- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- Коя книга четете в момента/Коя четохте последно? vol.2
И аз съм си традиционалист и имам цял склад непрочетени книги за лятната отпуска вкъщи, но през останалата част от годината закъсвам със запасите в странство, а с киндъла съм зависима само от интернет (и от батерията на четеца, де)
Трудно ми вървеше книгата, признавам. На моменти имах чувството, че гледам нещо средно между Отчаяни съпруги и Малки сладки лъжкини. Дотегнаха ми сплетните около изборите за общински съветник, дребните им проблеми, семейните дрязги, малодушието и домашното насилие. Краят обаче ме остави безмълвна. Толкова безотговорност, толкова овче/малодушие и изведнъж маса народ гузни при погребението на 2 невинни душици. А толкова време си затваряха очите и сякаш отричаха съществуването и на Кристъл, и на Рони, и на майка им... Бъдещето на нарко-клиниката се свеждаше до някакви тънки сметки...
Ива, може да хвърлиш око и на Вакантен пост. Не е същият стил като Аз преди теб, но, както вече си подразбрала, финалът е гаден.
Последно редактирано от kalpazanka : 07-06-2015 на 20:06
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Вчера прочетох повестта на Емилиян Станев " Търновска царица". Интересна, завладяваща! На моменти уж предвидима и пак не си сигурен че ще стане точно това. История, която доказва че времето минава, сменят се правителства, излизат нови технологии, но човешките ценности не се променят. Доказва, че гордостта и любовта не водят на никъде. Припомня ни, че всеки сам решава пътя си. И как ако някой е решил да продължи пътят си без нас, дори да го обичаме безумно ние го оставяме. Защото нали точно в това се изразява любовта, да искаш другият да е щастлив, макар без теб. История за самотата. И затова как когато сме най- обичани, се чувстваме на- отхвърлени и отчаяни. История за вътрешната борба. И как често се ръководим от това, което ще кажат другите. Нали целта ни е да бъдем щастливи? А когато щастието ни е обвързано с някой друг. Защо всеки трябва различно да разбира щастието...?
Интересно ми е да чуя и други мнения.
Iva, разчиствах си киндъла от прочетеното и пак се сетих за теб- 3 метра над небето.Може да погледнеш и Последното писмо от любимия и Момичето, което бях /от Доджо Мойс, но не са толкова силни в сравнение с Аз преди теб, даже са си направо плява, но като за лятото стават/. Също ти препоръчвам и P. S. Обичам те- пак разтърсваща като Аз преди теб
Против летни жеги и скука може да се сдобиеш и с Катрин Панкол- Жълтите очи на крокодилите, Бавният валс на костенурките и Защо катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник.Чети ги точно в този ред
![]()
Захващам се с книга 3- Защо катеричките от Сентръл парк са тъжни в понеделник
Чакат ме Човек на име Уве, Зимата на нашето недоволство, Последният танц на Матилда, Пържени зелени домати и т. н.
Пържени зелени домати е най-тъпия филм, който съм гледал. Едно време си правехме такива класации и винаги той печелеше.
ехаа, тенксна мен не ми се чете нещо любовно, щото предполагам тези на никалъс спаркс са такива, а по-скоро зашлевяващи те, хаха. да ме изведат от собствените ми незначителни проблеми и да ме накарат да съпреживея тези на героите. след аз пред теб дълго мислих кой е по-големият егоист, опитах се да се поставя на мястото на двете страни... и някак бях емоционално привързана към момчето ;д
Няма да ти е скучно през лятото, предполагам
"С дъх на канела" е зашлевяваща. Таткото на главния герой е с вид аутизъм, но това синът му го осъзнава малко късничко. Книгата е и за изборите, саможертвата, които правим в ущърб на себе си, но в името на благото на любимия човек, пък бил той вече и с друг партньор.
На мен ми беше жал и за Луиза. Хем разбирах доводите на пича да прибегне към асистирано самоубийство, хем уважавах правото му на свободна воля, хем съжалявах, че не им е дал поне още година-две-три-пет шанс да се полюбуват един на друг. А за мен Луиза вече е обречена да си остане сама. След подобна любов просто няма да намери и бледо негово копие дори. Неслучайно той й пишеше в писмото "Ако случайно някой ден заживееш с някой мухльо" (цитирам по памет)- явно и той самият е осъзнавал, че я обрича да си живее като кукувица с книгите и телевизията в петък вечер.
лел, дори им помниш имена, писма, думи ;д, а я чете преди мен. забравих повечето неща, остана ми само неприятният вкус от края. честно, ако можех, сигурно щеше да ревна. и на мен ми стана кофти за нея, по едно време го обвинявах, че не я обича достатъчно, за да надмогне...хмм, не ми идва подходящата дума, собственото си неудобство (?), за да бъде с момичето. май се влюбих в него :О
ще започна с тази, която жОрналиста каза да не чета, след тва с дъх на канела и евентуално останалите, които изброи ;д. тенкс отново![]()
Eх, намерих я тази Аз преди теб, на английски ще си я чета обаче. Направо... не знам кое по-напред. Чета "любов" в момента, противно на очакванията ми явно не мога да чета две книги едновременно. После искам The Art of Loving, The Blonde, после тая... после малко фантастика, някога "Цар Плъх", Мураками и той чака. КОГАААААА, от утре почвам да уча пак :S
^Свикни с мисълта, че оттук насетне свободното време ще става кът.
Моя асистентка обичаше да казва, че най-много пари и най-много време имаме като студенти.![]()
Последно редактирано от you against me : 07-08-2015 на 12:46 Причина: ...
Днес свърших "Аз бях тук" на Гейл Форман. Изчетох я на един дъх, направи ми истинско впечатление.
Още се колебая коя книга да почна след нея – спряла съм се на "Да остана ли?" на същата авторка, "Елитът" на Кийра Кас (първата книга от "Изборът" беше лека и приятна), "Всеки ден" на Дейвид Левитан и "Писма до мъртвите с любов" на Ава Дилийра.
Днес или най-късно утре ще посетя книжарницата и ще избера. Но като зная още колко книги ще ми хванат окото...направо ми иде да се разплача, че не мога да си взема всичките.![]()