- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидат-студенти тук ли сте?
Няма как да не те приемат. Там е доста нисък балът.Първоначално написано от Blo0dSuGaR
За кое става дума- за Софийския или за това в Пловдив?Първоначално написано от Loshotia
А между другото аз още не мога да разбера тоя бал нещоНе го схващам за какво е.Някой ще ми обясни ли
![]()
Бала е сбора от оценките които са ти балообразуващи. За всяка специалност балообразуващите предмети са различни и по различен начин се смятат.Някои оценки се удвояват други утрояват а някои просто се прибавят към останалите.Първоначално написано от Blo0dSuGaR
Аз исках в Пловдив да ме приемаат но уви... ще си стоя в бургас и това е
There is no right or wrong, only fun or boring
Благодаря.Аз не съм видяла в сайта на СУ да има колко трябва да ми е бала.Първоначално написано от Sladurcho
![]()
Навсякъде ги има баловете.. особено ако имаш справочника на СУ там си пише всичкоПървоначално написано от Blo0dSuGaR
![]()
някой може ли да ми разкаже малко повече за икономическия във Варна... как се определя бала, оценката от матура смята ли се, държат ли се други изпити? гледах в сайта, но нищо не разбрах![]()
![]()
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Казаха ми че там дори с диплома 6.00 и оценка от кандидат-студентския изпит над 5.50и не са ги приемали.... Говорише се че трябва да бутнеш кинти че да имаш шанс.Първоначално написано от PurpleDream
Кой ти го каза? Някой, който не е успял да влезе ли?Първоначално написано от Sladurcho
За СУ дипломата не ти играе- играят ти химия и биология. Ако имаш 6.00 и по двата предмета през годината и ако беше кандидатствала тази година, ти трябваше 5, за да влезеш на първо класиране. На второ класиране баловете падат драстично, а за трето да не говорим. Това, което се изисква от теб е постоянство в ученето.
Аз в 9 клас по биология имам 5,а в 10 6.По химия в 9 -5,в 10-6Първоначално написано от Loshotia
![]()
Не!Каза ми го една моя бивша съученичка,която бе приета да учи там и много други познати които не са успели да влязатПървоначално написано от Loshotia
![]()
PurpleDream , моя приятелка кандидатства във Винса, взеха и бала от дипломата и оценките от изпитите ако не се лъжа. Вземи си книжка със примерни тестове, въпросите на изпита се повтарят почти на 90%И да, може да се кандидатства с матура .
мерси многоПървоначално написано от dalches18
![]()
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Ох...хич не сме малко...това ме плаши искам фармация не ме интересува къде,почнах уроци по химия в образователен център,лятото почвам и биологията...11клас съм. Мн ме е страх!
Живота си следвах,мечтаех,кроях....
Айде и аз да се включаЕмии значи аз съм 11клас и съм се насочила към НХА София (Индустриален дизайн или нещо такова да е ),но малко се плаша от факта,че влизането е адски трудно до колкото съм запозната.А и май се налага да почна и уроци по математика,надявам се да не е късно,ако започна лятото.Някой ,ако има съвет или мнение да казва или ако вече е там
![]()
zdraveite az si vzeh u4ebnik po geigrafiq no e izdanie 2007 .. kazaha mi na slaveikov 4e nego nai mnogo go kupuvat ... edin lilav .... nadqvam se da ne se okaje 4e ne vaji ... a vie kak se gotvite ima li nqkoi koito 6te durji matura GEOGRAFIQ hodite li na uroci .. kakvo pravite ... zashtoto nqmma vazmojnost za uroci ii dano uspeq sama da se podgotvq . daite suveti
Аз ще ходя на матура по география и уча по учебника на Булвест 2000 (един бял е). Не ходя на уроци и няма да ходя.Напълно възможно е сама да се подготвиш.Просто си учи уроците.Можеш да си купиш и книжка с пробни матури, за да се упражняваш. Успех![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Славянска филология и по-специално с полски.Ако не-ще преживея и маркетинг да запиша.
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
и аз съм като тебе-МУ стоматология,но ще е догодина кандидатстването,че съм още 11 класПървоначално написано от gilotinator
иначе от миналата година ходя на уроци по химия,а оттая и по биология и ми е супер натоварен графика
![]()
Софийски във ФМИ, някоя от компютърните специалности. Първо желание ми е компютърни науки. А и в Технически с КСТ.
Абе хора, една учителка ми каза, че може да направят коефицента на матурите колкото този на изпитите. Някой друг да е чул такова нещо? Ще бъде голяма преебавка..
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Мой горещ съвет към вас е да следите ако не новините по телевизията, то поне тези онлайн, защото преди доста време обявиха промените за коефициента на матурите и изпитите за Алма Матер, а вие все още не знаете. Следете страниците на Университета и другите ВУЗове, за които ще се борите
В България : УНСС и СУ - журналистика...
Иначе обмислям вариант и в чужбина и по специално Австрия или Швейцаря - Хотелиерство...
Има ли хора, които са решили да учат в чужбина?....Как стои въпраса с кандидатстването там...?...Документи....
Ползвате ли услугите на фирма за кандидатстването в чужбина...?..
Аз мисля да ползвам услугите на Униконсулт - http://www.uniconsult.bg/index.php?m=71&lang=1
Все пак всяка година има някакви промени, а такава фирма най-точно ще знае какво трябва да се направи...
Живея в Щатите. Тестовете си взех в 11ти клас. Вече кандидатствах навсякъде където исках. Приета съм в 3 университета и ми предлагат доста стипендии. Очаквам да чуя от моят фаворит, University of Chicago, и от Northwestern University - Chicago... но те по принцип си пращат решенията чак през Април, не като другите три университета. Наще не искаха да посочвам специалност, но аз сложих психология и ме приеха с това, но винаги мога да го сменя ако реша.
Успех на всички!
Те понеже от Варна няма да дойдат към София...Първоначално написано от victimofpain
А за специалност - в НБУ графичен дизайн или фотография.Забелязвам,че всички искате да кандидатствате предимно икономика,право или медицина.Няма ли някой,който да се е насочил към изкуствата?![]()
няма! повечето си мислят, че като влязат да учат право/икономика и ще станат мултимилиардери. парите, парите.Първоначално написано от moon_flower
Хайде и първия кандидат академик. Ще кандидаствам в НХА - 1-ва специалност Плакат и визуална комуникация, 2-ра рекламен дизайн.) Ще се пробвам и в Ту София.. ама там е резерва.