- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Питане за хамстери - отглеждане?
Моля да споделите опита си относно отглеждането на хамстери. С какво се хранят, колко често трябва да се хранят? Чувал съм че вода не трябва да се дава набавя се от храната. На колко време се сменя талаша?![]()
те умират бързо, ако се привързваш много си вземи 10![]()
помня на един приятел преди време, хамстера му умря от запек![]()
![]()
то густо, то пусто
Купуваш му гранулирана храна от зоомагазина. хубаво е да имаш отделно нещо като купичка, в която да му слагаш храната, но и без нея става, просто сипваш храната на талаша и мишката си я яде. Продават специални поилки, като има такива както за аквариум, така и за клетки, в зависимост от това в какво си гледаш хамстера. И вода не се дава на мишката, само ако през деня му даваш достатъчно сочни плодове и зеленчуци като краставица, портокал, праскова и т.н. но гледай да са обелени или много добре измити, защото има висок натрии и може от многото ядене на такива плодове и зеленчуци мишлето да умре. Все пак препоръчително е при всички случаи да има поилка с прясна вода, като гледаш през ден или два да му сменяш водата с чиста. А самата поилка се сменя на няколко месеца.
Талаша се сменя в зависимост от това в колко голям аквариум/клетка гледаш мишката... Но все пак ти ще забележиш когато е замръсен и сам ще разбереш кога да го подменяш.
Успех!
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Нали каза че вода не се дава какви поилки ще слагам и защо?![]()
знам само, че много често се изяждат един друг![]()
отвратителни животни![]()
Оххх боже... пак прочети написаното и този път по-внимателно.
Айде даже ще ти цитирам мястото.
Първоначално написано от stefity
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Благодаря!![]()
![]()
![]()
По-добре му сложи поикла - то ако има нужда, само ще си сучи водата, ако не си я е набавило от другаде. Няколко хамстерчета ми бяха измрели от обезводняване, защото ей така всеки ми обясняваше, че нямали нужда - да, бе да. После като му хванах цаката с поилката и започнаха да живеят до дълги старини...![]()
Но вода - задължително!![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Ок Мерси!![]()
виж този сайт http://jivotinki.com
Моя хамстер умря от грип. Ревах 2-3 дена и с мама му направихме тържествено погребение зад блока, на което също ревахме.
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
Моя умря от горещината.Никой не ми беше казал, че не може да е в стаята, където има печка![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
Аз четах че трябва да е на 21-23 градуса. И за храната да ви питам колко трябва да се дава примерно дам му ябълка и то изяде всичко после пак нее ли много.![]()
Моят, единия умря от инсулт, а другия умря от разбито сърце по първия.Първоначално написано от mmKamm
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Отговаряйте на това!!!Първоначално написано от ivan_realmadrid
Може ли да излезе от аквариума хамстера? Моя е висок 1 педя и сложих горе решетка чувал съм че излизали!![]()
Моите съболезнования!Първоначално написано от LadyDi
She watch the sun-thats all she needed to let go
She held the sea-thats all she needed just to Be Free !
Ае по сериозно иначе знаете КЛЮЧ!!!![]()
![]()
![]()
Час по биология в Шумьенския университет. Всички разказват как се грижат за животните си, някои дори ги носят със себе си. Става Петърчо и показва аквариум със златни рибки. Казва:
- Това са моите златни рибки. Аз се грижа за тях всеки ден - храня ги, сменям им водата на два месеца.
- Браво Петърчо. Марийке, ти какво носиш?
- Аз си нося котарака. Казва се Том, обича да го гушкат и да яде Whiskas.
- Иванчо, а ти какво държиш, това проскубано животно какво е?
Иванчо от Провадия протегнал напред ръцете си, показал едно ужасно проскубано животно и казал:
- Това е моят хамстер Пухчо.
- А защо е така проскубан?
- Ами, от тиксото.
- Какво тиксо?
- С което го облепям, докато го чукам, за да не се пръсне!
Grumpy old madman
...по желание на автора.