.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24
    Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5

Нуждая се от помощ

Надявам се тук да успея да получа отговори на моите въпроси,защото се обърках и то доста .. Ето ги и тях:
    Ходих на лекар (гинеколог) и тя ми предписа Джаз противозачатъчни като ми каза че нали си правя почивката,както нормалните. (Аз преди пиех Жанин,спрях ги февруари/март) И аз естествено нямах въпроси,все пак реших че знам какво трябва да се прави...Докато не си ги купих ... Купих ги и какво да видя:Джаз за 28 хапчета.. 24 са розови и съдържат там каквото си съдържат,а другите 4 са бели и не съдържат нищо,те са "плацебо" хапчета.Та въпроса ми е трябва ли сега да си правя тази 7дневна почивка или не ... а лошото е че и лекарката ми заминава другата седмица и... незнам кога ще се върне,за да я питам

Благодаря много на всички,които отговорят

"Всеки среща самотата по пътя си,но за някой тя е целият им път..."

Мега фен Аватара на elito0o0o0
    Град
    Galapagar
    Ние ли да ти кажем? Нямаш ли уста и крака да идеш да питаш лекарката?
    Life's like a dick. It gets hard for no reason. :\

Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    може би ако беше видяла какво написах,щеше да разбереш защо питам тук !!! Или чети или мълчи ! КАЗАХ ЧЕ ЛЕКАРКАТА МИ ЗАМИНАВА,А ДНЕС Е СЪБОТА .. ПОЗНАЙ КОЛКО ЛЕКАРИ РАБОТЯТ В СЪБОТА..

Голям фен Аватара на dakata123
    Град
    моя сибствен град
    абе има доктори, които работят събота. Аз съм момче и знам, път ти момиче и не

Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Е познай какво-Моята лекарка не работи днес ... Мислиш ли че иначе бих попитала тук?! Май не ви се отдава много много мисленето ... ;]

Голям фен Аватара на dakata123
    Град
    моя сибствен град
    Цитирай Първоначално написано от LiloTa
    Е познай какво-Моята лекарка не работи днес ... Мислиш ли че иначе бих попитала тук?! Май не ви се отдава много много мисленето ... ;]
    пак деобре щот "ена патка мислила мислила и умряла"
    Ми ходи на друга лекарка или лекар. При лекар може да ти е по-забавно

еее момичето пита нещо вие зехте да я критикувате

Мега фен Аватара на t0d1t0
    Баш най-компетентните 13 годишни девственици са записали тука. А ми по твоя проблем нямам опит ,но вечерта влизат компетентните момичета които са използвали такива неща,те ще ти отговорят най-правилно.

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Е момиче не живеем в тъмните векове има телефони ...Тая твоя лекарка няма ли телефон??Обикновенно хората трябва да имат телефонният номер на лекарите си не мислиш ли??

--------------------------------------------------------

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    По принцип при тези ОК, които са в блистер по 28 таблетки, последните 7 са без хормони. Идеята е да не си натоварваш паметта да смяташ паузи и ден на започване на приема. Но като казваш, че последните 4 са без хормони, не знам дали ще мога да те посъветвам нещо.
    Напиши наименованието на медикамента на латиница! Бай гугъл си знае само стила музика Джаз и те това е

Цитирай Първоначално написано от BlueFace
    Е момиче не живеем в тъмните векове има телефони ...Тая твоя лекарка няма ли телефон??Обикновенно хората трябва да имат телефонният номер на лекарите си не мислиш ли??
    Абе обикновено се пишес едно Н, ама нейсе...

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    Така...чичо Гугъл, бачка, ама трябва да се ползва малко по-нетрадиционно понякога. Разбрах, че противозачатъчните се казват "Yaz" и тяхната роля е да намалят продължителността на менструацията:
    http://Има нетрадиционни противозача...лко дни;. Явно при тях активните таблетки са 24,а останалите 4 не са активни (оцветените по-различно). Предполагам знаеш как се пият ОК - първата опаковка от първия ден на менструацията. Ще поровя още и ако намелря нещо ще постна. Ето и статията: http://ohboli.bg/posts.php?postID=586
    Интересна информация...

П.С.Те били от семейството на Ясмин, но с това допълнително действие, което написах...

Мега фен Аватара на BlueFace
    Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka

Цитирай Първоначално написано от BlueFace
    Абе обикновено се пишес едно Н, ама нейсе...
    Знам ,че се пише с едно "н" ,но като пиша бързо понякога автоматично натискам 2 пъти "Н"..

--------------------------------------------------------

Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Цитирай Първоначално написано от krem4et0
    Така...чичо Гугъл, бачка, ама трябва да се ползва малко по-нетрадиционно понякога. Разбрах, че противозачатъчните се казват "Yaz" и тяхната роля е да намалят продължителността на менструацията:
    http://Има нетрадиционни противозача...лко дни;. Явно при тях активните таблетки са 24,а останалите 4 не са активни (оцветените по-различно). Предполагам знаеш как се пият ОК - първата опаковка от първия ден на менструацията. Ще поровя още и ако намелря нещо ще постна. Ето и статията: http://ohboli.bg/posts.php?postID=586
    Интересна информация...

