Цитирай Първоначално написано от DevilWish
Здравейте, скъпи съфорумници.
Тъй като ежедневно се сблъсквам с една лоша черта от характера на хората - именно неблагодарността - реших да напиша една темичка.
Може би в мен самата е проблема, че винаги се опитвам да направя на всеки го нещо добро.Колко пъти гледам да помогна примерно на съученици, които ми се водят приятели, в замяна не получавам нищо - аз и не чакам дела, но поне 1 добра дума или като се наложи на мен да ми трябва помощ и подкрепа да я получа.Но уви не я получавам.
Други примери има много . .
Не знам точно с какво цел правя темата, то не може да се помогне, но просто исках да видя и при вас ли е така или аз съм единствената будала, която прави всичко за всекиго!?
Първо осъждаш другите, това не е добродетел.
Второ сама казваш че очакваш една добра дума или помощ когато имаш нужда. Значи все пак не правиш всичко просто от добро желание.
Трето определяш сама себе си като "будала" което ясно показва че изпитваш недоволство от това че правиш "добрини" а не ти се отвръща и че очакваш одобрение от нас (което мароканеца вече ти даде, така че дишай спокойно и продължавай да се мислиш за мъченица).

Пак казвам или правиш добро и после не се самоизтъкваш и не очакваш да ти се отвърне със същото и не изпитваш огорчение и разочарование когато не получиш нищо в замяна или просто не правиш услуги и си живееш спокойно.