- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Култа(любовта) към модата
Не си само ти.Първоначално написано от TeenSpirit
И аз се радвам, че споделиНали това е целта на форума.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
модата е илюзия създадена са контрол и манипулиране на масите
i'm not talkin about the queens but (WHAAT?) the bitches ...
not the sisters but (WHAAT?) the bitches ...
not the young ladies but (WHAAT?) the bitches.. the bitches, the bitches... BIIITCH
Tи първо прочети за к'во става въпрос.Първоначално написано от Zarity
Ама ти още не се разбра, нали? Значи искам да те попитам нещо - толкова умопомрачително тъп ли си, за да не разбираш още, че не всеки се облича за да прилича на някой. Има хора, които се харесват в розово - това педали ли ги прави? Има хора, които се харесват в по-тъмни дрехи - това готове ли ги прави? Има и такива, които се обличат и като модели, но това не ги прави такива, нали? Просто разбери, че не всеки човек е толкова слаб и безхарактерен, за да се облича като другите за да им се издигне в очите.Първоначално написано от Prod1and1Pull
ам, LadyDi, аз не разбрах успях ли поне малко да те 'оборя' ?
Някакъв стремеж да ме обориш ли имаш?Първоначално написано от lubomirky
Всъщност не, защото се съгласих с това, което каза, но то по същество не противоречи на моето мнение, което пък означава, че не е имало точно спор, в който да ме обориш
Нека обясня още веднъж. Аз не харесвам позьорите, не харесвам хората, които следват някакво течение, само защото го смятат за "модерно". Не харесвам тези, които следват някакъв стил без да разбират същността му, това което той носи. Не харесвам емотата, които си режат вените, защото ги е налегнала някаква депресия и слушат тази музика, щото, видиш ли, отразявала душевното им състояние. Не, не го разбирам.
Но не мога да се съглася, че можеш да определиш един човек като позьор, само защото е избрал този стил на обличане. Опознай го, говори с него, разбери го и тогава имаш някакво право да твърдиш, че е такъв или онакъв.
И на мен са ми смешни фанатичните почитатели, които виждам по улицата, но не е моя работа да ги определям като умствено изостанали, позьори или каквито и да било други "ретарди" (тая дума е много МОДЕРНА във форума)
Колкото до това, дали можем или не да променим някого, както се опита да ме обвини автора - извинете, че не съм някаква наивна оптимистка, която тича да пуска теми за всяко нещо, което ми се стори нередно.
Класациите, в които вкарвате хората, само защото не ги разбирате, са глупави и смешни.
Това ми е мнението. Дано си ме разбрал.
Разбрах те и моето мнение е същото като твоето. Надявам се и да е правилното, деПървоначално написано от LadyDi
Иначе нямам никакъв стремеж да те оборвам, дори в повечето теми се съгласявам с теб и вижданията ти. Просто исках да развия темата до такава степен, че да могат всички да разберат защо някой се облича по някакъв определен начин. А това можеше да се случи само като се опитам да ти се противопоставя някак си ;>
Аз пък реших, че и ти си член на анти-LadyDi клуба, който се оформя тук![]()
Мне, аз съм в клуба 'дай да се подкрепяме умните, другите да му мислят' ^^
Първоначално написано от lubomirky
Тъжно е... никой не говори за "всички хора" , а за някои хора, които се влияят от подобни глупости като емо манията. Не разбрах какво общо имаше това, дали човек носи розово, или харесва черно и тн... Ставаше дума не за хора, които носят дрехи с различни цветове, а за хора вманячени в идеята да носят тип "емо" дрехи, да имат подобна прическа и тн. Такива хора намират идеите на емотата за оригинални, правилни ако щеш и какво? Стават депресирани ,мислят за самоубийство и тн. И да има доста безхарактерни хора всъщност, които се обличат като емото понеже мислят, че е модерно, готино, почват да вярват на "емо" глупостите за безсмислието, тъгата и тн.
Явно за теб някои хора и всички хора са синоними а? И на всичкото отгоре се мисли за велик , умен и тн. ("умните трябва да се подкрепят " или нещо такова изтърси). Ми какво да ти кажа, whatever you need to believe...
Значи ти искаш да използвам ВСИЧКИ ХОРА, когато имам предвид емота/пънкове/хипари/скинари/метали ? Искаш да кажеш, че съществуват само такива хора, другите ги отричаме? Моля те, намери някой около теб, който е малко умен. Дори не е нужно да е умен. Само да разбира това, което му се говори. И да ти обясни какво искам да ти кажа.
Темата няма цел да сложи всички под общ знаменател, защото е невъзможно просто. На няколко места коментирата по абсолютно неадекватен начин - никой не казва, че всички са позьори , нито пък, че може да се съди за характера на някой по облеклото. Въпреки това, хората са запазили дълги години тачената поговорка " по дрехите посрещат... " Явно има нещо вярно в това. Хората имат предразсъдъци спрямо хора облечени по даден начин. Примерно, ако се явиш на конкурс за работа, облечен в стил емо и с емо прическа, нима хората няма да имат преубеждение, че си неподходящ за работата ? нима няма да свързват характера ти с начина ти на обличане ? Естествено, че почти всички го правят. Разбира се, че не можеш да кажеш, че съответния човек е позьор, идиот, имбецил, кретен, луд, самоубиец , убиец и тн, но много хора са склонни да мислят, че това е така. Дали е правилно, или не, е друг въпрос.
