- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
"Пътят" на Кормак МакКарти. Скоро ще почна "Богове, гробници и учени" на К.В.Керам
Изчетох „Мечове в морето“, антология с ново българско фентъзи. (Но повече препоръчвам „Мечове в града“.)
И най-сетне почнах 13-те тома събрани разкази на Теодор Стърджън... Чака ме литОргия!![]()
posledno chetoh junkie na william burroughs i sledva6tata nz kva 6e e iz4erpah sa
utre she otida ima 1 4i4ka v burgas prodava knigi za po 2-3 leva dano si haresam n6
"Гръцкото съкровище" на Стоун.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
nqkoi chel li e to the lighthouse na Virginia Woolf dr sedmica q po4vam
Приключвам сборник разкази на Стивън Кинг - "Всичко е съдбовно" , и започвам "Крадецът на книги" от Маркъс Зюсак.
Ето едно много интересно "книжно предизвикателство" , което приех за тази година.
От януари насам прочетох 4 книги които се вписват в 12 категории. Не , че избирам книгите си по това , но е забавно , искам да видя до къде ще стигна до края на годината![]()
Има няколко категории които ще са трудни за изпълнение , например:
- книга с действие , развиващо се в родния ви град (трудна работа , май не съществува такава)
- книга от автор със същите инициали като вашите (не намирам такъв автор , чието творчество да ме интересува)
- книга която да те накара да плачеш ( никога не съм плакала на книги)
- забранена книга ( и къде да намеря такава)
И така , вижте може да ви е интересно.
^къде си родена?:Д
и какви са инициалите ти:Д
за забранявани книги само гугълни;
В Бургас съм родена , инициалите ми са И.С. Намирам само руски и български автори ,и разни които не ме привличат
И доколкото си го тълкувам , книгата трябва в момента да е забранена , а не просто забранявана някога.
Последно редактирано от BlackWings : 02-09-2015 на 18:33
^ Готино предизвикателство.
А на първо напъване и аз не се сещам за автор „И. С.“, който да препоръчам за четене... Брях!
„Уил Грейсън, Уил Грейсън“ на Джон Грийн & Дейвид Левитан![]()
Довърших 'The Metamorphosis' на Кафка, много добре описва каква е (за жалост) човешката природа. Хареса ми.
Набързо прочетох и 'The outsider' на Лъвкрафт, благодаря за препоръката на tireheb, между другото. Стилът на писане ме впечатли, ще продължа с още нещо негово.
taman prochetoh to the lighthouse basi knigata shi ma kara do 6 sutrinda da q 4eta ;d sq pak idva gadniq moment za izbirane na nova
nqkvi mneniq za a portrait of the artist as a young man?
^чети!
//много ми харесва как(во) четеш. не знам по какво се водиш при избора си, но бих делила библиотека с теб!:Д
он: реално цикля със стари книги, докато си намеря ново(то) четиво. сега разнасям депресиите на Хесе, Ф.М. и любовния Барт, които ме държат заземена:Д
Последно редактирано от Blab : 02-17-2015 на 07:01
Мидълсекс в момента. Преди това "Превъртане на световете" от Г. Рупчев <3
Завърших "Танатонавтите". Сега започвам "Стогодишният старец, който скочи през прозореца и избяга".