- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Задължителна ли е личната карта след 14?
Бла бла, ще те глобятПървоначално написано от elito0o0o0
![]()
![]()
Аз на 16 си извадих и нищо не ми казаха...Доста странно а ?
![]()
Чакай, чакай, та съвсем да те глобят. Биометричните данни за неразбралите ще са само на задграничните паспорти, не на личните ви карти...Първоначално написано от g0sheto94
![]()
Наистина странно. Попаднали сте на благосклонен полицай, защото спестяването на глобата от 50 до 150 лв си е чист късмет.Първоначално написано от toncho883
В София в 90% от случаите ще ви/те глобят.![]()
Радвай се, бе...Първоначално написано от tryYy
![]()
Ако полицаите си вършеха сляпо работата трябваше на 14 години и 32 дена всички да плащате глоба от 50 до 150 лв. Просто и те са хора и има вратички в този закон, които те използват, за да ви облекчат.![]()
Невинаги, обаче...А и не са длъжни, напротив даже, длъжни са да ви глобят.![]()
Абсолютно задължителна..Мен ми правиха проблем като ме хванаха (в нетрезво състояния в кола...) и в тоя период ми се правеше картата и куката обажда са разпитва дали наистина ми се прави и са оправи раотата ама не може да се мине без нея... Само нз за кво др година пак тряя се сменят![]()
Колкото по-голяма е една лъжа, толкова по-лесно ще и повярват. ~ "Адолф ХИТЛЕР"
Мисля, че е задължителна
Your life's an open book,
don't close it before it's done!
и аз след 3 месеца правя 16 и нямам и нз кога ще имам![]()
Първоначално написано от mrKiss
Първоначално написано от gigiii
Аз след 2 месеца правя 17 и още нямам... след Нова Година ще отида да си я направя, че не ми се мисли каква глоба може да плащам![]()
100 години всяка нощ валеше
като бебе ти до мене спеше..
100 години време ни делеше
колко малко ти до мене беше.... ;[
Задължително е до 3 месеца след навършването на 14 години да си изкараш лична карта. След това започват глоби, за това по-добре си я направи на време, защото после такова разкарване пада наляво-надясно да я плащаш.
Задължителна е.Глобите са големи ако те хванат.
хаха аз пък чак на 17 си изкарах и нямаше проблемиТука в България всичко минава метър, ако бяха строги законите едва ли щяхме да се хвалим кой с колко години е закъснял
..
Задължително или до няколко месеца глоба ;]]
just be
they say learning to love yourself is the first step,
that you take when you want to be real..
face up to the fact that you are who you are
and nothing can change that belief
Ем задължителна е иначе има некви глоби.Отдели си един ден за тая работа даже та освобождават от даскало поне мене![]()
Задължителна си е картата. Амаааа кой да ми каже, че има и глоби.Няколко месеца след като навърших 14 тръгнах да си вадя карта. С майка ми приготвихме снимки, документи ала-бала, чакахме сумати му време на опашка
и ми казаха за тая глоба, но в крайна сметка глобата се отменя, когато лицето навърши 15 години (и 1 месец, но не съм сигурна
). Таа чакам си още, малка остана.
Догодина, януари живот и здраве вече ще имам лична карта.
![]()