Напълно се съгласявам с поста на "krem4et0". И по време на моето студенство съм помагал на много мой приятели и колеги, а дори и на такива с които сме на "здравей - здрасти". Който е потърсил помощ от мен винаги я е получил, стига да е в моите възможности все пак. Има различни хора - едните са неблагодарни и късопаметни, но от друга страна съществуват и такива, които помнят дадената услуга или помощ и след време дори могат да ти я върнат в троен "размер"! Никога не съм очаквал нещо в замяна за помоща ми! Понякога тези хора са ми благодарили за дадената услуга (помощ), дори се е случвало да ме почерпят след време и т.н., което ме е радвало изключително много, защото все пак някой е оценил това което съм направил. По-важното е да вършиш нещата както ги чувстваш! Щом имаш добрината да помагаш на останалите, не би трябвало да очакваш някаква награда за това, а по скоро вътрешно удоволетворение... Поне при мен е така! Вече им не помня бройката - колко курсови работи съм сътворил, колко задачи съм рещил и колко чужди 6-ци и 5-ци съм изкарал - даже на мойте курсови задачи съм имал по-ниски оценки от колкото приятелите и познатите ми са имали на техните, но това нито веднъж не ме е подразнило, а като се сетя и се заливам от смях! Разбира се, че ми се е случвало и то не веднъж и на мен да помагат, за което най-малко съм Благодарил и така. Лошите качества на човека не могат да се изкоренят и за това винаги ще има неблагодарин и такива, които биха ти забили нож в гърба когато най-малко очакваш. За мен мога да кажа, че от далече ги познавам такива личности и се пазя далеч от тях!
П.С. - Надявам се само един ден, ако недай си Боже попадна в тежка ситуация или някаква беда, да се намери поне един от тези хора на които съм помогнал с каквото и да е, да ми подаде ръка, както и аз съм му подал на времето...