.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 68 от общо 68
    Мега фен Аватара на awerw
    Град
    у ТилиЛеЙската г0рА

Re: ОСЪЗНАЙТЕ СЕ, млади хора!

Цитирай Първоначално написано от Dizziness
    Здравейте. Говоря от името на 17-18 годишните в ПМГ, град Димитровград.
    ухууууу пайнерааа майка ми е от там

Цитирай Първоначално написано от elito0o0o0
    Четох коментари от първата страница ии.. MuTuTyYy може там да учат уравнения в 8 клас от 6-ти клас ,ама поне ги учат като хората..
    Не слагай всички под общ знаменател.
    Male

Според мен нашето образование си е на ниво, проблемът е ,че повечето от младите хора не го оценяват
    Can your life change in a month or a week,or a single day?We're always in a hurry-to grow up,to go places,to get ahead....But when you're young..one hour can change everything!!!

От личен опит ти казвам, че има доста страни в Европа, където образованието е на много по- ниско ниве.
    За Америка да не говорим...

И кво се случи с инициативата, Dizziness?
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Цитирай Първоначално написано от faststep
    Цитирай Първоначално написано от elito0o0o0
    Четох коментари от първата страница ии.. MuTuTyYy може там да учат уравнения в 8 клас от 6-ти клас ,ама поне ги учат като хората..
    Не слагай всички под общ знаменател.
    Хе хе хе... И защо? Казвам самата истина. Защо мислиш,че братовчедките ми заминаха за Испания.. Едната,която е по-голямата даже ходи и в Канада ,и си взе изпитите безпроблемно.. сега е на около 28-29 години.. и още учи. Извън България преподаването е много по-добро.. Няма какво да се лъжем.
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

MuTuTyYy може там да учат уравнения в 8 клас от 6-ти клас ,ама поне ги учат като хората..
    Към това беше отправена забележката. Не мисля, че ние учим уравненията като тревопасни, напротив.
    Male

Град
    Paradise
    Съгласна съм.
    Аз (както и много хора около мен) си знам какво смятам да работя и вече съм се специялизирала. И не разбирам от какъв зор трябва да уча още 10 допълнителни предмета.
    Според мен човек от 7 клас нататък трябва да има да речем 5 предмета, които сам да избира според това, което му трябва в бъдеще и да знае всичко в тях.

Не да се къса между 15 предмета (по-голямата част, от които няма да му трябват никога повече) и накрая да има само бегли знания по всеки и да му се мътят 100 неща в главата.

И да, в чужбина учат по-малко време и им остава и някакво свободно време за хобита, личен живот и тн, което се отразява добре на всички. И какво като учат 4 часа, а не 7? Нали учат това, което ще им е необходимо в бъдеще. Така е много по-полезно и много по-смислено.

Цитирай Първоначално написано от Bellatrix
    Съгласна съм.
    Аз (както и много хора около мен) си знам какво смятам да работя и вече съм се специялизирала. И не разбирам от какъв зор трябва да уча още 10 допълнителни предмета.
    Според мен човек от 7 клас нататък трябва да има да речем 5 предмета, които сам да избира според това, което му трябва в бъдеще и да знае всичко в тях.

Не да се къса между 15 предмета (по-голямата част, от които няма да му трябват никога повече) и накрая да има само бегли знания по всеки и да му се мътят 100 неща в главата.

И да, в чужбина учат по-малко време и им остава и някакво свободно време за хобита, личен живот и тн, което се отразява добре на всички. И какво като учат 4 часа, а не 7? Нали учат това, което ще им е необходимо в бъдеще. Така е много по-полезно и много по-смислено.
    \/ \/

Фен Аватара на meganet
    Град
    Varna
    Найстина много сме натоварени особено професионалните гимназии поне при нас е така много учене тестове незнам си кво пълна просототия докато направиш един тест айде на другия ден още един по друг предмет направо не знам супер е зле системата .И защо почти всички "умници" казват че американците са прости? За това командват целия свят? Цял свят има гледа филмите, сериалите, слуша им музиката.Може да на учат толкова но защо да учат по още 10 предмета който няма да им трябват в живота.Те учат за това което искат да бъдат.А тук всеки се прави на много умен с некви смешни прически вече станаха като педали а се имат за големи мъжкари, едвали не света е негов, пият, пушат, ходят с курвички и т.н.Направо не си представям България след 20 години това ще е пълен ужас!Може би найстина ще станем кенефа на Турция и всички боклуци от там ще живят тук.Това ще стане ако всички не се дигнем и не сложим край на тази гавра от всички!!!!!!!

