- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Протест 14.01.2010:България Не Е Биг Брадър! 2010 не е 1984!
МНОГО СЕРИОЗЕН ВЪПРОС -
ПРОЧЕТОХТЕ ЛИ ТОВА:
http://lex.bg/laws/ldoc/2135553187
?
Без значение кой е прав - тези, които подкрепят или тези, които ще ходят на площада - ЧЕТОХТЕ ЛИ ТОВА?
Законът не е обнародван, но е приет. Имате ли наистина идея за какво става дума?
Или в тоя документ има твърде много буквички, за да си спестим надбашването?
активизъм/превенция; писане; музика
"Не ме гледайте мен, гледайте другите..."
![]()
Държа да кажа, че не се кефя на демокрацията, ама никак.
Verminaard, не приемай нищо лично - не казвам, че ти ще излезеш да се биеш.
ЦЕЛИ на закона:
Ти говориш за това, да.1. да се създават необходимите условия за развитие на конкуренцията при осъществяване на електронни съобщения,
Аз говоря за това.3. да се подкрепят интересите на гражданите, като се:
а) осигурява достъп на всички граждани до универсална услуга;
б) осигурява високо ниво на защита на потребителите при техните отношения с доставчиците и по-конкретно наличието на прости и финансово достъпни процедури за разрешаване на спорове;
в) съдейства за осигуряване на високо ниво на защита на личните данни и неприкосновеността в областта на електронните съобщения;
г) създават условия за предоставянето на ясна информация, включително чрез поставяне на изисквания за прозрачност на тарифите и на условията за ползване на обществените електронни съобщителни услуги;
д) подкрепят интересите на специфични социални групи и по-конкретно на хората с увреждания;
е) създават условия за осигуряване поддържането на целостта и сигурността на обществените електронни съобщителни мрежи.
И не МВР не се кефя, ама никак. Но ако този закон отговаря на мечтите ми да предовратява или наказва виновниците за всевъзможни виртуални престъпления и насилие (кражби на самоличност, фишинг, трафик на хора, виртуален тормоз и прочие, прочие), няма как да не го подкрепя.
А какво точно ще се случи - това не знам. Не мога да кажа, че съм прекален оптимист.
даааа, бе, даПървоначално написано от rauwkost
де да беше точно така - там да "ходят само хора, които знаят за какво се борят"![]()
ходят абсолютно всякакви, и даже повече от половината изобщо не знаят за какво е протеста, а са там само за мелето, сбирщината и "йекшАн-а"
А техно и стрийт парадите бяха дадени само като пример, във връзка как полицията процедира и в цитираните демократични Франция и Швейцария, не във връзка с конкретния протест, обект на тази тема - един вид леко отклонение и offtopic.
I'll take your brain to another dimension
Смехория.
Пука му на някого за чат разговорите на ботиралия, че и ще ги защитава.![]()
Нека имат достъп. Който има какво да крие, нека той се притеснява.
Линкът, който дадох, е това, което намерих след усърдно търсене. Както казах (и както мисля, без да съм убеден), законът не е обнародван, което оставя нещата страшно мътни и невъзможни за тълкуване от всяка точка.
Ако не посочвам точния закон и имаш предвид друг, моля те, посочи ми го, за да има смисъл да говорим.
Възможно е да греша. Но просто пропорцията "шум / факти" е крайно неравностойна в последните дни и реших, че е хубаво да се уравновеси.
Първоначално написано от ClockworkOrange
Ей, туристи какво се чудите,?Не ме гледайте мен, гледайте другите![]()
Тъпо. Но в такъв случай чакаме Държавен вестник и едва тогава излизаме на улицата, ако трябва.
на мен примерно изобщо не би ми било приятно някакви селяни които имат достъп до "електронните ми съобщения"да могат да си гледат когато си поискат и на всичкото отгоре това да е законно. Просто видяха как интернет обществото заплашва жалката им власт и си измислиха жалкото законче. И понеце забелязват че българина е толкова тъп лека полека се опитват да ни затягат колана - поне колкото може.
Абе овчинки смотанки бе, жалки марвчици, овен че нямате чувство за единен народ - по цял ден само недоволствате и никой нищо не прави. Всеки гледа как да натопи другия за а излезне чист. Не разбрахте ли че ако не действаме заедно - както правят във франция, гърция и тн, не само че ще стане 1984, ами и няма да знаете коя година е вече понеже ще сте много "заети" с важни неща.
Така ви омъгляват мозъчето, специално от медийте: примерно статия от рода на: о, да те ще разберат вашите тайни - кога отивате до тоалетна, с кой се срещате... И така го обръщат на ебавка едва ли не.
Според мен няма по-тъп и овчарски народ от нашия в европа!
А по цял ден седите в тоя форум и си чешете жалкото българско его с минали събития.
Сигурна съм че ако ботев или левски ви видят в момента биха съжалили че са се борили така не само за СВОИТЕ права, а и тези на бъдещотот поколение.
Ако вие мили смотани душици искате наистина всетът да се контролилра от едно място и от него да ви виждат само като работничета от age of empires тоест виждат ви хелта и по колко носите в общатата хазна - другото вашият жалък личен живот никой не го интересува - важното е да бачкате и да плащате за всичко, така че вашият жалък труд да е БЕЗПЛАТЕН АКО МОЖЕ РАЗБИРА СЕ! - те ще се пробват и така като гледам доста добре се справят.
