- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Желаете ли да изживеете дълъг живот?
Преди малко се сетих, че обикновено едно от пожеланията по празници е "дълъг живот", обаче не мисля, че всеки го иска. Е, вие желаете ли да живеете до дълбоки старини?
Audio ergo sum
Нямам желание да живея 100+ години.
и аз по - скоро си пожелавам ПЪЛНОЦЕНЕН живот, а не дълъг. Достатъчен, че да съм го изживяла както искам, да съм взела и опитала максималното и да съм доволна като си направя равносметката.
Не искам некъв 100-годишен живот, който да е еднообразен и скучен. предпочитам 30 - 40 години, ама да са смислени, динамични, с много адреналин, емоции...
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Не, не и не! Това ми е един от най-големите страхове - да остарея.Знам, че е неизбежно, но не искам да ми се случва просто..
You got to work hard
For your dreams to come true
Got to keep the flame alive...
Не в никакъв случай не искам дълъг живот. Причините са много, но най-вече не искам да видя залезът на бялата раса...
![]()
И само твоят съд ме вдига в небеса и хвърля в бездни...
Не. Пък и имам чувството, че няма да имам дълъг живот.
"Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
-- Aristotle
Ти нали твърдеше, че българите сме някакви уродливи мелези, пък и не живееш в България. К'во те бърка?Първоначално написано от AutumnTears
-- Aristotle
За антропологията говорих, но не съм казвала, че са мелези!Напротив родена съм във Финландия, но живея в България... по стечение на обстоятелствата.Първоначално написано от Goebbels
![]()
Това не означава да сме клонинги. И аз мога да кажа, че скандинавците, че имат монголска кръв.
http://www.eupedia.com/europe/europe...logroups.shtml
"Щем доказа необратимо, защо ние сме първите и най-старите жители в Европа..."
Г.С.Раковски
-- Aristotle
Щом нямаш българско самосъзнание, по най-бързия начин се омитай от страната.
![]()
-- Aristotle
не мисля,че искам кой знае колко дълъг живот...само ще се мъча..
Аз пък искам безсмъртие
In the grace
Of this love
We rise in pain
And death is not far away
And soon we'll sleep
And never wake up again
Как успя и самосъзнанието да ми определиш?Първоначално написано от Goebbels
![]()
![]()
е искам нормално дълъг живот ,както казаха преди мен по-важното е да е пълноценен![]()
Искам да живея толкова,че да осъщества мечтите си,после да се радвам на постигнатото с най-обичните ми хора.И колкото и банално да звучи-не е важно колко си живял,а как.Другото което е-има хора,които са много възрастни и знаете ли,на тях не им се живее повече,най-близките им хора вече не са на тоя свят,внуците и правнуците са по големите градове и има-няма се появяват един път в годината,та тези хора,които са видяли и преживяли толкова много вече се нуждаят от покой.Преценяват дали са изминали земния си път и просто чакат деня,в който ще си отидат оттук.
Та и не бих искала да доживея столетие например,ако съм сама.
Не бих искала да бъда свидетел на това как хората доброволно губят същността си,ако се сещате онея чипове в мозъка и тем подобни.
Искам да живея възможно най-дълго и изпитвам ужас от смъртта.
След смъртта няма нищо. Едно голямо, абсолютно, вечно нищо. Няма по-ужасно от това.
Пък и съм любопитен какво ще представлява бъдещето.![]()
и кеф ли ти е като мислиш така?Първоначално написано от PainMonopoly
![]()
..пълноценен
а..от смъртта..не ме е страх..по-скоро би ме било яд, ако не съм свършила всичко, което съм искала![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Моето мнение е, че може би под влияние на младите ми години и желанието ми за един активен живот, не бих искал да живея до дълбоки старини, защото ежедневието ми тогава няма да бъде толкова живо, изпълнено със случки, събития. Но знам ли пък, след години живот може би ще желая именно такъв да бъде залезът на живота ми. Трудно ми е на 17 години да бъда с твърдо мнение по въпроса, но все пак се запитвам.
Audio ergo sum
От една страна оценявам колко е ценно, че съм жив. Когато съм депресиран, се сещам, че може да е много по-зле: да съм умрял и да съм част от вечното нищо.Първоначално написано от DJEB
От друга страна се ужасявам от нещо, което неизбежно ще се случи, което не е кеф.
Но това е положението.
Да, искам да живея до дълбока старост.
Искам да видя моите деца, моите внуци, моите правнуци.. Абе колкото се може повече от бъдещия живот. Искам да видя моето поколение какви ще са.
И спря да се върти за миг земята..
Аз пък искам дълъг и пълноценен живот!
Искам да видя, да науча, да опитам много нови и различни неща.
Running is my drug and I am overdosed ..
Не особено...
Give me your best shot motherfucker!