Учебният материал за професионалните гимназии е песен в сравнение с езиковите гимназии.
    Male

Аз съм седми клас, а уча неща,
    които сега ги учат 11.
    Понеже сме по няк'ва нова програма.
    You're beautiful. You're beautiful.
    You're beautiful, it's true.
    I saw your face in a crowded place,
    And I don't know what to do,
    'Cause I'll never be with you..

Град
    Враца
    Бе не знам как "ходел, който иска" на училище... говорите глупости. Иначе съм съгласна, че учим неща, които никога няма да ни потрябват Всеки учител така се е вкопчил в предмета си, едва ли не само това учим Имам си аз 3 разказни, т.е. 3 нови урока, домашни по тях, имам всички задачи след урока по математика (15 май бяха), имам есе по Литература (минимум 3 стр.) и отговор на литературен въпрос. Чакай, аз не съм машинааааа При положение, че се прибирам в 2, понякога и в 3 (ако няма тролеи), как да смогна??? Дай да не ям, да не спя, че да съм изрядна за другия ден?? Но мисля, че тва си зависи от училището, де. И колкото и да се говори, че сме на НУЛЕВО ниво, не е така. Напротив!
    За мен е по-добре да се пренапишат учебниците, по такъв начин, че не да включват САМО някаква суха теория, ами да е интересна за децата, знам ли... Ма да, кво да говорим, като учебниците са писани от професори, преподаващи в университетите. Пф.
    еlsy

Цитирай Първоначално написано от nicolepcd
    Бе не знам как "ходел, който иска" на училище... говорите глупости. Иначе съм съгласна, че учим неща, които никога няма да ни потрябват Всеки учител така се е вкопчил в предмета си, едва ли не само това учим Имам си аз 3 разказни, т.е. 3 нови урока, домашни по тях, имам всички задачи след урока по математика (15 май бяха), имам есе по Литература (минимум 3 стр.) и отговор на литературен въпрос. Чакай, аз не съм машинааааа При положение, че се прибирам в 2, понякога и в 3 (ако няма тролеи), как да смогна??? Дай да не ям, да не спя, че да съм изрядна за другия ден?? Но мисля, че тва си зависи от училището, де. И колкото и да се говори, че сме на НУЛЕВО ниво, не е така. Напротив!
    За мен е по-добре да се пренапишат учебниците, по такъв начин, че не да включват САМО някаква суха теория, ами да е интересна за децата, знам ли... Ма да, кво да говорим, като учебниците са писани от професори, преподаващи в университетите. Пф.
    Свиквай с неспането. Във ВУЗ-а където уча ми се е налагало да не спя по 2-3 дена, за да правя курсвои, протоколи и глупости. Ама, ако искаш да си ОТГОРЕ трябва да жертваш някой неща и резултата е - луд след 2-3 години.
    Simplicity is harder than complexity.
    Прост народ - слаба държава!
    Има три вида хора. Част от проблема, част от решението и част от пейзажа.

Град
    Враца
    ^Ми кажи тогава в кой ВУЗ да не ходя
    еlsy

А нали се сещаш,че образованието в чужбина не включва само по-малко часове,но и повече матури?На мен лично не ми се държат 5 матури...и освен това ако си ученолюбив може да научиш много и с нашата образователна система.Аз не съм от най-ученолюбивите,но пък виждам резултата у тези,които си дават зор да учат.Нищо няма да постигнем.Какво си мислиш?Че като тръгнем да стачкуваме и веднага ще ни сменят системата и всичко ще е мир и любов..то не става ей така.Никой няма да ни обърне внимание.Аз не бих взела участие.

Град
    Paradise
    Аха. Вярно е това. И за моята гимназия важи.
    Това е в известна степен тъпото. Всички мислят, че ни тъпчат много знания в главите и това е хубаво, но не е така. Обикновенно просто яко ни претоварват и накрая от преумора човек започва да зубри. Като имаш 5-6 задачи за другия ден (а ти остават 2-3 часа да речем, защото и аз се прибирам към 15 часа, когато съм втора смяна) в един момент концентрацията ти отива по дяволите. И помниш за ден-2.

Плюс това не трябва за човек училището да е първи и последен смисъл в живота. Човек трябва да се развива и в някаква област, която не е задължителна. Да ходи на спорт, да има някакво хоби, нещо, което да го кара да си размърда мозъка по собствено желание.
    При този стил на живот (7 часа в училище, 2 часа общо път натам и обратно) това е много трудно и за това много хора в България затъпяват. Със зубрене човек не си развива способностите и не си мърда сивото вещество.

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    АААААААААААбсолютно!
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си