- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Наказват родители, ако ограничават свободата на хлапетата си
"Марш в стаята" вече е насилие над тийнейджър. Така че ако не позволите на младежа си вкъщи да излиза от стаята, той моментално ще може да подаде жалба за тормоз срещу вас. Защото вашето решение ограничава личния живот, свобода и права. Това гласи приетият на първо четене от депутатите закон за защита от домашното насилие. Освен децата и родителите жалба за насилие може да се подаде и срещу далечни родственици и дори хора, с които делите един покрив. Това се отнася най-вече за родителите, които живеят на семейни начала. Освен ограничаването на свободата за насилие се смята и системният побой и шамарите на публично място.
Обидите към съпругата, тъщата, децата и дори братовчедите и балдъзата вече ще са основание за подаване на жалба. Тя ще е безплатна и ще може да се пуска от всички роднини на жертвата до четвърто коляно. Бдителни съседи или служители на социалните служби също имат право да се оплакват от името на жертвата, гласи още законът. Това ще става, ако пострадалият е под 14 години или пък е с увреждания. Ако детето е станало непълнолетно, то само ще има право да подаде жалба, пише още в приетия закон.
Стиснатите съпрузи или бащи и майки също попадат под ударите на закона, защото новите промени предвиждат санкции за всички, които оставят децата си без джобни или не споделят семейния бюджет с половинката си. При това за тях е предвидена глоба от 200 до 1000 лв.
Депутатите одобриха и за насилие срещу деца у дома да се счита всяко посегателство срещу роднина, направено пред очите им. Татковците и зетьовете побойници ще бъдат извеждани от дома си принудително с полиция, ако откажат превъзпитание или среща с психолог. Те могат да останат извън дома си до 18 месеца след случая, пише в закона.
Жертвите на побой или тормоз също ще получават съдействие в специални кризисни центрове или от психолози към Агенцията за социално подпомагане. Предвижда се дори пострадалите да бъдат извеждани от дома им, ако има реална заплаха за живота им, като тогава случаите минават директно към МВР. В тези случаи ще се издава и заповед за "незабавна защита" на жертвата и тя ще бъде отделяна от насилника си веднага.
източник: http://paper.standartnews.com/bg/art...article=302632
Нямам думи... Имам чувството, че хората са болни...
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
ТОЧНО ТАКА, СУПЕР ПРАВИЛНОТО!
ДАНО Я ПРИБЕРАТ МАЙКА МИ В ПАНДИЗА!!!
ПхахахаАПАХААХАХАхаахах![]()
![]()
![]()
![]()
Без повече подобни картинки!
.: machoka :.
Освен ограничаването на свободата за насилие се смята и системният побой и шамарите на публично място. Е ТОВА ВЕЧЕ СИ Е ЧИСТО НАСИЛИЕ! да биеш детето си защото не слуша тва е израз на простащина!
пък и ако си възпиташ добре детето от малко и ако заслужаваш любовта му не мисля че има място за притеснение... а и тва не е нещо ново! в САЩ ако посегнеш на детето си веднага ще се обади на 911 . и тва ми го каза родител който живее там така че е достоверна информация
Живей на ръба, в противен случай заемаш твърде много място!
Вие разсъждавате от гледна точка на децата, а това не е правилно.
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
и какво клеветиш ваш'те и отиваш в някой дом, голяма голааа оферта си е
децата се възпитават и е важно да знаят правата си, за да могат да преценят в какво положение са, за да се ценят, защото добрия възпитател е този, който гради не само знания, уважение към другите, физически умения, морални норми и ценности, естетически способности, комуникативни, НО и самочувствие (; себеуважения
това е каквото може да се даде на дете, не свобода и права, а желанието за тях, чувството, че са за него, че това е така, че ги има и за да ги има
винаги детето е можело да подаде жалба към мама и тати, кога обаче децата завеждат дела (;
тц
но пък проблем има, въпреки, че не тук, а в училището
правата на учителите са доста ограничени за сметка на тези на ученика
ако перефразираш би била тема (;
да не можеш да изгониш ученик, да си отговорен за него и тн и тн
Нека подават жалби срещу родителите си, ама после сами ще се изхранват, сами ще се издържат.![]()
Не те ли е срам, бе момиче да говориш така за майка си ! Айде осъзнай се малко. Готви ти, ходи ти по гъза, а ти й пожелаваш затвор и смърт.Първоначално написано от PinkFloydSound
Аз пожлавам гладна смърт на тези тийнейджъри
Бог да ни е на помощ на нас, бъдещите родители...аз като гледам днешните хлапета какви са...
