.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 51

Пичове, яко съм я загазил помагайте

Какво става, днес баща ми се обажда и ме пита "променял ли са паролата на компютър в училище." Аз първо не чатнах за какво говори, но след кратки обяснения се разбрахме. Оказва се че на него му се обадили от училище да му кажат, че на комютъра, които аз ползвам не може да се влезне. Аз му казах че не съм аз, а той че после ще се оправим.

Добре но после отивам в училище и ме вика тази по информатика и ме убеждава, че от целия клас само аз съм можел да направя такова нещо. И твърди, че на всички акаунти (за всеки клас) е махната паролата. След дълъг спор, присъединяване на още учители се оказвам в дирекцията заедно с още два от другите класове. След като обяснямвам на директора какво е станало, той дори без да ме изслуша твърди че по пътя на логиката може да съм само аз. Естествено това щяло да бъде придружено с наказание и санкции от негова страна.

Благодаря че го прочетохме, та въпроса ми е да давате идей как да доказвам противното. Win XP, Limited Account и т.н..

Мега фен
    Ок. Опитай така. Ти сам няма как да влезеш в компютърия кабинет, поне по закон и правила. Второ, ако не си влязъл сам, то ти си бил с учител. Ако евентуално ти си го направил - къде е дремел този учител и как може без преки доказателства да те обвиняват. Ако е второто - съди ги.

Има прекалено много противоречия. Иначе те твърдят, че всичко това се е случило в часа по информатика. Проблема, е че ми трябва доказателство или начин по който може да стане от външен човек..

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Викни майка ти и баща ти в училище да вдигнат един луд скандал как така ще те обвиняват без доказателства да видиш как ще омекнат на бързо.

Цитирай Първоначално написано от amk933
    Викни майка ти и баща ти в училище да вдигнат един луд скандал как така ще те обвиняват без доказателства да видиш как ще омекнат на бързо.
    Това не е проблема в скучая. Винаги може да стане, но на мен ми трябва опровержение на тяхтото твърдение.

"ivanstef" - кажи на тая по информатика да използва администраторския профил и така да влезе в компютъра или някой от другите начини. За твоето оправдание не знам какво да те посъветвам - явно някой ти е погодил много лош номер и сега се смее на твой гръб!

П.С. - Абе тея по информатика май нищо не знаят?!?! Един мой много добър приятел стана учител по информатика и математика, но се е случвало и мен понякога да ме пита за съвети за това - онова , а след като аз почти нищо не разбирам - смятайте каква е работата... :P

Мега фен Аватара на LittleDude
    Град
    bs™
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    "ivanstef" - кажи на тая по информатика да използва администраторския профил и така да влезе в компютъра или някой от другите начини. За твоето оправдание не знам какво да те посъветвам - явно някой ти е погодил много лош номер и сега се смее на твой гръб!

П.С. - Абе тея по информатика май нищо не знаят?!?! Един мой много добър приятел стана учител по информатика и математика, но се е случвало и мен понякога да ме пита за съвети за това - онова , а след като аз почти нищо не разбирам - смятайте каква е работата... :P
    почти

Намислих доста неща... и след продължителен разговор току що с баща ми се стигна до там, че няма да стане работата както те искат. Естествено тази по информатика си мисли, че съм и се доказвал колко мога...

И само да попитам, някакви идеи да разбера какво е правено на компютъра... без предвърително инсталиран шпионски софтуер

windowsa на български ли е ? Ако да това е бъг от уиндоуса случвало ми се е и на мен

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Няма как от Limited Account да направиш така, че да не може да се влезне в Windows.

Викат си поддръжката, пуска се админстратора, променя се паролата и готово.

Ако е от BIOS паролата, вади се батерията за паметта, изчаква се 30 секунди, слага се отново и няма парола.

Цитирай Първоначално написано от SolusChristus
    Няма как от Limited Account да направиш така, че да не може да се влезне в Windows.

Викат си поддръжката, пуска се админстратора, променя се паролата и готово.

Ако е от BIOS паролата, вади се батерията за паметта, изчаква се 30 секунди, слага се отново и няма парола.
    Те си влизат,проблема е всъщност, че отиват класове след нас и оп не можем да си влезем. Обвиняват ме, че съм причинил вреда на софтуера според шефа (навярно нищо не разбира)

Е иди наистина нанеси щета на софтуера та поне да има за какво да те винят.

Град
    София/Пловдив
    Limited account въобще не ти дава достъп до control panel-a. Не можеш да инсталираш програми, с които да правиш такива промени. Помоли даскала по информатика (предполага се, че знае повече от вас) да ти покаже как става тоя фокус. Или отиди в някоя фирма, помоли твой познат, който се занимава със софтуер или поддръжка да дойде да им обясни как става тоя номер... Или да им покаже как не може да стане това...
    There is no point to fear the yesterday,
    There is no point to hope for tomorrow,
    There is point to live for the moment

Цитирай Първоначално написано от didonko
    Limited account въобще не ти дава достъп до control panel-a. Не можеш да инсталираш програми, с които да правиш такива промени. Помоли даскала по информатика (предполага се, че знае повече от вас) да ти покаже как става тоя фокус. Или отиди в някоя фирма, помоли твой познат, който се занимава със софтуер или поддръжка да дойде да им обясни как става тоя номер... Или да им покаже как не може да стане това...
    Да но нали се сещаш, че и без да стигаш до "control panel"-a можеш да смениш паролата?!!?

Да но нали се сещаш, че и без да стигаш до "control panel"-a можеш да смениш паролата?!!?
    Как?

Супер фен
    хахахаах туй 100% администратора на компютрите е някакъв идиот дето нищо не разбира, ама е връзкар, омазал е нещо, защото е толкова кадърен и нали трябва да има някой виновен. Предполагам ти по-разбираш от другите и така е станала работата. При нас е нещо подобно, "опитали" са се максимално да ги ограничат, абе некадърници яко...

Как?
    Даваш ми 20 лв. и ти казвам веднага! :P

Супер фен
    Как?
    Даваш ми 20 лв. и ти казвам веднага! :P
    Сейф мод
    Command Prompt

лимитед акаунт незнам си кво неможело на бабати в гъза,всичко може ;] друг е въпроса че ти си прост
    задник съм.

Abe horica.Na 13 godini sum i iskam da znam dali edno momiche me haresva!KAK MOGA DA SI STANA GAJE S NEQ?

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от kidwestern
    лимитед акаунт незнам си кво неможело на бабати в гъза,всичко може ;] друг е въпроса че ти си прост
    Пък ти много разбираш затуй нали?

мда,за разлика от теб
    задник съм.

Abe horica.Na 13 godini sum i iskam da znam dali edno momiche me haresva!KAK MOGA DA SI STANA GAJE S NEQ?

Супер фен
    мда,за разлика от теб
    Знайш ти трънки, гледай си правец-а(82) и се кефи

питай да ти обеснявам ако нещеш

пс: 79-та ми е правеца
    задник съм.

Супер фен
    питай да ти обеснявам ако нещеш

пс: 79-та ми е правеца
    ехе значи е ИМКО-1
    Голяма антика е, интересно как на 2MHz си подкарал ОС

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си