- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Помощ по химия и английски
прочети си урока по дяволите...Първоначално написано от pitbulll
Залагате ли?! Спечелихте ли?!
Че аз умирам, а вас ви презирам!
Първоначално написано от Kidulthood
Молекулната маса може да се изчисли от молекулната формула на веществото
CO2 е въглероден диоксид
CO2 е молекулната маса на CO 2 = 44010 g/mol
Абе приятелю, химията как да е, ще ти го кажем, ще го научиш (надявам се), ама по англ кво ще постигнеш ся като ти направя аз упражнението? Уотевър, то си е за теб, ама ако искаш мнението ми, си сядай на гъза и си учи езика щото без поне 1 (за предпочитане 2 или повече) западни езика не можеш да минеш.
Молекулна маса логично ти е равна на сбора от атомните маси. в случая с СО2 имаш 2 атома кислород и 1 въглерод, значи имаш масата на С + 2 пъти масата на О. Ако не ме лъже паметта кислородът беше 16, въглеродът 12, обаче ще е хубаво да си погледнеш периодичната система (там ти е написано всичко).
И да, мацката, която се е отчела в темата докато аз гадаех какво си имал предвид с тия изречения, е абсолютно права, по всяка вероятност в учебника ти по химия пише всичко което има да се знае за относителна атомна и относителна молекулна маса. Добра идея е да го прочетеш, защото иначе след 1 месец ще ти разясняваме и какво са молове и купчина др сложни неща.Първоначално написано от pitbulll
Welcome to the end of the thought process.
О.о мн съм добър. C - 12, O - 16Първоначално написано от swipss
Welcome to the end of the thought process.
Но, в момента почва на всякаде да се говори РУСКИ... И без тези 2 основни езика .. ти не можеш да излезеш от България.. И да кажем, ти не трябва да се счупиш от учене, просто ти трябва да можеш да се оправяш, когато срещу теб застане "Руснак, англичанин" или някой друг, който не разбира български.. Сигорен съм, че това което ти каза човека ти дори няма да си направиш труда да го "научиш", е да, да го назубриш може.. и до 2 дена няма да го помниш.. ти не преписваш правилно от учебника, камоли да почнеш да говориш даден език.Първоначално написано от bishop