Аз нося брекети от 1 и 8 месеца. Бях преди 3 дни на проверка при моята ортодонтка. Тя ми каза, че ще ги махам следващата седмица. След, което ще нося тези където са зад зъбите (забравям им името) селиконовите т.с тези където са на снимката сложена от теб и ще ги нося около 7 год., защото те просто ти ги слагат не ходисх всеки месец при ортодонтката и все едно нямаш нищо. Те служат за задържане на ефекта. На 13год. съм. Започнах да нося скоби в 1 клас. Носих ги 5 год., след това слойих брекети. Скобите само подреждат зъбите и оправят като цяло захапката. Аз бях трагичен случай. Имах 2 вампирски зъба точно отпред направиха ми операция и ми ги махнаха. След това 5 год. скоби. Сега ми излиза един зъб отзад на непцето и ортодонтката ме изпрати пи един херург да ми го махнат, но той каза, че не поема такъв риск, защото съм малка и има вероятност, ако ми го извади да засегне някакъв мозачен нерв и чак на 17 год. ще ми го извадят. Искам да кажа, че до скоро носих ластици само през ноща. Те не знам точно каква работа вършеха, слагах ги на 3 и 4 зъб отгоре и отдолу. Сега остава 1 ден и ще ми ги махат. Много съм щастлива..