тя е толко тъпа, че не те разбра.Първоначално написано от hottie
Я си затваряй миризливата уста, защото всъщност нищо не знаеш.Първоначално написано от antiWHAT
Нито знаеш какво се случва в нас, нито знаеш на какъв тормоз съм подложена => траеш си и не се буташ там, където НАЙ-МАЛКО ти е работа.
напълно оправдавам родителите ти.
Бианке, ходиш на училище, нали? Ходиш ! Дрехи купуват ли ти се? Купуват ти се! Майка ти пазарува ли ти плнозърнестия хляб? Пазарува ти. Готви ли ти омлетите? Да, готви ти. Загрижена ли е за здравето ти? Да, загрижена е .
Ти си просто едно разглезено момиченце, което си пуска гнусните снимки по гащи във форума и не оценява нищо. Сори, ама не мога да си затворя очите пред това.
Тоя закон (промени в закона) е направо абсурден.. ако им следвам логиката, ще излезе, че родителите трябва да ни пускат по нощите да ходиме на майната си, защото всеки опит за въвеждане на ред и дисциплина Е ТОРМОЗ представяш ли си..![]()
Пълни, пълни глупости са това..
Според депутатите които (ще) гласуват този закон как трябва да се възпитават децата правилно!? Като след всяко безпаметно напиване им подаряват нов телефон за четирицифрена сума ли?
Домашното насилие над деца го изключвам, то е крайност, но не виждам какво лошо има ако детето прекрачи границите и се изцепи зверски да му бъде ударен един шамар и да бъде наказано по някакъв начин. Не става дума някой пиян изрод да си пребие детето, просто шамарът носи определено значение и послание, което с думи, крясъци етц. по-трудно би било постигнато. Мен няколко пъти са ме шамаросвали, но съм си 'научила урока' и ясно съзнавам, че родителите ми са имали основание да го направят, защото по някакъв начин съм си го заслужавала. Понякога са ме оставяли без джобни, ако са нямали възможност да ми дадат или ако съм си изхарчила полагащите ми се пари предварително. Ама пък айде, по-добре да подам жалба и да ги изкарам нашите, че са някакви чудовища.![]()
Бианка, нямам абсолютно нищо лично към теб въобще, но мисля, че е недопустимо да говориш така за майка си. Преди време си спомням, че пак четох някакъв ужасно гневен пост по нейн адрес. Тя ти е майка все пак, може да е всякаква, но не е редно да се държиш така с нея според мен.
You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive...
Абе, като гледам какви снимки пускаш, май имаш достатъчна свобода.Първоначално написано от PinkFloydSound
Fly like a butterfly, sting like a bee.
Muhammad Ali
Ако науча някой ден, че моето дете(като/ако имам) прави така 2 шамара и от училище вкъщи, докато не се научи ! То бива пубертет, ама чак пък толкова...
абе и наще са си строги, и шамари съм яла
но никога, ама никога, няма да подам жалба срещу тях, защото знам в какъв свят живеем и знам, колко много са загрижени за мен
дори и като съм на 18 не са ми позволили волности и всъщност съм им благодарна, че съм ограничава повече, тъй като са ме направили по този начин доста отговорна личност.
