- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Жозе Фреш - Китай: някога и сега
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
"Кольцо странника" от Марина Александрова,
сега "Дон Кихот"..
Can I steal your mind for a while?
Can I stop your heart for a while?
Can I freeze your soul and your time?
http://www.youtube.com/watch?v=C_4kx8JvpqI
Името на розата-Умберто Еко чета в момента.
не съм очаквала,че нещо съдържащо думата "монах" ще ми хареса и ще е така интересно ;о
...умопомрачителна е...Първоначално написано от poLito36
![]()
аз сега съм на "Демонът и сеньорита Прим" на Куелю
The crowd is proud
The crowd is loud
The crowd says"No"!
To friend and foe
I stand between
Of might and unseen
What's right and wrong
Debate sing song
To push away
A chance to stay
An idea born
To laugh or sorn
Reject or see
What will,shall be
One"Yes"is spoken
One voice has broken
The silence still
Pay up the bill
One"Maybe",please
The crowd appease...
"Yes","No","Maybe"
Undecided
Crowd
Divided...
Остават ми около 20 странички от "Черния обелиск" на Ерих Мария Ремарк и после продължавам с "Обетована земя", също негова. Това е един от най-невероятните писатели, на които съм попадала - а аз чета наистина много и разнообразно.
"If everything is under control, you're just not going fast enough."
Mario Andretti
Последно - "Хамлет" - Шекспир.
Сега - "Баскервилското куче" на английски.
мм довечера мисля да започна "Няма нищо по-хубаво от лошото време" на Богомил Райнов.
"АД" - Данте Алигиери
И спря да се върти за миг земята..
"Сидхарта" - Х.Хесе
Audio ergo sum
^и?
//за мен ти си Г-н Класика, нали знаеш:Д
Ами тази вечер я започнах и прочетох само 20тина страници. Усещам, че ще има големи духовни разкрития за човешкия живот, които 90% от хората днешно време няма да разберат, а друга по-малка част ще ги разберат, но това няма да промени живота им или мисленето им. Нали знаеш - както всяка класика![]()
Audio ergo sum
а, не точно, Хесе е специален.![]()
Ловецът на хвърчила - Халед Хосейни <3
В момента чета Училище за вампири:Белязана на П. С. Каст и Кристин Каст,но тая част не ме грабва толкова,колкото първата.
Нещата не стават като по филмите. Няма щастлив край, няма вечна любов, няма нищо на готово. Всичко трябва да си го направиш САМ !
Току-що свърших с "Тютюн" на Димов иии.... съм доволна, въпреки че това прилагателно изглежда странно за коментар след прочит на книга.
Но ми беше интересно да чета и я намирам за истинска.
Сега съм пред дилемата дали да прочета и на г-н Страшимиров романа "Хоро" или тъй като не е задължителна книга да си прехвърля усилията към 1984, която ме чака от доста време, а защо пък не, да започна с "Изток от Рая" - твърде добри отзиви има за тази книга, а трябва да се чете.
Усещам, че чета твърде недостатъчно, а е необходимо да се стига до най-различни прозрения и житейски истини, плюс многобройните ползи от потапянето между страниците.
Да, чувствам се като пълна невежа заради нечетенето ми.![]()
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Павилион за жени
WindScar <3333
obesendomat (superman) <3
"Пир за врани"-Джордж Мартин.Тази книга е от поредицата "Песен за огън и лед" и бих казал,че тази поредица е една от най-епичните фентъзи поредици правени някога!Специално за тази книга-тя е четвъртата от поредицата и за мене е най-слаба от излезлите досега,но също ми хареса страшно много!
Вещицата от Портобело от Паулу Коелю. Все още не съм я довършила,но е увлекателна.![]()
Всяка следваща минута е нов шанс да преобърнеш живота си! (:
Колорадеца - Стивън Кинг ..
интересна изглежда, но тия дни нямах желание да чета.
На какъв език си я чела , защото на български мисля , че я няма. Последно четох " Последна песен" на Никълъс Спаркс много харесвам този авторПървоначално написано от Colouring
![]()
На български.Определено я има издадена,но може би я няма в по-ново издание.Моето е от '78.Първоначално написано от Cvetii95
![]()