П.С.Те били от семейството на Ясмин, но с това допълнително действие, което написах...
    ами тя ми ги предписа тей като имам ПКЯ ... В момента съм на Дуфастон,докато не ми дойде,след това ги почвам ... Но аз се обърках тей като тя ми каза "нали знаеш,пиеш 21 дена и 7 дена почивка,а на 8мия почваш" а пък като ги зех,видях че са 28,а не 21

BlueFace,имам само телефона на клиниката,GSM номера на лекарката нямам.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Чакай, чакай. Казваш, че си на Дуфастон, докато не ти дойде, а аз знам /и от опит/, че ти идва, когато спреш Дуфастона.
    Лелей, заприличахме на развален телефон.
    Кремче, не се и съмнявам в способностите на бай Гугъл, но търсих с подадена от автора информация. Наизуст се знае телефонния указател, не фармакологията.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Чакай, чакай. Казваш, че си на Дуфастон, докато не ти дойде, а аз знам /и от опит/, че ти идва, когато спреш Дуфастона.
    Лелей, заприличахме на развален телефон.
    Кремче, не се и съмнявам в способностите на бай Гугъл, но търсих с подадена от автора информация. Наизуст се знае телефонния указател, не фармакологията.

Да,сега съм на Дуфастон,защото имах проблеми с цикъла (идваше когато си иска) След преглед и няколко излседвания се оказа че си имам ПКЯ и раничка на шийката,та за да не ми дойде пак 10 дни след последния цикъл,лекарката ми предписа Дуфастон,а последния път когато ходех ми предписа и Джаз ...

Имат си опътване. Аз навремето гълтах диане 32. Не ме питай зашо

az ne moga da razbera kak si si kupila hapchetata ,vidqla si che sa 28 , a ne si vidqla opisanieto -malka knijka koqto se prodava zaedno s hapchetata v edna opakovka -tam e opisano tolkova podrobno svichko ,che nqma kak da imash poveche vyprosi- na bg hapchetata se kazvat Djaz - Jaz na dr ezici (kakto i da e ) ta na vyprosa ti -ne pravish pochivka-piesh si hapchetata absolutno vsichki ot blistera -rozovi i beli obshto 28 na broi i sled tova zapochvash lsedvashtata opakovka.pochivkata , za koqto govorish si e napravena ot samite proizvoditeli -ne sluchaino si ima stiker sa zalepqne v denq v koito ti doide cikyla i mojesh da si sledish po dni i ima skrelki koe sled koe da piesh , zashtoto hapchetata sa s razlichna doza i aktivnost.Iznenadana sum ,che tova ne tie obqsneno ot tvoq lekar i ,che ne si go prochela, no se nadqvam da sum bila polezna

питай гугъл, а ако не можеш да го питаш добре ми пиши. Всички описания на медикаменти по закон са качени в интернет. За листовките става въпрос ако си взела само един блистер и не са ти дали листовка. Попринцип са длъжни да ти дадат листовка, НО системата е така направена, че да нямат. Ако си ги пиеш както ти пише в листовката няма да има проблем. Попринцип май така наречените плацебо хапчета от теб се пият по време на цикъла до колкото знам. Аз нямам цикъл де и си ги зобех едновременни и ритмично. На малко хора им е известно, че тези хапченца ти убиват 50% от удоволствието от секса.

Град
    B`aDa`3aeDHo`C`Te5
    Цитирай Първоначално написано от desire8803
    az ne moga da razbera kak si si kupila hapchetata ,vidqla si che sa 28 , a ne si vidqla opisanieto -malka knijka koqto se prodava zaedno s hapchetata v edna opakovka -tam e opisano tolkova podrobno svichko ,che nqma kak da imash poveche vyprosi- na bg hapchetata se kazvat Djaz - Jaz na dr ezici (kakto i da e ) ta na vyprosa ti -ne pravish pochivka-piesh si hapchetata absolutno vsichki ot blistera -rozovi i beli obshto 28 na broi i sled tova zapochvash lsedvashtata opakovka.pochivkata , za koqto govorish si e napravena ot samite proizvoditeli -ne sluchaino si ima stiker sa zalepqne v denq v koito ti doide cikyla i mojesh da si sledish po dni i ima skrelki koe sled koe da piesh , zashtoto hapchetata sa s razlichna doza i aktivnost.Iznenadana sum ,che tova ne tie obqsneno ot tvoq lekar i ,che ne si go prochela, no se nadqvam da sum bila polezna

благодаря ти .. Аз го прочетох и разбрах,че няма почивка,но веднага се сещах и за думите на лекарката ми и ми стана миш-маш в главата ... Та ...значи правилно съм разбрала,че няма почивка,просто лекарката ме обърка ... Благодря ти,отново

п.с Благодаря на всички,които се отзоваха

Мега фен Аватара на krem4et0
    Град
    Свищов
    kalpazanka, научих са да търся доста прецизно. Даже мисля от другата седмица да пратя на курс родата по търсене, че те пишат едни дълги изречения и не откриват, а аз с 2 думи и 3 знака от раз им намирам точния отговор.

Това, което аз разбрах, е че при тези хапчета почивка няма, а самата ти менструация ще е по-кратка (долу-горе на първия или втория ден ще вкараш новите хормони и това ще предизвика и спиране на течението).

За всички,които се относеха с насмешка към темата на момичето бих казала нещо,но ще ми е нужна цензура.Мацко а ти не разбра ли,че повечето като знаят повече от теб ще се надуят и ще се направят на интересни?Аз започвам същите хапчета.Последните са бели,защото те са само витамини-в тях няма хормони.И докато ги пиеш тях трябва да ти дойде.Успех и не се шашкай.И мислех,че в тоя форум има интелигентни хора!

Повече от фен Аватара на LDto
    то има АМА сега малките Деца Се правят на "МНОГО ГОЛЕМИ",че разбират всичко само щот са правили "СЕКС". А в действителност Бог знае за кво са им изкочили тези ВЪПРОСИ над главата. Момичето пита като човек,а вие по-малките не знам какво говорите през главата си.

Мега фен Аватара на t0d1t0
    кой върна тая тема...

...

Пий цялата таблетка заедно с упътването и не бери грижи за забременяване.... би трябвало да няма така функция вече

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си