Никой от вас май не се е сещал да работи за себеси?
Както и да е. Надявам се някой да ми прочете жалкото БЕЗМИСЛЕНО и невярно мниение.
![]()
^^Като е така, за кво се напъват всичките тия младежи като глисти на буца, че и ти се палиш? Излиза, че няма какво да се стори по твоите думи.
Държавен вестник като ще е продажен, вярваш на Дарик, така ли? Просто щото тяхната формулировка е проста, народна, коментира поредната долна инсинуация и е "от нашата страна на барикадата"?
Извинявай, ама това е "евтино". И затова се купува.
В ДВ спокойно могат да пуснат всичко, щото никой няма да го прочете, а и да го прочете, няма да го разбере. Затова "Жълтини" вършат по-добра работа, пак се отчита дейност.
Абе, как може да си избереш само един източник и да вярваш само на него!? Бо трябвало да си много прост![]()
Чете се всичко и после се сравнява информацията! Изводите си ги правиш сам.
Да не вярваш на никаква медия е добра политика, аз правя същото (без еврейската част). Но точно затова трябва да изчакаш неопровежими факти, които да задвижат не само езика, но и ръцете ти. Т.е., важи за всички ни това.
Поправка: не да "изчакаш", a да "търсиш" неопровержими факти.
Хубав завършек на обсъждането, мерси.
Почвам да се убеждавам, че в тоя форум няма начин да се говори спокойно, камо ли смислено.
Какво точно чакаш? Да ме бива на приказки ли? Ок, ето:
"Майка им шеба на тъпите куки, 20 години вече не им ли омръзна. Турция ни завладя изцяло, а аз още имам хемороиди. И са тръгнали да ме следят, деба боклуците, нарушават ми личните права"
Написано от 13 годишен.
Ей така бих влязъл в тона успешно.
Дали живота по комунизма не е бил по-добър а? Освен че е можело спокойно да се разхождаш по улиците без да те е страх от надрусани пияници с бели обувки. Имало е малко ред поне. С идването на демокрацията се навъдиха всички тия азиз и педали като фешо и неговият домашен шимейл, които се интересуват само и единствено от това какво да си облекат - само чакат да им сложат камера и в гъза - даже да им е приятно нали няма какво да криятПървоначално написано от ClockworkOrange
![]()
Виж сега, не съм комунискта нито демократка нито някаква си, защото каквато и да е поллитиката винаги ще има косури и простотий, Никога няма да можем да живеем нормално докато прототипът за "държава" съществува или поне в този и ограничен и жалък вид, от сорта на глобализация, което не е толкова страшно колкото да имаш "приятели" и все пак ще спра да пиша понеже явно никога не мога да се изразя както трябва че някой да успее да ме разбере и да не остане с грешно впечатление.
Където са хората - там са и проблемите. Колкто повече хора- толкова повече проблеми. Извода е: продължете да раждате деца (без да знаете защо) за да има с какво да се занимаваме, защото явно не само че сме в ада, ами това ни харесва и не искаме да го променим
Злобата и алчността на хората крепи всета в този му ужасен, гнусен и жалък вид. Честитка мазохистични такива![]()
казахПървоначално написано от ClockworkOrange
Verminaard, в момента, в който ми се нахвърли как съм могъл да говоря за "търсене" на факти в скапаната ни държава.
Няма смисъл от такива спорове.
Не се измъквам, защото няма от какво, а искам да си спестя времето. Не искам пак да се разменят обиди и да се чешат езици. От всичко това наистина няма смисъл, защото двете страни в една такава дискусия изхождат от толкова крайно различни мнение, работи се с толкова сложни и дълбоки предубеждения (това е ключовата дума, впрочем - предубеждения), че наистина е напълно безпредметно да започваме пак спорове.
Още повече, че нищо не е ясно по този "закон", очевидно. Ако целта е пак да вихрят лайна из виртуалното пространство - супер, ама без мен.
по-интересното е като спре "ДА ИМА" какви ще ги пелтечиш конумерист путкопоклонник![]()
и за това ти си англопоклонник нали? защото освен че са изкормени през лиецетто, са адски некадърни нали и глупав народ предполагам![]()
май не мислиш понякога преди да говориш или поросто се чудиш какво да кажеш, но има потенциал по принцип в неосъзнатата ти личност, само трябва да поживееш още малко
^^^Ей заради такива мнения няма смисъл от спорове. Не се говори за мнението (което се вижда и обсъжда), а за личността (която въобще не се познава, всъщност). Един човек, който и да е той, с цялата му сложност на такъв, бива оплют заради мнение, което просто не ни кефи.
Такъв начин на мислене е абсолютно елементарен и безполезен. И не ми е на нивото, съжалявам за високомерието.
когато започнат да ме обиждат и а започвам да обиждам
до сега писах по темата, но явно повечето ги е мързяло да прочетат
темата е безмислена при тия положения![]()
баа пак изпущих
днешната младеж - у гъза да я еб*ш
Винаги съм се чудел на хора, които им харесва България да не е самостоятелна държава.И да, по време на комунизма не сме били самостоятелна държава, а просто puppet state без собствена политика и мнение.
Умрете безродници!