- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Учене на думи??ПРОБЛЕМ!
Първоначално написано от Infinity
и аз така
Can your life change in a month or a week,or a single day?We're always in a hurry-to grow up,to go places,to get ahead....But when you're young..one hour can change everything!!!
като учиш и английски и немски, да те попитам нещо : кой език е по-сложен ?Първоначално написано от Luscious_Heart
Не мога да определя точно. Английския от малка го уча... от 5-годишна сигурно.Първоначално написано от petiam
А немския от тая учебна година. Но това ми прави впечатление, че всичко си е точно... Правописът не е труден. Доколкото са ми казвали, граматиката е по-сложна от английския (щото при английския наистина е суперлесно).
Но пък при инглиша има много богата лексика и трябва да знаеш мнооого думи.То не че при немския не е така де.
Но по отношение на граматиката английския е по-лек, и това не есамо мое мнение.
е, то наистина английския го учим от малки и ни е по-лесно (имам предвод мнозинството тийнове... ) ...
иначе немските думи...
изписваш вси4ки думи на листа А4, после на 3 други листа А4 ги разделяш на "der","die","das" ... после взимаш лист "der" иии ги подреждаш по азбучен ред.. и така и с останалите... толкова пъти ще са минали пред очите ти,че би трябвало да си ги научила... това ни го каза на нас госпожата в 8и клас, нооо това е работа с часове...
предпочитах да си ги пиша... голям зор беше в началото, след това само като ги гледах или чета новия текст (там нали ги има) и ги научавах![]()
успеех!
Имам много добра зрителна памет ! Поглеждам ги,повтарям си ги 4-5 пъти и готово !
напиши си ги на листчета и си ги сложи в джоба ... седи и бъркаш и четеш и казваш ...![]()
http://www.facebook.com/pages/Im-you...43163692376341 < Страницата ми във Фейсбук
ами не този вид памет ми е силно развита..опитвам се да пиша примерно 50 пъти и пак не се получава..или пък ,ако се получи отнема адски много време,а нямам на разположение над 24 часа на ден ;]Първоначално написано от st3f1too
[size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.
мии и аз съм 8 клас с немски.. абе да ти кажа мисля, че най добрия вариант е с писане и изговаряне на думите като ги пишеш ии един съвет като си пишеш домашната НЕ СЛУШАЙ МУЗИКА !! заради тва сега съм толкова зле .. ама се оправям![]()
![]()
Миналата година и аз бях на твоя хал само че с английски постепено разбрах че чаката е само една писане повтаряне писане повтаряне писала съм една дума със страници пръстами се беще деформирал ама си струваще
Късмет![]()
м,хора ..благодаря на всички с конкретни отговори по темата.![]()
..за мен работи да си пиша на листче дадена дума.
ии така насъбирам няколко листчета с думи - от едната страна на бг ,от другата на немски.
ии се изпитвам няколко пъти с тези листчета .. и така някак си ги запомням.![]()
[size=2][i][b]All that we are is the result of what we have ever thought -Buddha.
Ами аз си измислям някакво изречение с дадената дума. Или някакви адски шантави работи .. примерно, аз понеже живея във Франция и ми се налага думите от английски да ги науча на френски и примерно глагола hold, на френски е tenir. И hold в главата ми излиза като марката за тенис Head, a tenir е почти като тенис... Да, знам, имам огромно въображение![]()
![]()
![]()
![]()
Всеки си намира начин да си учи думите. Аз много често правя така: чета думата и превода й на глас. След това закривам чуждестранните (или българските) думи и почвам подред да се самоизпитвам. И го повтарям докато не науча всичко. Отначало е по-трудно, но след това почваш да помниш по-бързо и по-лесно.
Успех
Аз им викам “Колбичката“Първоначално написано от Axel_f
Имам доста думи, изрязани от по-дебел лист хартия, от едната страна на бг, от другата на немски. Като объркам някоя дума я пиша един ред и така докато не направя голям процент правилни отговори. Ит хелпс!!
![]()
аз си ги пиша на картончета, на десктопа си слагам, ако някоя дума не мога и не мога да я запомня.. Иначе пиша там по няколко реда, говоря и на мп4ката, на телефона.. Има много начини. аз всичко правя и действа. П.С. тва със der die das и цветните думи действа наистина. Аз не съм, но една фр от по-горните класове така няма никакви проблеми, но това е само ако имаш зрителна памет, както май е при тебУспех с немския
![]()
I didn't lose my mind.I sold it on eBay..
И при мен е така.Като видя нещо и си го спомням като картинка.Първоначално написано от Infinity
![]()
I found someone I can trust..can you see that I am bound to you? ?