Не - това са просто разглезени деца, които виждат само лошото и си мислят, че всичко трябва да се върти около тях. Смачкани друг път. Като пораснат ще видят те. А снимката е отвратителна.Първоначално написано от Lettuce
Статията вони и е написана в духа на типичния пост-преходен псевдо-реализъм, достояние на жълтите "професионалисти" у нас. При това така, че законът, за който се говори, лесно да бъде изкаран от конктекста и оплют 'ептен по нашенски.
Защото иначе подобни санкции в законовата рамка беше крайно време да бъдат въведени. Не забравяйте, че става дума за права - възползваш се ако искаш и ако можеш (ако можеш, в смисъл сам да си го позволиш или някой, който има влияние върху теб да ти го позволи, в случая някой от домашните). Важното е, че сега ти се дава възможността да упражниш правото си.
Така или иначе и помен не е останал от някакви патриархални родови ценности, затова да ги пазим и/или да разчитаме само на тях да ни пазят, е безумно.
активизъм/превенция; писане; музика
Оф, айде млъквайте вече. Да, разглезена съм, ама това не дава право на майка ми да ме мели всеки ден, да ми ограничава личното пространство до нулево, да ми проваля живота и т.н. По-скоро моето държание е отговор на нейното отношение.
Както и да е, според мен законът е донякъде добър, но не чак толкова...
одобрените промени в законът за домашното насилие в 2/3 са си пълна идиотщина. Но има и добри страни.
Наистина е насилие ако родителите ти те наричат тъпак, идиот, за нищо не ставаш и тем подобни. Има и по - груби. Още повече ако решат да бият детето. Някой каза, че разсъждаваме от гледна точка на децата, което не било правилно. Добре, а правилно ли е вкъщи да се прибере пияният баща, да завари първо сина си пред него и, понеже се е напил на свина, да му тегли един як бой? Нормално ли е детето да става свидетел на побой над майка си? Нормално ли е да бъде обиждано и унижавано от роднините си и да му се потъпква самочувствието? Така се създават агресивни хора. Така децата като пораснат и станат родители, ще се държат по същия начин със семейството си. Според мен това не е правилно. И наистина трябва да има глоби и наказания.
Е, това сега разни глупости, например мама не ми даде пари да ида да си вземе бира от магазина и сега подавам жалба, са много тъпи.
А иначе - мацко, да ти кажа, че майка ти не се вписва в критерия за домашно насилие, понеже не ти дава да си вършиш простотиите. Осигурила ти е дом, храна, дрехи, изпълнява ти прищявките, а ти искаш още. Как ти ограничава личното пространство - като не ти дава да ходиш по дискотеките след 12 през нощта? Като не ти дава пари всеки път като идеш да й поискаш? Ама тя сама си е виновна жената, че те е научила така.
Аз подкрепям закона. В къщи никога не съм имала пробелми. Шамари не съм яла много. Не са ме тормозили.
Но познавам хора, които са търпяли подобен тормоз и знам, че не е лесно. Имам приятелка например, чиито баща и се разсърди за над 5 месеца като всеки път, когато я засечеше из апартамента и обясняваше каква е тъпа, какъв боклук е и тн. Разсърди и се за някаква глупост. Не помня дори какво точно беше.
Е, hottie, не е въпрос до разлигавеност. Аз не знам тя как изтърпя всичко това. Аз не бих могла.
Също имах приятелка, която техните нон стоп и натякваха, че е дебела (тя по мои представи си беше нормално момиче) и постоянно я мъкнеха по някакви фитнес зали и и забраняваха да яде и не и даваха джобни да не би случайно да си купи шоколадче. Самочувствието и беше под нулата и до ден днешен се облича в размъкнати дрехи и рядко се запознава с хора и общува.
Хубаво е да има възможност при такива случаи да се подаде оплакване.
Простотия голяма. Според мен ограниченията, са в основата на едно добро възпитание. Ако им дават всичко на готово, и не го ограничават от нищо, как ще се научи в живота? как ще успее само?
Вафла..