...)
Има един друг вариант - да кандидатствам в СУ с медицинска физика. Разбрах, че доста се търсели кадри с тази специаност, но някак си не ми вдъхва доверие и затова реших да не се занимавам с тазни наука повече, въпреки че ми е безкрайно интересна.
ами..аз съм се насочила към медицината,подготовката си по химия и биология започнах още от миналата година.Решила съм,че ще кандидатсвам В София и Варна (като във Варна ми се иска много повече) или в краен случай-Стара загораА ако не стане с медицина-имам втора надежда-фармация.Надявам се всичко да мине добре и да ме приемат,затова и уча усилено
![]()
Sitting on top of the world
Watching the stars
Go by...
И накрая всички се изсипват във Варна и варненците не могат да учат в собствения си град.![]()
То пък умрели всички да учат във Варна. Не че е кой знае колко трудно да те приемат там,хахахахахах
Аз съм се запътила към МУ-Пловдив дентална медицина. И ся започвам вече да се готвя. 11 клас съм.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Успех,аз също съм се насочил към стоматологията.Първоначално написано от cherrypezz
![]()
Здравей!И аз бях се упътил за Пловдив,но дочух доста неприятни неща и се насочих към София или Варна.Първоначално написано от OneGirl
Ако имаше комбинация град Варна с МУ София-идилияПървоначално написано от VerryBerry
![]()
Така лиПървоначално написано от gilotinator
.Ако може сподели какви са тези неща, че после да не съжалявам с избора си
.
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Еее айде моля ти се сега, не казвай на бялото черно... сам можеш да се убедиш по повечето коментари, че голяма част от хората избират между София и Варна.. и точно защото има толкова много хора и конкуренцията е по- голяма, следователно се влиза много по-трудно отколкото в по-малките градове.Първоначално написано от MiamiInk
Във Варна- и по - специално Винса - се влиза много по- лесно отколкото СУ например. Все пак там ( ВИНСА) приемат с тестове, което е абсурдно.
Едно място не говори за всички останалиПървоначално написано от MiamiInk
Каквото и да ми говориш, фактите са си факти! В големите градове има най-много конкуренция!
Първоначално написано от MiamiInk
зависи с какъв тест сиако си с тест по БЕЛ или История шансът да влезеш е много по- голям, коеот е меко казано абсурдно, защото говорим за ИКОНОМИЧЕСКИ ВУЗ , ама на кой му пука, че половината не могат да решават 1 елементарно квадратно уравнение
![]()
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
Да и за мен е мега абсурдно в Икономически вуз да има изпит по БЕЛ и История, то така е и в Свищов, и в УНСС. Явно трябва да се вкарат някакви промени, ама на никой не му се занимава, пък и колкото повече студенти, толкова по- добре