На ви малко статистика http://www.w3schools.com/browsers/browsers_stats.asp

Аз лично ползвам google chrome, защото е сравнително лек и бърз, и тъй като чат пат правя някое сайтче ползвам вградената в него конзола за javascript и task manager. А също така спазва всичките уеб стандарти.

Преди доста време ползвах firefox, но се отказах от него, защото взе много рам да лапа и стана тромав. Също така няма вградена функция като го отвориш да ти дава бързи линкове с thumbnails, а трябва да инсталираш plug in, който дърпа допълнително рам и затова спрях да го ползвам.

И от опера не останах с много добри впечатления. Също е тежичка, а като реша да дърпаш нещо през нея направо имах чувството, че цъкам някакъв супер тежък shooter. Torrent downloader-a й не може да замени U-torrent според мен.

След като съм се мъчил сумати безсънни нощи да нагласям някакъв си тъп div, който случайно изскача където не му е мястото в internet explorer 6, съм решил, че дори и живота ми да зависи от това няма да ползвам повече на microsoft браузърите. Добре, че както може да видите в статистиката към която съм дал линк, ясно си личи как IE 6 умира.