.
Затворена тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 28 от общо 28
    Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    А ти спри да ми обясняваш неща, с които не си наясно и да ми цитираш информация от 15 000 километра, защото на мен са ми правили MRI и струвеше 3000 900 и не знам си колко долара до стотинка. Става въпрос за мозъка. И цените са пределно надути. Много обичам разни експерти по всичко да ми приказват от дистанция без да са наясно за какво става въпрос. Прочел човека новината с 5 дена закаснение и вече знае всичко. Ок, вярвай си, няма лошо. Само не ми обяснявай кой е идиотът.
    Ок, гъбо.
    А аз от къде да знам, какъв е твоя резонанс точно? Щото то има бая видове.
    А какъв по ранг доктор ти е гледал снимката?
    Почивен ден?

Не разбра ли, че не можеш с един пример да обощаваш, че били надути цените?
    Работен ден и никакъв доктор не ми е гледал снимката. За това бяха още няколко по 100 после. Не помня, защото след снимката и линейката за стомаха това вече не ми прави впечатление. И това за надутите цени го знам и от учителите ми в училище, които също си плащат застрахователната полица и като им кажа нещо колко струва в България се маят на евтинията ( за частните болници тук става въпрос, не за потребителската такса или изследването с направлението). И каквото и да е, не е нормално една услуга да струва няколко 10-ки пъти повече. В Америка техниката е добра, да така е, и заплатите са по-големи, но това не оправдава такива разлики.

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Работен ден и никакъв доктор не ми е гледал снимката. За това бяха още няколко по 100 после. Не помня, защото след снимката и линейката за стомаха това вече не ми прави впечатление. И това за надутите цени го знам и от учителите ми в училище, които също си плащат застрахователната полица и като им кажа нещо колко струва в България се маят на евтинията ( за частните болници тук става въпрос, не за потребителската такса или изследването с направлението). И каквото и да е, не е нормално една услуга да струва няколко 10-ки пъти повече. В Америка техниката е добра, да така е, и заплатите са по-големи, но това не оправдава такива разлики.
    Също така можеш да им кажеш вероятно и за различното данъчно облагане, различните осигуровки, които се поемат от работодателя и тн.
    Кажи им също, колко ти струва тук в България да ти оправят колата. Дано са им силни сърцата, че да не получат инфаркт.

Защо не сравниш и с доходите на населението?
    Тръгнал да сравнява държава, която е една от най-бедните в Европа и БВП й е доста нисък, че на всичкото отгоре до преди 20 години е имала напълно безплатно здравеопазване със САЩ.

Акъл - море, глава - шамандура.
    Grumpy old madman

е не може всичко да знаеш, каниЗ, не може всички да ти се кланят ;д
    .: Всеки може да ти хване окото, но само специален човек може да хване сърцето ти! :.
    ╰ ☆ ╮Бори се за това, което искаш, за да може един ден да кажеш: ИСКАХ и... ИМАМ!╰ ☆ ╮

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си