- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
Вчера дочетох "Под игото" (най-накрая). Доста трудна книга, не се чете никак лесно - историята на моменти е объркана, езикът и стилът на автора са си малко старовремски, затова ти отнема повече време да схванеш написаното. Но ми хареса, очаквах съвсем друго мнение да имам. Тези простотии, които ги учим в училище... направо убиват произведението.
Успях да преглътна фалша на любовната история и част от разговорите между някои герои (толкова патетични, леле-мале!), както и нереалността на някои събития (това "провидение" направо ми бъркаше в душата, голям късметлия този Бойчо :Д) - книгата наистина заслужава максимална оценка заради идеята, която е разгърната в нея. Интересно ми е защо не ни преподават последната глава, според мен е много важна - смъртта на Мунчо, единственият "луд", който се осмелява да протестира срещу случилото се.
Мисля, че в героите могат да се "огледат" много от нашите съвременници - и смелите, и влюбените, и отвратителните предатели (Стефчов, Юрдан) и безмозъчни и безхарактерни същества като Рачко Пръдлето. Заслужава си дългото време, което й посветих.
Вече не се ли преподава?
Може да е по същата причина като напъните за премахване на „Моята молитва“ на Ботев и „Вяра“ на Вапцаров от програмата – за да е по-лесно възпитаването на хора без гражданска позиция, мухльовци и бурмички...
Благодаря за този отзив, JustaLittleKid, усмихна ме припомнящо.![]()
^Може и да се преподава, честно казано, с моята преподавателка е малко трудно да разбереш. Но не се набляга на нея, а поне аз смятам, че в нея се крие много смисъл. =)
Определено програмата има нужда от обновяване, но не това са нещата, които трябва да променят.
Аз в момента чета три книги едновременно.... малко трудно ми се получава като кажем, че нямам мого свободно време.... "Мактуб", "Граф Монте Кристо"-втората книга и "Великият Гетсби".
сега чета 'мъдростта на вековете'
добър начин да попълниш някои тъпи пропуски![]()
„Психопрограмираният“ на Атанас П. Славов.
Впрочем – силно препоръчвам сборника му с разкази „Мигновечност“, ако ви попадне.
Свърших четенето на едни много шантави разкази, на Давид Албахари. Страхотни са! Къси - някои по половин страница, обаче имат много съдържателни послания. Е, някоои не ги разбрах съвсем, даже никак, но не е беда. Най-хубавото е, че отваряш напосоки, четеш и затваряш. Препоръчвам!
Ммм в момента чета
1. Сиянието на Стивън Кинг - 70%
2. Рицаря от седемте кралства на Мартин - 85%
3. Неизбежният бял на Джек Лондон - 100%
![]()
Почнах последната книжка от поредицата за Тифани на Пратчет: I Shall Wear Midnight.
И по тоя повод се присетих за най-изкъртилия ме пасаж в предишната: http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post10959640
![]()
"Игрите на глада" - Сюзан Колинс![]()
When I let go by a day without talking to you, that day's just no good... (
Дивергенти - На места куца, на места е хубава, но има какво да се желае повече. Ще видим дали ще си купя втората Бунтовници.
♥ 2PAC ♥
Just be yourself! You don't live to impress all this motherfuckers out there! ;PP
----------------------------------Реалността е фалшива. Мечтите са истински. - 2Pac
Гордост и предрасъдаци чета в момента и съм на половината...интересна ми е
50 нюанса по-тъмно.
Всяко нещо в живота се заплаща - с кръв, с пот, със сълзи, с лични жертви.Затова не завиждай, не знаеш кой с какво е платил!
Приключих с "Убийство в Ориент експрес" на Агата Кристи. Крайно разочарована съм! Хич не ми беше интересна, а в нета се начетох на толкова положителни коментари"Десет малки негърчета" ми хареса повече.
Сега започнах "Древният враг" на Дийн Кунц по предложение на приятел. Прочела съм към 30 страници, но май и нея ще завърша с голям зорЗа сега ми е безинтересна, но да видим.
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Нощи повърших "Гордост и предразсъдаци"... УНИКАЛНА КНИГА! Днес гледах филма-не е лош, но се издразних на някои промени.
Гледах и "Великият Гетсби"- наистина филма е по-хубав
Напоседък все почвам, но не довършвам
Почнала съм "Куртизанката и самураят" "Шантарам" и "Птиците умират сами
ма нещо не съм в настроение за четене, явно"
nigga stole my bike