.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 14 от общо 14
    Супер фен Аватара на Shia

Вентилатора отказва да върти.

Вентилатора над процесора отказва да върти.Извадихме го,изчистихме го(лъсна е меко казано) сложихме го и върти 10мин,след това спира и толкова.Компютърът е на 6години и като отидохме да търсим нов,казаха,че не се произвеждат.
    Баща ми предполага,че е изгорял термодатчика.
    Във Варна дали сервиз би ми помогнал.

Така казват тези които не знаят. Влез в интернет и си поръчай. Не може да не намериш.

Re: Вентилатора отказва да върти.

Цитирай Първоначално написано от Shia
    Вентилатора над процесора отказва да върти.Извадихме го,изчистихме го(лъсна е меко казано) сложихме го и върти 10мин,след това спира и толкова.Компютърът е на 6години и като отидохме да търсим нов,казаха,че не се произвеждат.
    Баща ми предполага,че е изгорял термодатчика.
    Във Варна дали сервиз би ми помогнал.
    Здравей "Shia". Така сега започвам по реда на въпросите ти... Хубаво е вентилатора не само да се почисти, а и да се смаже! По-принцип няма да е проблем да се вземе и друг вентилатор (същата големина) и да се приспособи към радиатора на процесора! Баща ти греши в своето предположение (поне така предполагам лично аз), защото термодатчика се намира в процесора, а не във вентилатора! Оборотите на вентилатора се контролират като се увеличава или намалява напрежението (тока) подаван от дъното към него.

За Варна бих ти препоръчал: сервиза на Констант-БГ, намиращ се на адрес ул. Даме Груев №16-18 - А това е снимка с карта, къде се намира магазина и сервиза на фирмата (щракни точно тук)

Успех от мен!

Голям фен Аватара на skuck
    може и да не тряя да охлажда пък...
    Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
    Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
    Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!

Пловдив/Добрич
    Скайп - zeamgo
    GSM: 0883471335; 0896842527

как бе..процесора ще изгори, ако не охлажда
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Мега фен Аватара на LittleDude
    Град
    bs™
    Цитирай Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
    няма да изгори... при опраделена температура се изключва компа...

Цитирай Първоначално написано от LittleDude
    По принцип - ДА, дефакто обаче - нищо не е сигурно! Може да си замине за един миг процесора...

П.С. - Все пак да не забравяме факта, че високата температура е "убиеца" на процесорите!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от doomkillerr
    Цитирай Първоначално написано от LittleDude
    По принцип - ДА, дефакто обаче - нищо не е сигурно! Може да си замине за един миг процесора...

П.С. - Все пак да не забравяме факта, че високата температура е "убиеца" на процесорите!
    Това с настройката е едно от най-сигурните, процесора да не ти замине от прегряване, но при едно еветуално сменяне на батерията на дъното настойките се нулират и пак трябва да го зададеш, иначе йок защита.
    doom прав си, процесора само по 2 начина може да се повреди - или да изгори или механично(с чук примерно).

Към автора на темата:
    Какъв ти е процесора? или направо 1 снимка на вентилатора може да сложиш

Дадохме го на един специалист.Каза,че вентилатора е динамичен и върти,като се загрее и има много работа на компа и спира да върти,когато не правиш нищо сериозно.Не е от този тип вентилатори,който въртят постоянно.

И не върти от 1 час бахти якото.

Боже какви елементарни неща ти казват специалистите...
    да взема и аз ли да си отворя комп сервиз..
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Цитирай Първоначално написано от MakeMeLaugh
    Боже какви елементарни неща ти казват специалистите...
    да взема и аз ли да си отворя комп сервиз..
    И аз в последно време почнах да се замислям над този въпрос и ако се навиеш - пиши и мен! Ще сме добри бизнес партньори заедно...

П.С. - А аз се чудех до сега защо вентилатора на видео картата ми тръгва 3-4 минути след като включа компютъра (въпреки, че тя е с пасивно охлаждане) и сега ми стана ясно - хубаво е да има такива "специалисти"!

Хаххах ами още малко и очаквай писмо.
    няма шега и измама ние с един пр-ел сме почти навити да правим подобен бизнес... има хляб.
    една преинсталация на лаптоп 40 лв.. а на комп 30 лв.. а то няма разлика ама опъват разликата, явно 30 лв за 50-60 мин им се виждат мъничко..
    и такива елементарни проблеми имат хората не е истина и все някакви лелки неуки ходят, пък ония лапат кинтите и всяко нещо го оправя с преинстал няма данни няма нищо..
    хм

ей ся.. момичето да каже колко лв са й взели за профилактика. бас държа, че са ти предложили да ти изчистят и прахта или вентиклаторите да ти смажат ей така, че има нужда ;д
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Прегледа беше авбсолютно безплатен,че е съсед човека и сама си жертвах едната четка за грим,за да изчистя вентилатора.

За смазване не знам дали е имало изобщо.

пичое и пички...относно отварянето на PC фирма си бях правил проект, но нещо все не ми стигаше. ето част от CV-то ми:
    Windows & Linux инсталиране, конфигуриране, инсталиране на драйвъри, инсталиране на приложен софтуер, работа, поддръжка и отстраняване на проблеми...
    Асемблиране на компютърни системи и хардуерна поддръжка на КС
    Основни познания по HTML/CSS/PHP/MySQL/UNIX
    Английски език
    Linux:
    Управление на потребители и групи, работа с Command line, работа с CRON,компилиране на linux kernel,познания по TCP/IP,конфигуриране на мрежови интерфейси, Apache, Samba, Virtualisation и Backup

ако решите да отваряме нещо бих се радвал. аз лично съм от голямото село.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си