Не знам, но тази тема наистина ме изуми. Не знаех, че нашето поколение толкова не харесва българските имена. Не, че съм някакъв върл националист, но все пак сме отраснали в тази държава и сме възприели не малко от ценностите й, които се споделят и от нашите родители,баби дядовци и така нататък. Да дупка е, мизерна е, иска ми се да избягам далеч от нея, понякога е мразя, но си е нашата мизерна дупка и от нас само зависи да се промени това. Какво в чужбина нима е е прекраснен рай? Къде в Америка? Където като минеш през гетата, които никак не са плод на американското кино може да те убият само да погледнеш някой накриво. Където хвърляха бутилки по колата и крещяха, че ще ни убият защото сме бели? В Англия където някой пиян комплексиран тъпка може да ти смачка главата с камък? Франция, една от най расистките държави? Германия където ни казаха не излизайте след 20ч защото ще ви пребият или по-лошо някакви скинари и подобни? Няма ли го това и в България? Има го. Какво толкова не и харесвате и мислите, че е по хубаво в чужбина. Просто сте минали транзитно разгледали сте забележителностите и Ви е харесало. Е и там не е Рай. Малко се отплеснах но е свързано с темата все пак. Българските имена които както ги наричате изтъркани са си наши или поне побългарени и не виждам нищо лошо в тях. Георги, Петър и така нататък са си хубави и със много хубав смисъл. Не разбирам нуждата да са оригинални и неповторими. И понякога се получават смешки от така наречените имена. Например Тонелла...произнесете го и се посмейте...Не бих си кръстил детето - Ричард, Джон, Джак, Джеймс. Но не защото не са хубави, не бих си кръстил детето така за да задоволя собствената си нужда за оригиналност. Що со отнася до как бих си кръстил децата...
За момче: Георги, Момчил, Калоян
За момиче: Рая, Невена, Ана, Виолета
Да със сигурност, ще има много несъгласни с моето мнение. Не се опитвам да ви убеждавам в моята правота. Ни най-малко, просто ми е жал и ме е яд, че заради това, че ни крива държавата и живота ни не е лек сме намразили българското. Просто не смятам, че е правилно. Но това си е мое лично мнение