И спрете с смешните примери от типа на, чичо ми, който носи черно и ходи с кубинки, въобще не е позьор/безхарактерен/идиот !!! Винаги е имало изключения, аман вече от неадекватни изцепки.
майко ,ама твоето е трагично ве, и го мислиш сериозно... казах, че някои хора са такива , идиот ли си кав си, НЯКОИ не ВСИЧКИ, ти говореше за ВСИЧКИ , аз говорех за НЯКОИ , НЯКОИ = някои от металите , емотата и тн....
Потресен съм просто, мекотелото, което се слага на Lady--- каквато е там,то бива бива, ама от самовлюбени кретенчета аман, айде модераторите да заключат темата моля , че от малоумни коментари явно няма да се получи нещо.Първоначално написано от lubomirky
кое не се получава? Не видя ли как аз и тази на която се слагам ти направихме темата, а това което ти правеше е да я осираш яко с малоумните ти коментари?
разбира се, вие сте спасителите на темата ми, без вас със сигурност нямаше да има спор , даПървоначално написано от lubomirky
P.S. първият ти коментар беше адекватен, даже ми хареса, после изтърси обаче оная глупост за тези, които носят черно, розово и тн. Не е нужно да мислиш, че винаги си прав, сещаш се, твърде безсмислено е. Мир. Направихме умерено нормална тема, казаха се разни мнения , правилни , неправилни, накрая всичко е просто един форум с една напълно без значение за света тема. Лека.
Ех, тъкмо реших, че си се отказал, ти пак писа. Просто говориш за нещо, което е ясно от само себе си - разбира се, че има хора , които се обличат по определен начин, не за да приличат или подражават на някого. Винаги е имало изключения. Аз говорех за тези, които се обличат така с подобна цел, или защото го мислят за оригинално, модерно и тн. Айде лека .
Ами когато съм ти прочел коментарите, явно се е разбирало, че слагаш всички под един знаменател и ако някой се облича в розово е явен педераст. Виж това, което LadyDi написа - може и да не ти харесва, но е истинаАйде лека
Значи, когато някой не е съгласен с твоето мнение и приема мнението на друг, това означава, че му се "слага"?Първоначално написано от Prod1and1Pull
Колко задръстен трябва да си всъщност... Ако не беше такъв кон с капаци, много отдавна щеше да разбереш, че ние не отричаме напълно това, което мислиш, просто не сме съгласни с начина, по който си се опитал да го изразиш. Но ограничеността на мисленето не е нещо, от което можеш да се отървеш за минути.
А значи, който не е на вашето мнение е глупав и се нуждае от "присаждане на мозък"?
lubomirky, изобщо не следиш мисълта на автора, затова престани да казваш колко си умен и препрочети менията още 1-2 пъти /може и повече/ докато схванеш.
И ако всички бяхте толкова умни, отдавна щяхте да разберете, че сте на почти еднакво мнение...
На въпроса ти направо ще ти отговоря с 'да' и няма нужда от други коментари. А иначе можеш ли ти точно да ми изясниш каква е мисълта на автора?? Всеки път, когато се опитвах да му отговоря на неговото мнение/въпрос, той ми казваше, че изобщо няма нищо общо и че той е прав за нещо си.
Аз съм го осъзнала много отдавна. Но ме дразни, че авторът продължава да се опитва да ни изкара, че грешим. На практика съм сигурна, че сам осъзнава, че говорим за едно и също.Първоначално написано от TeenSpirit
И ако не беше направил грешката да ме нарече "невежа" след като е прочел 4 думи, които съм написала, без изобщо да ме познава или да ме пита защо смятам, че мнението му е пълна глупост... сигурно изобщо нямаше да се стигне до тук.
Но наивността понякога е много забавна.
Аз пък мразя виснали дрехи и момчета с такива.![]()
Някакви псевдо-рапъри.![]()
Метълите пък как се обличааат.. ужас и безумие.![]()
![]()
Аз като съм хаус фенка, какво да обличам? Триста цвята по себе си и едно CD за аксесоар ли?Не, мерси. Цялата тая "мода", да се обличаш според любимата си музика, не ми допада хич.
Хубавото готино момче трябва да е съпровождано от маратонки, тениска /и риза може/ и дънки.![]()
Ок. Аз не съм казала, че той съзнава, че се противопоставя на собственото си мнение. Нямах намерение точно аз да ви разяснявам, на какво мнение сте вие, но ще се опитам... И тримата сте против крайностите/ самоубийства, заради идоли и т.н./ и позьорите, но нямате нищо против тези, които принадлежат към стила си и се харесват самите те със своя стил и не го правят, за да се харесат на околните. Както и, че тримате сте против предрасъдаците спрямо това, как се облича някой.
Ако някъде съм казала, нещо, което да нее така ме поправете.